התעורריות וחרדות באמצע הלילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעורריות וחרדות באמצע הלילה
    איריס
    02/01/2008

שלום, אני בת 31 ויש לי ילד בן שנתיים שעבר לפני כחודשיים למיטת נוער בה הוא יכולך לרדת לבד בעצמו.
    לאחרונה אני מוצאת את עצמי מתעוררת באמצע הלילה ככה פתאום ומרימה את הראש לכיוון דלת חדר השינה ומוודאת שהוא לא קם ממיטתו והגיע לחדרנו. כמובן שכל פעם אני נוכחת לדעת כי הילד ישן שנת ישרים במיטתו. היו פעמים ספורים יוץר בשעות הבוקר המוקדמות בשישי או שבת בהן הוא אכן קם ובא לחדרנו. אך אני מתעוררת באמצע השבוע באמצע הלילה בבהלה. לפעמים מתוך החושך אני רואה דמויות ( ככה נדמה לי לפחות לכמה שניות) ולוקל לי כחצי דקה להבין שהכל בסדר ולחזור לישון. האם אני סובלת מחרדה או מבעיות שינה?
    בנוסף ישנם פעמים בהם אני מתעוררת ומסתכלת החוצה (דלת חדר השינה משקיפה על דלת הכניסה של הבית וחלק מהמטבח) ונדמה לי שאני רואה דמויות מתוך החושך לאו דווקא דמות של בני הקטן.
    שוב, האם מדובר בחרדה או לחץ? כיצד ניתן לפתור בעיה זו?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיית שינה או בעיית חרדה

ד''ר מיכל לוסטיג
    03/01/2008

לא תמיד אנו מדברים על אחת מהשתיים וכאן זוהי הדוגמא לכך שבעיית חרדה מביא לבעית שינה.
    פני להתייעצות לפסיכולוג או פסיכיאטר המטפלים בשיטה התנהגותית קוגניטבית.

ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו