מתעורר אבל מרגיש משותק,

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתעורר אבל מרגיש משותק,
    טליה
    03/06/2011

שלום, לחבר שלי יש בעיה שהוא קורא לה "רזין", לפעמים קורה לו שהוא מתעורר באמצע הלילה, והוא ממש מרגיש שהוא ער אבל הגוף משותק והוא לא מצליח לפתוח את העיניים או לדבר. הוא מספר שהוא צועק מכך שהוא לא מצליח לקום, והוא מרגיש ששנה עוברת עד שהוא מצליח להתעורר. הוא מתעורר בפחד ובעתה ומפחד לחזור לישון. התופעה הזאת קורית גם לאמא שלו... אם הוא חוזר לישון מיד אחרי ה"רזין" אז זה חוזר לו שוב..
    פעם אחת קרה שישנתי לידו כשהוא חווה את זה.. הוא צעק, אבל בלחש... אני התעוררתי, זה נשמע לי כמו מצוקה ואז נענעתי אותו והערתי אותו..

מה זו התופעה הזאת? הוא ממש סובל ממנה וקשה לו להתאושש ממנה כמה ימים אחרי זה.. הוא כל הזמן מדבר על כמה זה היה מפחיד..

תודה על העזרה
    טליה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתעורר אבל מרגיש משותק,

הוספת תגובה

• מתעורר אבל מרגיש משותק, - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    06/06/2011

שלום רב,
    ראשית כל אין ממה לפחד מאחר והתופעה איננה מפחידה. חברת סובל מפאראסומניה, כלומר הפרעה המופיעה בשינה ולמעשה הוא חווה יקיצות שאינן שלמות.
    עליו לבקש הפניה למעבדת שינה.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו