מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- הפסקת גדילה?נאוה27/06/2010
בני בן 14 וחצי , גובהו 1.62 משקל 86
ערכתי לו צילום כף יד התוצאה עצמותיו מתאימות לגיל 18 שנים , בדיקות דם:
chbg=18
free 'androgen index=57.8
estradiol(e-2=149
tsh=2.33
testosteron-total=10.4
growth hormone=0.11
vitamin b12 =202
foliec acid=16.5
ferritin=31
cortizol blood=469
iron=77
שאר בדיקות הדם תקינות , מגיל 11 התחיל בגרות מינית
גובה האב 1.80 ,גובה האם 1.75 שני האחים הנוספים 1.80 ,
הסבים משני הצדדים גובה ממוצע+
שאלתי האם תמה גדילתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הגדילה הסתיימה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/06/2010בגיל עצמות של18 שנים אין לצפות לגדילה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתערבות ע"י תרופות
יהודית30/06/2010האם במצב הזה יש אפשרות ע"י תרופות בכל זאת לגדול עוד קצת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין
פרופ` זאב הוכברג01/07/2010אין תרופות שמגביהות את מי שגמר לגדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH מעל לנורמהשלומית27/06/2010
שלום
בבדיקת דם שבוצעה לבני בן שנתיים וארבע ח' נמצאו הערכים הבאים TSH 5.57 (טווח נורמה 0.35 - 4.2) T4 12.8 (בנורמה) ו- 5.9 T3 (בנורמה)
שבוע קודם לכן TSH יצא 6.3
שאלתי:
מה המשמעות? האם נדרש טיפול? האם המדד יכול לחזור לטווח הנורמה בעתיד (יתכן ומושפע ממחלה?) תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין למעשה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/06/2010דרוש רק מעקב אחת ל 6-12 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTSH מעל לנורמה - הבהרה
שלומית28/06/2010רב תודות
לשם ההרגעה האם ערכים חורגים מהנורמה אופיינים למצבים מסויימים ויכולים לעבור (כגון מחלה - לפני כחודש ימים התגלה קמפילובקר שטופל ועבר) או שמה ייתכן והמדובר בתחילתה של מחלה כרונית?
אודה לך מאוד אם אוכל לקבל מעט יותר מידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה לא לגמרי ברור
פרופ' אלי הרשקוביץ30/06/2010מדוע לאחוז קטן של אנשים יש עליה הרמות TSH -עליה קלה מאד. מבחינה מעשית אין לכך משמעות. ליתר בטחון המלצתי על מעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה מקסימלי לילד בין 13תמר לוי25/06/2010
שלום , אני אם לילד בן 12.9 אנו במעקב גדילה כבר שנים .
לפני כשנתיים הערת גובה של הרופא הייתה בין 173 ל- 176
גובה האב 176 גובה האם 158
ביצענו בדיקות להורמון גדילה ואין חוסר .
אך קומתו נמוכה - היום 137 ביצענו לפני יומיים שוב בדיקת גיל עצמות ויצא 12.6 (כשלפני שנתיים ההבדל בין הגיל בכרונולוגי לגיל עצמות היה קרוב לשלוש שנים (גיל עצמות צעיר )
עדיין לא התחיל להתבגר מינית .
האם עדיין לא מאוחר לטיפול ? אני ממש בתחושת החמצה ..הילד מאוד סובל מגובהו הנמוך..
בבקשה תשובתך בהקדם
תודה רבה
אמא מודאגת
יעוץ אנדו נוסף
פרופ' אלי הרשקוביץ28/06/2010אני ממליץ לפנות לבדיקה נוספת כוול הערכה מעבדתית חוזרת של מצבו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילהשרה25/06/2010
יש לי בן בן 8 פעם 2 טסט גלוקוגן שיצא שלא צריך הורמון גדילה מה לעשות האם לנסות עוד פעם או ללכת ליעוץ אחר גובה 111 משקל 18 אולי לתת לו אנטרלקס וזהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה
פרופ` זאב הוכברג25/06/2010אם אינו צריך הורמון גדילה זה סימן טוב - הילד בריא.
לא מוכרת לי תרופה בשם אנטרלקס שגורמת לגדילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגרות מןקדמת?אמא מודאגת24/06/2010
עבור פרופ הוכברג.
הבת שלי בת5 הופיעו ניצני שדיים ללא שיעור ללא סמנים אחרים נעשה בירור אצל אנדוקרינולוגית גיל עצמות מתאים לגיל בדיקת הורמונים תקינה מלבד אסטרדיול ריא שנעשה מחודש פברואר עד היום ארבע פעמים היה 41.אחרי חודשיים עלה 125 שבוע לאחר מכן ירד שוב ל31 השבוע עשיתי לה היה 59.7 האם אסטרדיול צריך להיות אפס אצל ילדות ? יש לציין שעברנו mri מוח שהיה תקין עשינו אולטרסאונד שחלות שהראה זקיק קטן האם זה בגרות מוקדמת ? האנדקרונולוגית שלנו אמרה שהיה מחזור מבייץ חד פעמי ? האם הילדה צריכה טיפול בזריקות ?האם יש עוד בדיקות שצריך לעשות ? קורטיזול תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורכב
פרופ` זאב הוכברג25/06/2010החלטה על טיפול כרוכה ביותר מאשר כתוב בשאלה. רק הרופא שמכיר את כל המידע ובעיקר זה שבדק את הילדה יכול להבין אם הילדה נמאת בהתבגרות.
אסטרדיול הינה בדיקה מאוד לא מדויקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בתי בת ה- 8 קיבלה מחזורמלילה24/06/2010
בתי בת 8 נמצאת במעקב גדילה אצל אנדרו. גובה 136 משקל 41.5. ישנם ניצני שדיים אין שיעור בכלל. הרופא שלח אותנו לבדיקת תבחין A.C.T.H, עלמנת לקבוע עם היא צריכה לקבל זריקות . לפני שבוע חשה לא טוב כאבי בטן וכאבי ראש במשך מספר ימים אמרה שיש לה דם כשעושה פיפי (אני לא ראיתי ולא היו סימנים בתחתונים). הרופאת ילדים שלחה אותה לעשות בדיקות דם ואלו התוצאות:
ESTRADIOL(E-2 תוצאה 61
TSH, תוצאה 2.09
T4-FREE, תוצאה 11.1
LH , תוצאה 0.2>
FSH, תוצאה 1.90
PROLACTIN, תוצאה 148.3
PROGESTERONE תוצאה 0.9>
DHEA SULPHATE תוצאה 0.83
האם לפי תוצאות אלו ניתן לדעת אם קיבלה מחזור או לא?
האם ניתן לדעת את התפתחותה המינית והאם זקוקה לזריקות רק ע"פ בדיקות אלו או שחייב לעשות גם את התבחין?
תודה מראש מלילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מחזור
פרופ` זאב הוכברג25/06/2010זה לא היה ווסת.
החלטה על טיפול מורכבת מהרבה שיקולים אחרים, ורק הרופא במכיר אותה יכול לייעץ לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילה לילדה בת 13 ....יהלי24/06/2010
שלום , יש לי בת בת 13 ולאחרונה אובנו אצל רופא , והוא קבע שביתי צריכה לקבל הורמון גדילה.
הוא הגיש בקשה לוועדה כדי שנוכל להיפטר מהעלות הכספית ....
אני לא בטוחה שבמקרה שלא תאושר הבקשה נצליח לעמוד בעלות הכספית ...
רציתי לדעת אם המצב אכן קשה;
ביתי בת 13 ויש לה סטייה בגיל העצמות של שנתיים.
עד גיל 11 היא הייתה צמודה לאחוזון השלישי ומאז החלה ירידה משמעותית וכרגע היא הרבה מתחתיו.
בנוסף הייתי רוצה לדעת האם לפי הפרטים הללו הוועדה תאשר לנו את התרופה (בחינם) למרות שאין לה מחסור בהורמון גדילה ...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר **תיקון
יהלי24/06/2010תיקון:
ביתי בת 13 ויש לה סטייה בגיל העצמות של של 14.5 (גיל עצמות 10). , ולא סטייה של שנתיים ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראי
פרופ` זאב הוכברג24/06/2010ראי תשובה לנועה. למטה.
לפני דיון על הוועדה, אני מטיל ספק בנחיצות הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלנו אישור להורמון גדילה מהוועדה!
יהלי28/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 13.גיל עצמות 10 ש.(סטייה של 14.5נועה23/06/2010
אני בגובה 157.בעלי 168ס"מ.ביתנו-בגיל 9 ו3 ח' גיל עצמות 8ש ו 10 ח'.ס.תקן לגיל 9.3 ח'.גובה-125ס"מ.
כיום בת 12 ו 10 ח'.גיל עצמות:10 ש'. ס.תקן לגיל:14.5 ח'. גובה 139.בדיקות דם תקינות.ז.א שב 3.4 שנים גבהה ב-14 ס"מ.נמצאת מתחת לאחוזון 3.יש ניצני שדיים ותחילת שיעור בבית שחי.עדיין ללא ווסת.רופא הגיש בקשה טופס 29ג לקופת חולים מכבי עם המלצה לGH.לדבריו אם תקבל תגיע לגובה 162 עם ההורמון..וגם טוען שאין ת.לוואי.נשמע לנו קצת מופרך.שאלותינו:
1.מה צ"ל קצב הגדילה לאחר קבלת הורמון ע"מ שנדע שהתרופה אכן משפיעה?
2.הרופא סרב לתת דקקפטיל לעיכוב הווסת.מה קצב הצמיחה הממוצע עם GH לאחר קבלת הווסת?והאם לדעתך יש צורך להתעקש על מתן דקקפטיל במקביל?
3.מה הסיכוי לקבל אישור ע"ח קופ"ח בסטיית כזו מהתקן לגובה,אך עם רמות GH נורמליות(ז.א. ISS).?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
פרופ` זאב הוכברג24/06/2010אתם זקוקים לחוות דעת נוספת. ל
צערי יש בשוק מספר רופאים שמטפלים בהורמון גדילה כשזה לא הכרחי. מאידך, יש ילדים שזקוקים לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ft4מורן23/06/2010
התינוקת שלי מטופלת באלטרוקסין בשל תת פעילות
וביצעה בדיקת דם שבשגרה
tsh-1.7
ft4 16.1
עד כה(עם טיפול כמובן) יצא לה ft4-20
tsh-2.8
האם יתכן שירד לה מינון?
אני יודעת שלא טוב לפענח תוצאות באינטרנט.
אבל למעקב אצל הרופאה יש זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH
פרופ` זאב הוכברג24/06/2010הכלל הוא שTSH צריך להיות בין 1-3.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לגובהאלון22/06/2010
אני בן 16 וקצת והגובה שלי היום זה בין 170-171 מגיל 13 ועד היום גבהתי 29 ס"מ והאנדוקרינולוג שלי אמר לי שנה שעברה שלפי הקצב גדילה שלי עד גיל 17 וחצי (גיל עצמות) אני אמור להגיע לפי הסטטיסטיקה למשהו בין 174-179 הגיל עצמות שלי מתאים לגיל אבל אני לא כל כך מפותח...
האם יש סיכוי שמה שאנדוקרינולוג צפה יהיה נכון שהגובה שלי יהיה בין 174-179 ?
ייתכן
פרופ' אלי הרשקוביץ22/06/2010אתה ממש קרוב ל 174
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מאוחרתמרב22/06/2010
שלום רב,
ביתי בת 14.5 עם סימני התבגרות מועטים מאד (מעט שערות בבית השחי ובערווה)
במשפחתנו יש מקרים של בגרות מינית מאוחרת (אמא שלי ואחי, שניהם בסביבות גיל 15)
בנוסף, ואולי ללא קשר, היא נמוכה משמעותית לגילה 143 ס"מ ומשקלה 57 ק"ג למרות שאינה אוכלת באופן מופרז
אני קיבלתי מחזור בגיל 11.5
גם אביה וגם אני נמוכים יחסית (160, 170) ורזים (אני 58 ק"ג).
אני מנסה לברר את שתי התופעות (גדילה ובגרות)
בבדיקות התקבלו התוצאות הבאות:
גיל עצמות 13
TSH mIu/l 3.14
LH - Luteinizing Hormone - -קטן מ - 0.5 IU/L
FSH -קטן מ - 0.8 IU/L
Estradiol (E2) - - קטן מ 200 pmol/L
Hydroxyprogesterone-17 - 3.4 nmol/l
Cortisol 8 am (B) - 599 nmol/l
אשמח לדעת האם התוצאות מצביעות על צורך בהמשך ברור דחוף ובאיזה כיוון.
בתודה מראש
מרב
יש בהחלט צורך להמשך ברור
פרופ' אלי הרשקוביץ22/06/2010אצל אנדוקינולוג ילדים, ובהקדם האפשרי !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך בלוטת תריס תינוקת בת 9.5 חודששני21/06/2010
שלום רב
תודה לך על תשובתך,שאלתי הקודמת היתה: האם זה תקין שבדיקות דם בתאריך 9.6 היו :
tsh - 7.36, t4 - 12.4, בתגובה ייעצת לי לחזור על הבדיקות ולהוסיף עוד כמה, להלו התוצאות:
tsh - 4.4 (הטווח 4.2), T3- FREE - 6.2 (הטווח - 6.5), T4- FREE - 14.9 (הטווח - 20.9), THYROGLOBULIN- 50.1 (הטווח 55) THYROGLOBULIN Ab פחות מ 20 (כמו הנורמה), ANTI THYROID PEROXID פחות מ 10 (כמוהנורמה).
שאלותי הן:
1.האם התוצאות תקינות?
2. האם יש צורך לחזור עליהן, בכדי לדעת איזה תוצאות נכונות?
3. האם יש צורך להתייעץ עם אנדוקרינולוג ילדי, למרות שרופאת הילדים אמרה שאין צורך?
בתודה רבה מראש, שני
תקין
פרופ' אלי הרשקוביץ22/06/2010אין צורך לחזור יותר על הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמוך קומהל.ל.21/06/2010
בני בן 11.5 וגובהו כ 130 . ללא חוסר בהורמון גדילה. התחלנו טיפול בהורמון גדילה גנוטרופין לפני 6 חודשים. האם הגנוטרופין הוא הורמון גדילה? או תרופה שעוזרת גם לנמוכי קומה ומטפלת גם בבעיות אחרות? ומה סיכוייו לגבוהה?
גנוטרופין
פרופ' אלי הרשקוביץ21/06/2010גנוטרופין הוא הורמון גדילה מתוצרת חברת פייזר
האנדוקרינולוג המטפל מכיר את בנך וידע להשיב על שאלתך השניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל פנייה לאנדוקרינולוגמיכל21/06/2010
שלום רב,
בני בן 1.8 והוא קטן ומקסים. אני ובעלי נמוכים כך שאני מניחה שלא יהיה גבוה. עם זאת הייתי רוצה למצות את הפוטנציאל שיש לו. באיזה גיל רצוי לפנות לבדיקה של אנדוקרינולוג?
תודה
קודם רופא ילדים
פרופ' אלי הרשקוביץ21/06/2010אם הוא מוודא שגדילת הילד תקינה אז ניתן להסתפק במעקב גדילה כל 6 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גובהלינוי ח.20/06/2010
עוד חודש אני בת 16,והגובה שלי 1.48 מ'...
כל החיים הייתי נמוכה...מכתה א הילדה הכי נמוכה בכתה
אומרים שמתפתחים עד גיל 18 אבל מצד שני שמעתי ש3 שנים אחרי קבלת המחזור מפסיקים לגבוה(קיבלתי מחזור בגיל 12)
ההורים שלי לא נמוכים אבל גם לא גבוהים....ממוצעים כאלה
יש לי עוד סיכוי לגבוה?אני צריכה ללכת לרופאים?כי הלכתי פעם אחת ואמרו לי שאני "על הגבול"-אבל אני יודעת שאני לא וזה ממש מפריע לי הגובה הזה
יש מה לעשות?
זה הגובה הסופי
פרופ' אלי הרשקוביץ21/06/2010הסיכוי לגדילה נוספת נמוךמאד 4 שנים לאחר קבלת המחזור.
כדאי בכל מקרה להתייעץ עם רופא הילדים ולוודא שאין בעיה רפואית שפגעה בגדילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)