פורום תרופות סבתא - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

איה הוד
איה הוד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל איה הוד ללא פרסום בפורום

• נשירה-רקע הורמונאלי
    נעמה
    01/03/2008

אני בת 40, סובלת מתסמונת קדם ויסתית, כאבי ראש, עצבנות, מצב רוח ירוד, בדרך כלל כלל מקבלת פעם ב-25 יום בממוצע,, לפעמים קצת גושים, בנופף קורה לי שאני מקבלת לאחר 19 יום,בנוסף יש לי נשירת שיער שהיא בטוח גם על רקע הורמונאלי, מה את מציעה לקחת, חשבתי על שיח אברהם לבד או המוצר פיטו פימייל של סופרהב שמשלב מספר צמחים (דונג קוואי, שיח אברהם, תלתן אדום, קוהוש שחור וגדילן מצוי) מה את מציעה ?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשירה-רקע הורמונאלי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשירה

איה הוד
    01/03/2008

במקרה שלך הייתי שוקלת את שיח אברהם בשילוב עם מוצר בשם "מאקה לאישה" כולל כדורי שמן נר הלילה ושתייה של חליטה מצמח הסרפד ובנוסף להתחיל כל בוקר עם שעב חיטה/שעורה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבוד הקול
    שנשן
    28/02/2008

איזה תרופה יש לאיבוד הקול?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    איבוד הקול

הוספת תגובה

• איבוד קול

איה הוד
    28/02/2008

תרופה מצויינת (הומיאופתית): הומוווקס!
    2 כדורי הומווקס מתחת ללשון כל שעה עד שמושג שיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שנשן
    28/02/2008

דבר ראשון איפה אני משיגה את זה

ודבר שני אין איזה משהו שמכינים מפירות יקרות וכו וכו וכו??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרידות ואיבוד קול

איה הוד
    28/02/2008

משיגים בבתי טבע ובתי מרקחת. זה של חברת באורון.
    שנית, לא מזמן מישהו פה בפורום שאל את אותה שאלה וקיבל תשובה מהממת משירי על תערובת/ משקה שמכינים וזה עובד מדהים.
    אתה מוזמן לקרוא את תשובתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעת יתר
    רוב מהצפון
    25/02/2008

בני -בן 23 סובל מהזעת יתר מוגברת בגופו,בעיקר בלילה(בבוקר הסדין ממש רטוב),נא המלצה בנושא

לקביעת תור
    סגירה
    הזעת יתר

הוספת תגובה

• הזעת יתר

איה הוד
    25/02/2008

לצערי לא ידוע לי על פתרון.
    אפילו "הפתרון" הקונבנציונלי הניתוחי אינו פותר את הבעיה מאחר והזיעה מוצאת מקומות אחרים לצאת מהם.

אם מדובר גם בזיעה מרובה אבל גם בריח חריף במיוחד ולא נעים של הזיעה - זה כבר משהו אחר.
    אם לזיעה יש ריח חריף וחזק אני ממליצה לערוך ניקוי רעלים בעזרת תזונה וצמחי מרפא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נחירות
    עופרה
    24/02/2008

שלום רב,
    בעלי נוחר חזק נורא, וזה מפריע לי לישון. אפשר לקבל המלצה לטיפול על פי הרפואה המשלימה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    נחירות

הוספת תגובה

• נחירות

איה הוד
    25/02/2008

שלום עופרה,

התשובה איננה פשוטה כלל.
    לפני מספר ימים צפיתי בתוכנית בערוץ 8 על נחירות.
    לקחו כמה אנשים הסובלים מנחירות למעבדת שינה, ועל כל אחד ניסו שיטה שונה להפסקת הנחירות. על אחד שמו מדבקות מיוחדות כאלה המתלבשות על האף ומרחיבות את פתח הנחיריים (אולי את מכירה אותן), לשני שמו מסכת אוויר/חמצן על הפה והאף, לשלישי הדביקו כדור טניס בגב כדי למנוע ממנו להתהפך בלילה ולישון על הגב (חשבו שאולי השינה על הגב היא שגורמת לנחירות), לרביעי שמו כרית אורטופדית מתחת לעורף... וכו' וכו'. חלק מהשיטות היו קונבנציונליות וחלקן טבעיות. בסוף התברר שחוץ ממסכת החמצן שום דבר לא עזר - זה היה כמו "כוסות רוח למת". אך אני לא רואה בתוצאות אלו משהו חד משמעי מאחר והגורמים לנחירות הם שונים, ולכן ישנם אנשים ששינה על הצד במקום על הגב כן תעזור להם - צריך לנסות את כל אחד מהדברים הללו.

אני חייבת לומר, שאם הנחירות זה משהו קריטי שמאוד מפריע לשינה שלך עצמך, או שפוגע בזוגיות וגם בבריאות של בעלך (נחירות יכולות להיות מסוכנות אם מתקיים מצב של תסמונת דום נשימתי - כלומר, הפסקות נשימה קצרות בזמן השינה!), רצוי לגשת למומחה בתחום ולא לחכות - כי זה לא יעבור מעצמו, מאחר ויכול להיות שהסיבה לנחירות זה ענבל ארוך מידי, או מבנה חיך לא תקין, או שקדים מוגדלים החוסמים את זרימת האוויר החלקה או בעיה במחיצת האף וכו'...

ללא ספק, אם בעלך סובל מעודף משקל - שם צריך להתמקד הטיפול בין היתר!

מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער
    מרואה
    21/02/2008

השיער שלי נושר כל השנה ניסיתי את כל הויטמינים וכמעט השתמשתי בכל התרפות ושום דבר לא ריבה אותי ונהיה לי במקומות בודדים בראש כמו קרחת ונהיה לי שיער דל מאוד , ועכשיו אני לא יכולה לעשות בו כלום חוץ מלאסוף אותו,והשאלה שלי האם יש איזי שהיא תרופה טבעית או תרופה מוכרת שאולי תעזור לי למרות שיכול להיות שהנשירה שלי בירושה כי אבא שלי יש לו קרחת.

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער

הוספת תגובה

• נשירת שיער

איה הוד
    21/02/2008

שלום מרואה,

ראשית, תוכלי להפנות את שאלתך גם בפורום שיער כאן באתר - זה רק יועיל ויתן לך עוד מידע.
    שנית, על הטיפול להתרכז גם באספקט החיצוני של הקרקפת וגם באספקט הפנימי
    העובדה שלאביך יש קרחת לא בהכרח אומרת שהנשירה שלך היא תורשתית! עד כמה שאני יודעת, נשירה תורשתית היא בד"כ באזורים מאוד מסויימים בראש, ולא התרשמתי שזה המצב אצלך. אך אין לדעת.

הטיפול מורכב, חשוב לנסות להבין את הגורם ולטפל בו, אחרת כל טיפול יהיה סימפטומטי בלבד. לכן אני לא חושבת שיש מקום להמליץ לך על תרופת סבתא כזו או אחרת אם כבר ניסית כל כך הרבה דברים עד כה וכולם שנכשלו. זה יכול להיות נפלא כחלק מטיפול שלם.

אני באמת ממליצה לך לגשת לטיפול רציני כמו שצריך שיתן לך מענה תזונתי יחד עם תוספים וצמחי מרפא וגם מענה נפשי-מנטלי (לפעמים נשירה מגיעה עקב טראומה - אפילו באיחור של כמה חודשים, או עקב מצב סטרס ודאגה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוריות
    ימית
    19/02/2008

שלום לכן
    רציתי לשאול אם יש משהו שיכול לעזור להקלט מהר יותר להריון
    ולחזק את רירית הרחם ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פוריות

הוספת תגובה

• פוריות

איה הוד
    21/02/2008

שלום ימית,

התשובה היא בהחלט שיש!
    אך לפני כן יש לעבור אבחון כדי לראות למה את זקוקה בדיוק כדי לעזור לך להכנס להריון, למשל, האם אין בעיית ברזל או רקע של חוסר איזון הורמונלי, או רמת סטרס או פחדים או דאגות מרובות וכו'...
    לאחר אבחון יותאם לך הטיפול הנכון והצמחים המתאימים. יש גם חומרים הומיאופתיים המופקים מרחם ויכולים מאוד לסייע - יש להתאים את הטיפול למצבך באופן אישי כי אצל כל אישה קיימים ברקע דברים שונים שמקשים על הכניסה להריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיה הוד

ימית
    21/02/2008

בהמשך למה שכתבת לי
    ידוע לך על משהו טוב באזור הצפון
    כי יהיה לי קשה מאוד להגיע לאזור המרכז
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האגודה הישראלית לנטורופתיה

איה הוד
    21/02/2008

כנסי לאתר של האגודה הישראלית לנטורופתיה - יש שם רשימה של מטפלים לפי אזור מגורים בארץ - כולם מורשים ומוסמכים לטפל ורשומים בפנקס המטפלים הארצי ובעלי תואר RCP.
    המלצה: דברי עם שניים-שלושה בטלפון, תשאלי שאלות, תבררי מה שצריך, והרגישי באינטואיציה עם מי יש לך הכי חיבור ועם מי את מרגישה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות בצואר הרחם
    סיגלית
    19/02/2008

שלום אני אחרי לידה של 7 וחצי חודשים,ומאז יש לי רגישות של צוואר הרחם,זה כל הזמן מדמם כשאני מקימת יחסים או נוגעת במקום,הייתי רוצה איזה משהו שירפא לי את האיזור ניסיתי מישחות וצריבה וזה לא עזר אולי יש משהו טבעי שיעזור לי כי אני ממש אבל ממש מיואשת ונמאס לי מיזה, תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות בצואר הרחם

הוספת תגובה

• רגישות בצואר הרחם

איה הוד
    21/02/2008

שלום סיגלית,

אני מניחה שאת כותבת לאחר שהיית אצל רופא נשים ובדקת שהכל שם בסדר כולל PUPS

ראשית אני ממליצה להמנע מכל דבר שמגרה את האזור - הניחי לו להתרפא.
    שנית, אני ממליצה שתגשי למטפל טבעי המתמחה בדברים מסוג זה כדי שיתן לך גם טיפול פנימי בבליעה דרך הפה וגם טיפול חיצוני בצורה של משחה או שטיפה וגינאלית שיכולה לסייע.

ואולי לשירי יהיו רעיונות נוספים כאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות צואר הרחם

שירי חבקין
    22/02/2008

סיגלית היקרה ואיה שלום לכן
    קטונתי בתחום זה ואינני רוצה חלילה להתיימר להבין בתחוםבו אינני מתמצאת.
    אינטואיטיבית הייתי ממליצה לשתות מיצויי של פרופוליס אותו ניתן להשיג בבתי טבע
    והינו מצויין לאיחוי פצעים פנימיים וחיטוי. הוא פועל ממש כתחליף אנטיביוטיקה
    ואף נחקר רבות בשל סגולתו ל"חנוט" גידולים ומיומות ולמנוע מהם להתפשט.
    בכל מקרה הוא אינו יכול להזיק ובאם את מניקה קחי את הכמות המומלצת לנשים
    בהיריון או למניקות.
    בהצלחה
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטות בשחלות
    טליה
    19/02/2008

ברצוני להכנס להריון , נאמר לי על ידי הרופא שיש לי ציסטות בשחלות דבר שעלול לגרום לי לא להכנס להריון
    איזה טיפול יש ומה עלי לעשות בבקשה תענו לי אני לחוצה מאוד זה אמור להיות הריון ראשון

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטות בשחלות

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות

איה הוד
    21/02/2008

שלום טליה,

סיפור אישי:
    לפני שנים רבות הגעתי לרופא נשים עקב כאבים באזור הרחם והשחלות.
    באולטסאונד הסתבר שיש לי שחלות פוליציסטיות כאשר אחת הציסטות מאוד גדולה.
    הרפוא רצה לנתח מיד וכמובן שאני לא הסכמתי.
    לכן הוא החליט שנעשה ניסיון קודם עם הורמונים ואם הם לא יעזרו אז לא ניתן יהיה להמנע מניתוח.
    קיבלתי מרשם לגלולות למניעת הריון (שאותן כמובן לא לקחתי מעולם!!!)
    והלכתי לטיפול אצל נטורופת (הרבה לפני שהפכתי לנטורופתית בעצמי) שנתן לי צמחי מרפא לאיזון הורמנולי עם הכוונה תנונתית ושילוב של דיקור סיני.
    לאחר חצי שנה, הרופא מביט באולסטסאונד ומחייך מאוזן לאוזן, כולו מאושר והוא אומר לי שאין שום זכר לאף סיטסה ושהוא מאוד שמח שהגלולת שהוא רשם לי עזרו.

שורה תחתונה:
    יש לטיפול טבעי מה להציע.
    גם אם אין לו הצלחה של 100% הוא בהחלט שווה ניסיון!
    אני ממליצה לך לגשת לנטורופת באזור מגורייך לטיפול יסודי ושלם שיתן לך מענה תזונתי+צמחי מרפא בהתאמה אישית לאחר עריכת האבחון, אני ממליצה לשלב את הטיפול עם דיקור סיני ואחד מטיפולי המגע (רפלקסולוגיה, שיאצו, טווינה, עיסוי וכו'...)
    מקווה שנרגעת קצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת מביך...
    diki
    18/02/2008

רציתי לדעת אם יש משהו אפקטיבי נגד ריח רע כתוצאה מפליטת גזים אחורית (יש דרך יותר יפה לתאר את זה...?)
    אני סובלת סבילה והייתי רוצה להפסיק לסבול.

תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    קצת מביך...

הוספת תגובה

• שומר

שירי חבקין
    18/02/2008

דיקי יקרה
    האמת שפשוט לשתות הרבה שומר וקמומיל
    לניקוי ולהפחתה של תופעת הגזים
    כמו כן לבדוק את התזונה שלך . להפחית
    במאכלים מבושלים, בשר, אוכל כבד וקשה לעיכול.
    אני בכלל ממליצה על דיאטת ניקוי של חודש שבה
    תשתדלי לעבור לכל מה שאינו לבן, ממותק ומעובד.
    אוכל בריא וקל לעיכול.
    לפרטים יותר מדויקים עדיף לפנות לתזונאי שמכיר את
    בדיקות הדם שלך ואת מצבך הרפואי.
    בהצלחה
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה או חידק תת עורי
    שמואל
    18/02/2008

יש לי במפשעה וסביב פי הטבעת פטריה והשתמשי בשמן
    עץ התה וחומץ תפוחים וזה לא פתר לי את הבעיה.
    אני סובל מגירודים איומים,
    נאמר לי שכול להיות שזה חידק תת עורי?
    כיצד אפשר לטפלל בבעיה באופן סופי?
    השתמשתי בשמן עץ התה לא מהול האם זה מזיק?
    תוך כמה זמן אפשר לפתור את הבעיה?
    איך אפשר לדעת אם זה פטריה או חידק?

לקביעת תור
    סגירה
    פטריה או חידק תת עורי

הוספת תגובה

• פטריה או חיידק

שירי חבקין
    18/02/2008

לשמואל שלום רב
    ראשית להרגיעך כי שמן עץ התה אינו מזיק
    גם בשימוש ישיר על העור.
    שנית מתאורך ייתכן כי אין מדובר בפטריה
    ומומלץ ביותר ללכת להבדק אצל רופא עור ומין.
    לעיתים מדובר בדלקת עור או באלרגיה ולכן
    חשוב מאוד לדעת את הדיאגנוזה המדוייקת
    לפני שפונים לתרופות סבתא ובכלל.
    בהצלחה
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלוליטיס
    ע
    16/02/2008

מחפשת פתרונות טבעיים להעלמת צלוליטיס,רקיחה של שמנים/צמחים,עיסויים,תזונה וכו'

לקביעת תור
    סגירה
    צלוליטיס

הוספת תגובה

• צלוליטיס

איה הוד
    17/02/2008

שלום ע

ראשית, אם את בעלת עודף משקל רצוי להתמקד בכך, מאחר וירידה במשקל יכולה להועיל רבות לצלוליטיס (וזאת למרות שגם נשים רזות רבות יכולות לסבול מהבעיה, כי לחלק הגנטי יש השפעה גם כן)
    בנוסף, עד כמה מופרך שזה עשוי להשמע, גם גורמים כגון מתח וחוסר בפעילות גופנית יכולים להעלות את הסיכויים לצלוליטיס - לכן חשוב להתייחס גם לזה.

באופן אישי, אני לא מאמינה גדולה בכל התכשירים למיניהם שמבטיחים העלמת צלוליטיס. הם לא הוכיחו את עצמם. אך שמנים אתרים בשילוב הנכון יכולים לעשות פלאים אם הם מהווים חלק מטיפול שלם שכרוך גם בתזונה נכונה, פעילות גופנית, הפחתת רמות מתח וסטרס ועיסוי האזורים הבעייתיים.

שמנים אתריים צריכים להיות מותאמים לעורך ולכן אני ממליצה לגשת לבעלת מקצוע בתחום. באופן כללי, השמנים המתאימים לטיפול בצלוליטיס הם: פטצ'ולי,ג'וניפר, אנג'ליקה, אשכולית, רוזמרין, פנל, קורנית, קינמון, זרעי גזר ולימון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה או נראה לפחות כך
    ליאור
    16/02/2008

שלום רב
    בתי בת 6 שנים יש לה על הישבן ממש מין יובש כזה שנראה כמו פטריה היתה אחת ועכשיו עוד אחת מה מומלץ לפטריה על העור ?
    סופי

לקביעת תור
    סגירה
    פטריה או נראה לפחות כך

הוספת תגובה

• פטריה

איה הוד
    17/02/2008

שלום סופי,

ראשית, גשי לרופא עור לצורך אבחון שכן, אם אין זו פטרייה הטיפול יהיה שונה בתכלית.
    זה יכול להיות אפילו תגובה אלרגית.

אם זה אכן פטריה, תוכלי לעשות שימוש בשמן עץ התה שנפלא למצבים אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה

שירי חבקין
    17/02/2008

סופי שלום
    אני ממליצה על משחת קלנדולה אותה ניתן למצוא
    גם בבתי מרקחת וברשתות הפארמים. הקלנדולה
    מצויינת לטיפול בבעיות עור שכאלה גם פטריות ולילדים
    בהצלחה
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק
    זהבה
    14/02/2008

שלום לכם, פעם ראשונה אצלכם,
    אני סובלת מפריצות דיסק בצוואר ובגב עליון, עשיתי טיפול כירופרקטי פרטי שבסיומו
    הכינה לי מין תרופת סבתא, משהו עם בצים במקסר ומרחה אותו על בד, את הבד היא הצמידה לי לאיזור הגב וביקשה במשך 3 ימים רק לשכב ולקום רק לשרותים ולאכול בלבד, כן, כן, לשכב,
    לאחר 3 ימים לשתוף המים וסבון ולמרוח הרבה קרם גוף (כי המקום ממש אדום צורב ומגרד,,)
    האם מישהו יודע איך מכינים את התערובת הזו של תרופת הסבתא,,
    אשמח מאוד אם תעזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק

הוספת תגובה

• פריצת דיסק

איה הוד
    17/02/2008

שלום זהבה,

אני מאמינה גדולה בטיפול הכירופרקטי ואני אוהבת לשלב אותו עם דיקור סיני.
    (שכחת לציין האם הטיפול עזר לך :-))
    לכל מטפל יש "טריקים" משלו להכין מרקחות שכאלה, ולכן אני לא רוצה לנחש מה הכינה אותה מטפלת. אז למה שלא תפני ישירות אליה ותשאלי?

באהבה,
    איה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים
    חן
    13/02/2008

יש לי מעט פצעים ואני לא ממש מעוניינת בהם המליצו לי על ארבע שיני שום ועגבנייה מרוסקת ושתעזור מה את חושבת על כך ?

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים

הוספת תגובה

• פצעים

שירי חבקין
    13/02/2008

שלום רב חן
    על עגבניה עוד לא שמעתי בהקשר הזה, מסתבר שתמיד יש דברים חדשים ללמוד.
    לגבי השום אני יודעת שהוא מצויין דווקא בבליעה והוא פועל כמו אנטיביוטיקה -
    טבעית ומנקה את הדם.
    נסי למרוח מעט שמן אתרי של לבנדר או של עץ התה ישירות על הפצע,
    כמו כן לשטוף את המקום עם חליטת קלנדולה או חליטת לבנדר.

תרופת פלא שלא הרבה מכירים היא מסיכה שמכינים מחימר ירוק. חומר אבקתי
    שמגיע מדרום צרפת ונמכר בבתי טבע. מומלץ להכין בוץ של חימר ומיים
    לפי ההוראות שעל האריזה, ולמרוח על המקום הרצוי בערב לפני השינה.
    במשך הלילה החומר פועל היטב על העור, מנקה, מונע זיהומים, מזרז איחוי ושיפור
    פני הפנים. בבוקר שוטפים במיים פושרים ומורחים מעט ג'ל אלוורה רפואי.
    הערת ביניים לאלה שמצויים במערכת יחסים : החימר אכן ירוק ולכן תראו כמו
    חייזר ירקרק עד שתשטפו אותו מהפנים...לתשומת לבכם/ן
    בהצלחה
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש
    יעל
    13/02/2008

מה עושים כאשר מנסים הכל אבל הכאב ראש עדיין לא עובר?
    אנא תחזירו לי תשובה בהקדם האפשרי

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש

איה הוד
    13/02/2008

שלום יעל,

נתת כאן כל כך מעט פרטים בשביל שאדע איך לענות.
    מה הגורם לכאבי הראש?
    מה ניסית עד כה?
    האם זה כרוני או משהו חדש?
    האם זה קשור למחזור או לא?
    האם שתית מספיק והאם את אוכלת כמו שצריך?
    האם הסרת מהתזונה שלך את כל המאכלים שידועים כטריגרים לכאבי ראש?
    האם את בגיל המעב?ר
    האם את יודעת במקרה אם לחץ הדם שלך גבוה?
    האם עשית בדיקות?
    האם את בלחץ, מתח, דאגות?

אני יכולה להמשיך...
    :-)

שורה תחתונה:
    אוכל לסייע אם יהיו יותר פרטים.התשובה שלי תהיה בהתאם לגורם.

אם חס וחלילה כאבי הראש נגרמים מבעיה רצינית שאת לא מודעת אליה, אז אני ממליצה בחום ללכת להבדק ולשלול דברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה