מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעולת מלטוניןיהודה02/01/2008
שלום
אני בן 42 ומאז הנעורים אני נוטה לעירנות בשעות הלילה הקטנות.אני פעיל ומלא חיוניות בשעות הלילה והולך לישון בין 2-5 בבוקר וישן 7-8 שעות בצורה טובה.
כנראה שאני סובל מדחייה בשינה.
בלילה- קשה לי לרצות וישון מוקדם
בבוקר - תמיד תמיד קשה לי לקום.גם אם אנסה לישון ב 1 בלילה וארצה לקום ב 8 בבוקר,
אני מתקשה לקום וכן עייף וגמור כמו מת בשעות הראשונות.
אם אני ישן פחות מ 6 שעות אני כל היום עייף וזומבי ומצב הרוח יורד ואף מערכת העיכול נפגעת.
שמעתי שמלטונין יכול לעזור ורציתי להבין:
1.האם מלטונין עוזר בהקדמת השינה בלבד או שעוזר גם לקום בלי קושי ןלעזור בתופעות
הנ"ל ?
2.האם צריך לקחת כל החיים או לתקופה ואז זה "מתקן" את ההפרעה? כלומר: אם
מפסיקים הכל חוזר לקדמותו?
3. אם סבלתי מהפרעת חרדה לפני 6 שנים וטופלתי בהצלחה שנה בסרוקסט
(ממשפחת SSRI) - האם מלטונין יכול להשפיע או לעורר זאת ?
4. האם יש מספיק שנות נסיון עם מלטונין לגבי תןפעות לוואי קצרות וארוכות טווח ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 4 שאלות!!!!ו4 תשובות
ד''ר מיכל לוסטיג03/01/2008על פי תאורך אכן נראה כי מדובר בהפרעה בתזמון שינה מסוג נדחה.
הטיפול העיקרי הוא אכן מלטונין.פעולתו הראשונה היא ביכולת הקדמת העירנות. בהמשך תהיה הקלה גם ביכולת ההתעוררות.כדי לעזור עוד יותר כדאי להחשף לאור שמש בשעות הבוקר לפחות למשך שעה.
האם לקחת כל החיים או לא ? אין לנו מידע מספק לכך אבל
מהמחקרים שישנם כיום ידוע כי הסיכוי לחזרת הבעיה בזמן כלשהו לאחר הפסקת הטיפול היא יחסית גדולה
לגבי תופעות לוואי מיידיות ומאוחרות מצטבר עם השנים מידע שעד כה לא הראה נזק בלתי הפיך כלשהו.
מקווה שעניתי
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)