מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות שינה קשות - ועוד יותר עכשיועייפי06/06/2011
שלום לכולם. אולי מישהו כאן יצליח סוף כל סוף לעזור - אני פשוט לא יכול יותר :(
תמיד היו לי הפרעות בשינה גם כשהייתי צעיר. המון זמן להירדם. שינה מחורבנת כאילו לא ישנתי בכלל. אני קם לפחות 4-5 פעמים בלילה.
תמיד בבוקר אני מתעורר כיאלו דרסה אותי משאית - פשוט מותש. עכשיו להירדם נהיה ממש קשה. פשוט השינה לא באה. אני נרדם באיזור 3-4 בבוקר.
אני בן 37. נבדקתי במעבדה לשינה ברמב"ם (המעבדה של הטכניון) ב 2008
יש לי ניצולת שינה של 60%. אני נוחר אבל לא משמעותי. אין דום נשימה בשינה.גילו גם שאני מקפיץ רגל במהלך השינה אולי מחוסר ברזל אבל הבידקות שלי לברזל בסדר גמור.
בסוף הבדיקה הומלץ לקחת אופייטים כל חיי :( וגם אז איכות השינה לא תיהיה כמו שינה רגילה...
כאשר שאלתי לתופעות לוואי - אמרו לי שאין עדיין מספיק מידע מה יקרה למוח שלי אחר כך בגיל יותר מבוגר. באינטנט מצאתי תגובות שיכול להיגרם נזק מוחי , פרקינסון ותלותיות לתרופות האילו.
לפעמים שאני קורה שבשינה אני מתעורר מחנק מלא (די היסטרי ומפחיד) - זה קורה לעיתים נדירות שאני ממש מותש - רופא אף אוזן גרון טוען שבסיס הלשון שלי גדול וכאשר אני מאוד עייף הלשון נופלת אחורה וחוסמת את האוויר לדעתו אין מה לעשות חוץ מלישון על שתי כריות גבוהות.
מה עושים. לא יכול יותר........
מישהו יכול לעזור ????
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות שינה קשות - ועוד יותר עכשיו - תגובה
ד''ר אורי לקסר09/06/2011לפי מה שאני מבין יש מאפינים של דום נשימה בשינה
לכן אני ממליץ טפול להפרעה-נסיון CPAP או התקן דנטלי
כמו כן יעוץ פסיכולוגי יכול להועיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות שינה קשות - ועוד יותר עכשיו - תגובה - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין09/06/2011שלום רב,
הבעיה שאתה מתאר מורכבת ולא ניתן לפתור אותה באינטרנט.
1. ניתן בהחלט לבדוק אם יש לך בעיה אנטומית ושבגללה הנך סובל מהפרעת נשימה בשינה.
2. בדיקת השינה איננה בעלת ערך של ממש לגבי הערכת נשימתך בשינה כאשר יעילות השינה במעבדה נמוכה. הדבר נכון עוד יותר לגבי הערכה של תנועות הרגליים שלך בשינה.
3. כדי להמליץ על CPAP או התקן דנטלי יש ראשית כל להגדיר את המבנה האנטומי שלך ולדעת באם ביסוד איכות השינה הירודה שלך אכן הבעיה היא נשימתית ומדוע.
4. יתכן ואתה זקוק לטיפול אשר יכלול גם טיפול בתנועות הרגליים וגם ירגיע אותך.
לסיכום, אם הנך רוצה פתרון עליך להגיע לבדיקה.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)