מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עייפות כרונית .בן 17ליר11/06/2011
יש לי בעיה כבר כמה שנים , עייפות כרונית.
הדבר מתבטא בהמון דברים -
קושי עצום לקום בבוקר,גם עם ישנתי 10 שעות,ובכוונה אני אומר 10 ולא 12-13 למשל,כי שאני ישן 12-13 שעות שזה נחשב להרבה ,אני מרגיש גם ממש עייף שאני קם.
בעיקרון,ביום רגיל שאני הולך לבית ספר אני ישן 6וחצי 7 שעות ,ויש לי קושי מטורף לקום בבוקר.זה התבטא בזה שאפילו פעם אחת לא הצלחתי לקום למתכונת למרות שממש חרשתי ולמדתי לה,אבל מרוב עייפות לא הצלחתי לקום.
יש ימים שממש ממש קשה,ויש את הסטדנרט שזה קשה מאוד אבל אני קם כי אין ברירה.
בסופו של דבר,שאני קם אני מרגיש עייף לאורך כל השהות בבית ספר,וחוזר הביתה ,אוכל, ובד"כ הולך לישון צהריים.כך גם מן הסתם אני יושן מאוחר יחסית. אבל גם בימים שאני לא יושן צהריים וקם בבוקר ,עדיין אני הולך לישון מאוחר כי קשה לי להירדם.
אז מצד אחד,אני מרגיש עייפות כרונית ומנטלית לאורך כל היום,אבל קשיים לישון בלילה,אמא שלי אומרת שלעיטים לא רחוקות אני נושם בכבדות יתרה,נוחר ,
ולפעמים אני מתעורר באמצע השינה,אבל כרגע זה לא ממש קורה לי,יש תקופות שזה קורה לעיטים קרובות ויש שלא.ומזה הרבה זמן שלא התעוררתי במהלך השינה או שהתעוררתי מוקדם מן הרצוי.
כשיש חופש מהבית ספר ואני יושן ,אני מסוגל לישון 14-15 שעות,וגם שאני קם?אני עייף.בדרך כלל עם לא מעירים אותי אחרי שינה כזאת אני רק במחשב ובטלוויזיה.
לפני כמה זמן הייתי בדיכאון מז'ורי ובאותה תקופה הייתי כל היום במיטה,אבל אני אף פעם לא במצב הזה חוץ מאותו דיכאון.אני משתדל לעסוק בספורט וכו',אבל הבעיה הזאת ממש מתבאטת בבית ספר שקשה לי לתפקד,אני כל הזמן בבוקר עסוק בלצרוך כמה שיותר קפאין,אבל אז זה עושה לי כאבי ראש.הייתי אצל ניורלוגית והיא לא עשתה עם זה כלום.
יש לי כל הזמן נזלת באף שקשה לי לטפל בה ואפילו שהייתי עשרות פעמים אצל רופא אא"ג לא קיבלתי תרופה מתאימה,ועם הנזלת יש לי הפרעות נשימה,בעבר היו בטוחים שיש לי אסמתה והייתי עושה אנהלציה פעם בשבוע,לפני 5 שנים בערך מצאו שזה אלרגיה לאבק.
לפני שבוע בערך הבחנתי הפרעת קשב וריכוז אצלי,שהבעיית עייפות והפרעת קשב והריכוז די הולכות ביחד.קשה לי להתרכז ולהיות מלא באנרגיה כפי שאני רוצה בגלל העייפות.ויש אצלי עניין -אני כל הזמן מרגיש שהמוח שלי חושב לאט.כלומר אני בןאדם חכם ואינטלגינט,אבל פעולות אצלי תמיד מתחלקות לשלבים בראש,פעולות שמצריכות קאורדינציה למשל,לא מובנות אצלי ישר,ומשדברים איתי ,הזמן תגובה שלי נמוך מאוד ולוקח זמן עד שהמוח שלי מנתח את המצב.זה פשוט תחושה "שהמוח חושב לאט " כפי שהוא צריך ושאני לא מפוקס כמו שצריך.האם לדעתכם הבעיה הזאת צריכה להיות מטופלת בעוד תחום מעבר לתחום הרטלין?
אני השבוע מתחיל טיפול ברטלין .
אני מצטער שתוכן ההודעה די ארוך, אבל מעבר לשאלה האחרונה שהעלתי כרגע,איך לפעול ,מאיפה להתחיל?כבר התלוננתי על כך בעבר ולא ייחסו לזה מספיק חשיבות.
מה אני צריך לבדוק בבידקות דם שחסר לי?האם לקבוע טור למעבדת שינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ליר11/06/2011איזה טיפול לדעתכם יכול להתאים לי?לפני כשנה נסעתי לבית חולים בגלל כאבי ראש ועייפות כבדה בגלל שזה מאוד הפריע לי.אני סובל מכאבי ראש הרבה שנים ..
תודה מראש לתגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף
ליר11/06/2011מצטער על הבילבול בין ההודעות,אבל שכחתי להוסיף,שבנוסף להכל ,באמת קשה לי לישון,אלה עם אני עייף בצורה טוטאלית וער מספר רב מאוד של שעות,אני יכול "להיזרק" למיטה,אבל באופן כללי יש לי בעיית הירדמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין13/06/2011לום רב,
בפנייתך מרכיבים רבים ולא ניתןלצערי לענות לך כהלכה מעל דפי הפורום. יש לבדוק אותך במרפאה.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר אורי לקסר14/06/2011אתה זקוק לברור ומעקב מרפאתי ולא אינטרנטי!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות כרונית .בן 17 - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין18/06/2011שלום רב,
כדי להועיל לך אתה צריך עזרת פסיכיאטר וכן עזרת רופא אא"ג. לאחר שתפנה שינית לפסיכיאטר אתה יכול להיע לבדיקה.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)