מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית הרדמותענת07/06/2011
תופעה דיי מוזרה התחילה להתרחש בזמן האחרון. מכיוון שהיא מעולם לא התרחשה בעבר אני תוהה מה לעשות בנידון-
מגיע הלילה, אני עוצמת את העיניים בניסיון להרדם וממש בשלב שבין השינה לערנות משהו גורם לי להתעורר בפתאומיות. ההתעוררות הפתאומית הזאת כוללת משהו שמרגיש לי כמו אנחה/הוצאת קול ולעיתים גם קפיצה קלה. החוויה הזאת (מיותר לציין שהיא לא נעימה) מתרחשת מספר פעמים במהלך ניסיונות ההרדמות אך כאשר לבסוף אני מצליחה להרדם לא מתרחשת שום בעיה נוספת (השינה ממשיכה ברציפות, התעוררות תקינה, העדר עייפות).
בת 25, בריאה בד"כ.
באופן כללי, ממה יכולה לנבוע הבעיה?
עם איזה רופא כדאי לי להתייעץ באופן ראשוני (עוד לפני פנייה אפשרית לרופא שינה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית הרדמות - תגובה
ד''ר אורי לקסר09/06/2011לא ציינת אם יש שנוי במשקל הגוף לאחרונה או שינוי בריאותי
בכל מקרה יתכן ומדובר בדם נשימה שמתחיל בזמן ההרדמות או בעית חרדה
יש להיבדק במעבדת שינה לשלילת דום הנשימה ולבדוק את תקינות השינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית הרדמות - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין09/06/2011שלום רב,
קרוב לודאי שמדובר בחרדה. בררי כיצד את נושמת בשנתך. במידה ואינך נוחרת הרי שאין מדובר בבעית נשימה. כדי שהפרעת נשימה תגרום לתופעה דומה עליך לנחור באופן כבד.
במידה ואינך נוחרת או נוחרת קלות הרי שאין מדובר בהפרעת נשימה אלא חרדה. במידה והבעיה לא נפתרת פני לרופא המשפחה.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)