מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיהמספר שאלות19/06/2011
יש לי פחד מהשינה.זהו פחד מפני הירדמות.קשה להסביר את זה,אבל זה פשוט מטריד אותי:מנגנון ההירדמות והשינה.מה שמטריד אותי הוא בעצם המעבר הזה ממצב של עירות מוחלטת,למצב של שינה.שפתאום אני עובר למצב שבו אני לא מרגיש כלום.מצב שאני לא זוכר בו כלום,ממצב שבו אני מודע,מרגיש ופעיל.בכל פעם שאני עוצם את העיניים,הפחד הזה תוקף אותי:באיזה שלב אני אירדם,מתי תיפול עליי התרדמת - אולי עוד דקה,אולי עוד שתיים,אולי עוד עשר דקות,ואני מפחד שאני ארגיש משהו בשלב הזה,זאת אומרת גם מטריד אותי איך אני ארגיש בדיוק בשלב שזה יקרה,למרות שלא מרגישים כלום.מטריד אותי איך זה קורה,איך זה יכול לקרות,איך אני יכול לעבור ממצב של עירות,למצב של שינה.זה מטריד אותי ממש,מה גם שרציתי קצת לקרוא על עוד אנשים שיש להם את הפחד הזה,והגעתי לאישה שרשמה שיש לה אותו וכבר 6 שנים יש לה אותו,ושהיא פשוט שכחה איך נרדמים,שהיא לא מצליחה יותר להירדם לא משנה מה,ושהיא ניסתה את כל הדברים ושום דבר לא עזר לה,ושהיא כבר לא רוצה לחיות יותר.ואני ממש מפחד שאני אגיע למצב שאני לא אוכל יותר להירדם,שהמנגנון הזה לא יעבוד.
עכשיו,איך נפתרים מזה?זה לא משהו שאפשר להיפתר ממנו,אתם מבינים?כי זה פשוט חלק מהחיים.אני לא יכול ללכת לישון עם המחשבה של איך זה יקרה ומתי,ומה אני ארגיש.אני סתם לחוץ(למרות שזה לא מפריע לי להירדם,אין לי קשיי שינה,אבל אני חושש שיהיו לי).
ובנוסף אותה אישה שדיברתי עליה אמרה
שהיא עייפה מאוד,והיא ממש רוצה לישון - אבל היא גרמה לעצמה לדבר כזה שהיא פשוט לא יכולה להיכנס למצב שינה,שכאילו היא שכחה איך נרדמים,שזהו - זה לא בא לה יותר בטבעיות,ולכן היא רוצה למות ושגם היא ניסתה פעם אחת.אז עכשיו אני גם הולך בפחד לישון,בפחד שאולי אני לא אירדם,ואני לא יודע מה יהיה הלאה(כרגע אין לי שום בעיה בשינה,אבל כאשר אני מתחיל לפחד מבעית שינה,היא מתחילה אצלי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין19/06/2011שלום רב,
הנך זקוק לטיפול רופא נפש.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא נפש יעזור?
מספר שאלות19/06/2011שלום רב,
הבעיה בתחומו וזה מקצועו.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אני חייב עזרה עד שהטיפול
מספר שאלות21/06/2011יתחיל ייקח מספר ימים.בינתיים פשוט אין שינה,לא מצליח להירדם למרות שעות של מאמצים.אני עייף מת וכל כך כואב לי הראש,ושום דבר לא עוזר=אני עוצם את העיניים ופשוט נשאר באותו מצב,מהסיבה הפשוטה שאני כל הזמן חושב על ההירדמות וחושב על השינה והעירות וכו'.מה אני אעשה?מה אתם מציעים לעשות לאדם,ששום דבר לא גורם לו להירדם,כולל עייפות?מה?!!?!?אני כל כך מדוכא,מת מפחד,אני לא יודע מה יהיה איתי,הרי בסופו של דבר אני יודע שאם אני לא אשן אני אמות ואחלה במחלות....ובנוסף על כך אני לא מצליח לבלוע כדורים.זהו נראה לי שאני בדרך למוות בייסורים,מוות מחוסר שינה.
וגם טיפול,איך טיפול יועיל לי,איך?!?!
וגם איך כדור שינה יועיל לי?!?!!?הרי אני מפחד מההירדמות,מפחד שזה יקרה לי,וגם אם אני אקח כדור אני אצטרך להירדם,אז איך אני בדיוק אירדם?!?!!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אני חייב עזרה עד שהטיפול - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין22/06/2011שלום רב,
פנה לרופא נפש. הייתי ממליץ בפניך על פרופ' דורון גוטהלף, טל': 052-26669360.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה אחת:האם כאשר אני עוצם
מספר שאלות23/06/2011את עיניי במשך שעות,ואחרי זה קם בתחושה שלא ישנתי בכלל עם עייפות,וכל רעש קטן מעיר אותי,זה בהכרח אומר שלא ישנתי בלילה.או שיכול להיות שישנתי,פשוט השינה היא לא טובה?שינה שיטחית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כבר ארבעה לילות במצב הזה,בתחושה
מספר שאלות24/06/2011שאינני ישן בכלל.אני ממש מותש ולא נרדם,ואני מפחד שאולי באמת לא ישנתי ארבעה לילות:וכתוצאה מכך מתחילות לי בעיות אחרות - סחרחורות,בעיות עם העיניים(פתאום אני מתחיל לראות מטושטש ואני לא מפוקס).ומה ששכחתי לציין זה שאני נער מתבגר,השינה כל כך חשובה לי,ואיך אני יכול לפנות לרופא נפש דיברתי על כך עם ההורים שלי היא ממש חמים עליי חושבים שאני סתם מדבר כי הם אומרים שלא יכול להיות שלא ישנתי ארבעה ימים.הייתי במיטה בכל לילה משהו כמו עשר שעות,אבל ללא הירדמות שזה ממש מוזר.....יש הסבר לדבר הזה?!?!אני כל כך עייף,מותש,עוצם את עיניי במשך כמה שעות טובות,פוקח אותם,רואה שעברו 3-5 שעות מאז שעצמתי אותן לאחרונה,אבל ללא תחושה של שינה.אבל אתם מבינים,המצב שלי לא טוב - כבר ארבעה לילות זה ככה,ואני לא רואה את המצב משתפר לי.אם באמת לא ישנתי(שלדעתי זה כך-למרות שאני בדרך-כלל בכל לילה מהשעה 1:00 ועד 11:30 במיטה,עוצם את עיניי ולא קם מהמיטה בכלל),כנראה שאמות בימים הקרובים מן הסתם.הדבר היחידי שירגיע אותי ויעביר אצלי את הפחדים והחרדות הכל כך גדולות זה אם מישהו יגיד לי האם יש סיכוי שבכל זאת ישנתי,אולי אפילו שינה שיטחית,לא אכפת לי,העיקר האם יש סיכוי כזה,למה באמת זו הפעם הראשונה בחיים שלי שזה קורה לי ואני גם לא יודע לבלוע כדורים.רק התחיל החופש הגדול,ודי - איבדתי אותו.פשוט כך.....ואולי גם אאבד את חיי בימים הקרובים,פרט לסבל הנוראי שאני עובר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם הלילה לא נרדמתי...
מספר שאלות25/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)