מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריור בשינה ותשישותעומר25/06/2011
שלום,
אני בן 22.
אתאר קודם כל את הבעיה הספציפית: שמתי לב שמזה זמן רב (לפחות חודשים רבים - לפחות) אני מרייר בזמן השינה. הסדינים שלי הם הוכחה ניצחת לכך, כי יש עליהם כתמים בגלל זה. אבל זה ברור לי בכל מקרה - מדי פעם אני מרגיש בלילה את תחושת הקור שמרגישים כשנשענים עם הראש על סדין רטוב מרוק.
בפני עצמו הדבר לא מפריע לי, אבל רציתי לדעת האם הוא יכול להעיד על משהו. בהקשר זה, ארצה לציין את הדברים הבאים: במשך כ-18 שנים הייתי בריא לחלוטין, אבל מזה כארכבע שנים אני סובל מבעיות מעיים (מחלקת מעיים דלקתית - כנראה קרוהן, ובנוסף על-כך תסמינים של מעי רגיז) ולא פחות חשוב מכך, ואף יותר חשוב - מתשישות. סובל גם קצת מכאבים, ששבעבר סבלתי מהם הרבה יותר, ולכן אובחנתי גם כחולה בפיברומיאלגיה (אבל זו אבחנה שלעיתים הוא מוטעית, בגלל שהיא מתבססת על סימפטומים בלבד). חושדים שאולי יש לי גם את תסמונת התשישות הכרונית - אבל גם שם, אני לא מתאים למצב הטיפוסי של החולים בתסמונת זו.
הדברים שאני בעיקר סובל מהם הם קודם כל תשישות, ולאחר מכן גזים, נפיחות ויציאות מימיות.
אני כותב את זה, בין היתר, כי הבנתי שלהפרשת הריר בשינה ולעייפות יכול להיות קשר מסויים. בד"כ אני לא עייף ברמה של "רוצה ללכת לישון", אלא ברמה של תחושת חולי שכזו, קצת כמו שפעת שעומדים להחלים ממנה, אבל שעוד לא החלמת ממנה.
עוד אציין כי תמיד הייתי קצת כבד נשימה - שיחקתי כדורסל במשך 12-13 שנים ותמיד היה לי יותר קשה מבחינת נשימה מאשר לאחרים, אבל לא מאובחנת אצלי אסטמה או כל דבר אחר שקשור לנשימה. כשהייתי קטן חשבו שאולי יש לי פוליפים, אבל הדבר נשלל לאחר בדיקה.
שאלותי היא: האם להפרשת הריר מתוך שינה יש משמעות, במיוחד בקשר לאחת או יותר מהבעיות הבריאותיות שתיארתי כאן? ואם כן - מה צריך לעשות בנידון?
תודה מראש!
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריור בשינה ותשישות - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין26/06/2011שלום רב,
הסיבה הנפוצה ביותר לריור בשינה היא אטימות אף ונשימת פה. מכל מקום אתה פציינט מורכב ולא ניתן לומר באינטנרט וללא בדיקה מעבר לכך.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! ושאלה:
עומר26/06/2011קודם כל - תודה!
האם כשאתה אומר "אטימות אף" אתה מתכוון פשוט למה שאנחנו קוראים "האף שלי סתום"? והאם כשאתה אומר "נשימת פה" אתה מתכוון לכך שבמקום לנשום מהאף אני פשוט רגיל לנשום מהפה?
שוב תודה,
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! ושאלה: - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין26/06/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)