מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- התפתחות מוקדמתמרי19/07/2010
יש לי ילד בן 4 ו3 חודשים, לפני כחודש היינו אצל רופאת השיניים ואמרה ששתי שיניים קדמיות תחתונות התחילו לזוז, שזה מוקדם מהרגיל.
האם זה יכול להעיד על התפתחות מוקדמת? עודף הורמונים לגיל שלו? האם מומלץ לפנות לאנדוקרינולוג ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא
פרופ' אלי הרשקוביץ21/07/2010אם אין עדות בבדיקה גופנית להתפתחות מינית מוקדמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילהמודאגת18/07/2010
שלום,
לבני יש בעית אי התפתחות תקינה של עצם ברגליים-skeletal dysplasia . הוא מתקשה בריצה ויש לו הליכת ברווז.
הוא בן 5 ו 4 חודשים , הגובה שלו 101.2
בחודש ינואר בקרנו אצל אנדקרונווג לברר סיבת קומה נמוכה אחרי שבצענו צילום כף יד לגיל עצמות המתאים לגיל 3 . הוא הופתע מהצילום וטען שמשהו לא תקין בעצמות ולכן בקש ביקות דם , בבדיקות הכל היה תקין חוץ מרמת ויטמין D המאוד נמוכה - 11 . ומאז התחיל לקבל תוספת ויטמין D וגם CA .
לפני מספר ימים הייתי אצל רופא המשפחה ואמר שיש שבירה בעקומה לפעם השניה (מבחינת גובה) .
השאלה שלי :
1 - לפי טענת האורטופידים , מבנה העצמות של בני יכול להשפיע על הגובה שלו . אם באמת זו הסיבה לקומה נמוכה, האם תוספת של הורמוני גדילה יכולה לעזור לבני לגבוה ??
נא תשובתכם ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לדעת
פרופ' אלי הרשקוביץ19/07/2010מחלות עצם מהסוג שתארת פוגעות לעיתים קרובות בגדילה ומשפיעות על הגובה הסופי.
הורמון גדילה אינו הטיפול המקובל במצבים אלו אם כי לעיתים הוא נוסה בהשפעה מסויימת במסגרת מחקרית או כטיפול חריג.
יש לדעת את סוג המחלה במדויק על מנת להעריך את האפקט האפשרי. מובן שחוסר בויטמין D צריך להיות מטופל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמשה18/07/2010
האם כפפות בטן ושכבות סמכה עוצרות את תהליך הגדלה ואת הגובה????
לא
פרופ' אלי הרשקוביץ19/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קול גבוהענת18/07/2010
האם קול גבוה הוא אחד מהסממנים למחסור בהורמון גדילה?
כן
פרופ' אלי הרשקוביץ19/07/2010אך רק בלווית קומה נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מוקדמתשגית18/07/2010
ביתי בת 10 ו8 חודשים גובהה 1.38 ומשקלה 30 ק"ג. בהיותה תינוקת קטנה נרתיקה נסגר בהפרשה והיא טופלה במשחה בתוספת סטריאודים. בערך מגיל 5 החלה בשיעור באזור השפתיים בפות. היא היתה במעקב אדוקרינולוגי, בעקבות זאת עד גיל 9 ללא כל התפתחות אחרת פרט לשיעור שהתרחב באותו אזור. בחודשים האחרונים החלה בהופעת ניצני שדיים וכן בשיעור קל באזור בית השחי.
אני מודאגת מהתפתחותה המינית המהירה בגלל גובהה. האם מומלץ לעשות צילום כף יד נוסף?
דרך אגב אני אמה, 1.68 ותמיד הייתי גבוהה יחסית. אביה 1.78 וגם היה בגובה סביר תמיד.
אודה על תשובתכם.
התבגרות מינית
פרופ' אלי הרשקוביץ19/07/2010הייתי דואג למעקב אנדוקרינולוג ילדים ומברר את סיבת הופכת השיעור המוקדמת . אך גיל הופעת השדיים הוא במסגרת הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורית18/07/2010
שלום. האם ברגע שלאם יש היפר (בבלוטת התריס) לאחר לידה. והאם מניקה בן 4 חודשים, האם זה משפיע על החלב או דרך החלב על התינוק? ההורמונים עוברים לתינוק??
תלוי
פרופ' אלי הרשקוביץ19/07/2010ההורמונים לא יעברו דרך החלב אך התרופות שניתנות לטיפול עוברות בכמות קטנה בהנקה. למרות זאת מומלץ להמשיך להניק כי השפעתן מינורית על התינוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל עצמות + ריח תחת בית השחי גיל 5לימור18/07/2010
לילדתי בת ה- 5 יש מדי פעם ריח חריף תחת בית השחי והיא בת 5, אך זה קורה לה מגיל 4 בערך.
עשינו לה צילום כף יד שמאל בעבר וגם כעת, ועתה זה תואם בדיוק לגילה (היא בת 4.11 וגיל העצמות 5 שנים)
רופאת הילדים ממליצה בכל זאת לבקר אנדוקרינולוג, האם לדעתך יש צורך?
האם לדעתך יש קשר בין הדברים?
תודה,
לימור
ריח זיעה
פרופ' אלי הרשקוביץ19/07/2010ייתכן והתופעה נגרמת מעליה מסויימת של הורמונים הנוצרים בבלוטת יותרת הכליה. בעדר סימני מין אחרים וגיל עצמות תואם לגילה התופעה אינה מדאיגה במיוחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בIGF1נעמה18/07/2010
בני בן 5, הורמון גדילה תקין, חוסר בIGF1.
הטיפול בהורמון זה הינו חסר ניסיון בילדים מסוג זה. האם זה לא סיכון גבוה מידי , תופעות לוואי וכו.
וכן, מה הסיכויים שיגדל בעתיד וישלים את הפער? הטיפול כואב ולא נעים..
חוסר ב IGFI
פרופ' אלי הרשקוביץ19/07/2010חוסר ב IGFI יכול לנבוע מסיבות רבות כמו בגם מבעיות בתזונה. הטיפול ב IGFI ניתן רק כאשר שוללים בעיות אלו וחוסר בהורמון גדילה. באופן כללי הטיפול יעיל פחות מטיפול בהורמון גדילה. אנא התיעצי עם האנדוקרינולוג ילדים שהמליץ על הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה....ד17/07/2010
האם אנדוקינולוגים נותנים הורמון גדילה לאנשים המעוניינים לגבוה
בגיל 23??
לא
פרופ' אלי הרשקוביץ19/07/2010כי זה לא יעבוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש
ד19/07/2010דרך אחרת לגביהה בגיל 23??
פילאטיס או משהו אחר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לצערי אין
פרופ' אלי הרשקוביץ21/07/2010דרך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לפוטנציאל גביההאלון16/07/2010
שלום,
אני בן 16 בגובה 177 , בן דודי קטן ממני בשנה וחצי וגובהו 181 .
גם אבי וגם אמי גבוהים מהוריו.
רציתי לדעת אם כן כיצד קורה שהוא גובהה לגובה ובמהירות גבוה ביחס אלי?
רציתי בנוסף עד לאיזה גיל גובהים? ואם למידת נעליים יש איזושהו קשר לגובה הסופי (יש לי מידה 47-8).
תודה
גדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ19/07/2010גם אם הוריך גבוהים מהוריו של בן דודך ייתכן והוא גדל יותר יותר בטווח גובה המטרה הצפוי לו בהשוואה לגדילתך. בנוסף ייתכן והוא סיים את גדילתו ואתה לא.
הגובה הסופי אינו קשור ישירות למידת הנעליים אם כי ברור שלאנשים גבוהים יש מידות נעל ארוכות יותר
סיום הגדילה מתרחש עם סגירת מרכזי הגדילה בעצמות הארוכות ובחוליות בדרך כלל עד גיל 17-18 בבנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לאימוני כושראלון16/07/2010
אני בן 16 והרופאים אמרו שיש לי בערך עוד 4-5 ס"מ לגבוהה
אם אני עושה כל יום כמה סטים של מתח+כפיפות בטן+ שכיבות שמיחה+ עוד כמה תרגילים בייתים מהסגנון הזה
האם זה יפריע לגדילה שלי?
לא
פרופ' אלי הרשקוביץ19/07/2010אימונים אלו לא יפריעו לסיום הגדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב בגדילה והתעמלות קרקעהדס15/07/2010
שלום,
ביתי נמצאת במעקב גדילה. יש לה פער של כמעט שנתיים בגיל העצמות. היא רזה ונמוכה לגילה. הרופא בסה"כ מרוצה מגדילתה (כ - 6 ס"מ בשנה).בבדיקת הורמון גדילה נמצא כי הפרשת ההורמון תקינה לחלוטין.
ביתי מתעמלת התעמלות קרקע ורציתי לדעת האם יש קשר בין התעמלות של פעמיים בשבוע לקצב גדילתה ו/או התפתחותה.
אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה,
הדס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק
פרופ` זאב הוכברג16/07/2010התעמלות יום יום למשך למעלה מ5 שעות יכולה לגרום להפרעת גדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שמונה - התבגרות מינית מוקדמתמודאגת15/07/2010
בתי בת שמונה וחודשיים , מספר חודשים לפני גיל שמונה החלו ניצני שדיים. כרגע הם גדלו במקצת, אין שיעור. גובה 1.33 משקל 33, בצילום כף יד הגיל מתאים לשמונה ותשעה חודשים.
נשלחנו ע"י אנדוקרינולוגית לבדיקות אולטרה סאונד ודם אך עדיין אין תוצאות.
שאלותי -
האם יש צורך בהתערבות רפואית לעצירת ההתבגרות?
היה וכן - מה כולל טיפול לעצירת גדילה? מהם יתרונותיו? מהם סיכוניו? מה חסרונותיו? האם יש מחלוקות בין הרופאים לגבי הכרחיותו?
לאחרונה גדל לה המספר במשקפיים באופן משמעותי ( שלושת רבעי מספר בארבעה חודשים!) האם יש קשר להתבגרות המוקדמת? האם עצירת ההתבגרות המוקדמת תשפיע גם על המספר במשקפיים?
אני (אמא) בגובה 1.70, אבא בגובה 1.83 לאיזה גובה היא אמורה להגיע?
האם להתבגרות מוקדמת יש השלכות נוספות פרט לגובה נמוך? (נניח - הפסקת פריון בגיל מוקדם יותר בגלל ההתחלה המוקדמת?)
תודה מראש על התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 15%
פרופ` זאב הוכברג15/07/2010מהילדות מתחילות להתבגר לפני גיל 8 - כמו בתך. אין זאת מחלה אלא בריאות. נדיר שיש צורך בהתערבות רפואית. אם מישהו יציע לך - שאלי את כל השאלות הטובות האלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת כמעט 8 שעירה בשחיאסנת15/07/2010
שלום,ילדה שלי בת 7 וחצי שעירה בבית השחי וזה הולך וצומח עוד ועוד
מה עלי לעשות?האם זה נורמלי?
אשמח אם תחזרו אלי עם תשובה בהקדם
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת
פרופ` זאב הוכברג15/07/2010זה קצת מוקדם. כדאי שהרופא יבדוק את הילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין קבלת מחזור וגדילהגילה15/07/2010
שלום רב,
ביתי בת 10 (1.48 מ' , 37 ק"ג), התפתחה התפתחות מואצת בחצי השנה האחרונה.
השיעור בפות מלא והניצנים הפכו להתחלת שדיים.
אנו מנסים להסביר לה את המשמעויות של ההתפתחות המינית, ויש לנו מספר שאלות נוספות:
1. מתי צפויה לקבל מחזור ? (אני קיבלתי מחזור, מספר חודשים לאחר גיל 12)
2. האם לא תפסיק לגדול לאחר קבלת המחזור (למיטב זכרוני גובהי הסופי (1.70 מ') נקבע עם קבלת המחזור)?
3. אם כן, מה ניתן לעשות? (גובהו של אביה של ביתי הוא מעל 1.90מ').
מודה מראש על תשובתכם ותמיכתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איו
פרופ` זאב הוכברג15/07/2010אין יודעים מתי יגיע המחזור עד שהו מגיע. כך היה מאז ומעולם. מהופעת ניצנים עד למחזור הממוצע הוא שנתיים וחצי.
אחרי המחזור הראשון גדלים בממוצע עוד 8 סמ'.
הורים לא עושים כלום - לא משנים את ילדים - אלא אם כן הילדים חולים. ההורים תומכים בכל דבר שקורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)