מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי להתעורר בבקר!סובלת14/06/2011
שלום רב,
אשמח מאד לקבל תשובות לכמה משאלותיי.
אני בת 35, בריאה בד"כ.
מאז שאני זוכרת את עצמי (יסודי) קשה לי מאוד להתעורר בבקר: השעון יכול לצלצל שעות, אני אכבה ואחזור מיד לישון (בלי בעיה), מאחרת כרונית בבקרים.
העיניים שלי ממאנות להיפתח, כל המודעות שלי שונה מאוד (לא לוקחת אחריות על הקימה, מרגישה שזה בסדר לחזור לישון) ועוד תופעות שהפכו כבר להרגל מגונה.
איכשהו סידרתי את חיי כך שאני עובדת מהבוקר המאוחר עד אחהצ-ערב
(אני עצמאית). חוץ מזאת, אני אדם מאוד יצירתי ופעיל, ומאוד עוזר לאחרים בעיסוק שלי.
מאז ומתמיד התופעה הזו הפריעה לי מאוד מאוד. אם יש דבר שהייתי רוצה לשנות בחיי זה את ההתנהגות הזו: זה משפיע מאוד על הדימוי העצמי שלי, על סדר היום שלי, על יכולת ההספק והריכוז שלי, פשוט על כל החיים. אני שונאת את זה!!!
אני יכולה להוסיף ולומר שגם אבי היה ישן עד שעה מאוחרת כשאני הייתי ילדה, והיו לו בעיות להתעורר, וגם אחותי הצעירה בעלת אותם הקשיים.
אני רוצה לשים לזה סוף!!! איכשהו תמיד עקפתי את זה, ותמיד חייתי סביב זה.
ועכשיו לשאלותי- האם עלי לגשת למעבדת שינה? האם טיפול במלטונין יוכל לעזור לי? כיצד עלי להשיגו, דרך איזה רופא? יכול להיות שהבעיה הזו מקורה בבעיה תורשתית של איזשהו חוסר? איך בודקים את מקור הבעיה? מאוד אשמח לקבל תשובות לשאלות, כי אני חושבת שלא אוכל להמשיך לחיות סביב זאת, ושאני חייבת לסיים עם זה בהקדם! אני רוצה להתעורר בבקר!!
אני מודה מאוד מאוד!
הסובלת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי להתעורר בבקר! - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין14/06/2011שלום רב,
צריך ללמוד אותך הרבה יותר ממה שניתן להבין מפנייתך. יתכן שאיכות השינה שלך מסיבה זו או אחרת איננה טובה, יתכן שיש לך הפרעה בשעון הביולוגי ועוד. יתכן שאת זקוקה לבדיקת אקטיגרף, כלומר בדיקה שהיא מושתת על מעין שעון שאתו את עונדת והוא ע"פ תנועותיך מפיק מעקב של מספר ימים אחר שנתך.
לסיכום, את צריכה להגיע לבדיקה במרפאה ואז ניתן יהיה גם לקבוע איזה בדיקות את צריכה.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי להתעורר בבקר! - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין18/06/2011שלום רב,
כדי להועיל לך יש צורך לברר פרטים רבים כולל אודות מצב בריאותך, איכות שנתך ועוד. כמו כן יש לבדוק אותך.
לצורך טיפול אם כך עליך להגיע לבדיקה במרפאה.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)