פורום תרופות סבתא - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

איה הוד
איה הוד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל איה הוד ללא פרסום בפורום

• אני צריך עזרה!!!!!
    נימי
    12/03/2008

יש לי עבודה על תרופות סבתא ואני צריך אתרים שיוכלו לספק לי מידע שאוכל לסכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני צריך עזרה!!!!!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה

איה הוד
    12/03/2008

הי נימי,

מעבר לחיפוש באינטרנט (פשוט להקליד במנוע חיפוש: old-fashioned medicine או תרופות סבתא או תרופות מסורתיות וכו'...), אני רוצה להמליץ לך בחום להכנס לחנות ספרים ולבקש לראות ספרים בנושא תרופות סבתא.

אני מאמינה שבספרים תמצא מידע בשפע גדול יותר!

בנוסף, הכי כיף זה להתחיל לדבר עם סבתות - לשאול אותן כדרך אגב מה הן עושות כשכואבת הבטן, או הראש, או כשיש תולעי מעיים, או כשיש נזלת, צינון וכל בעיה בריאותית אחרת...

בהצלחה,
    נשמח לראות כאן את עבודתך לכשתסתיים...
    :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפוח כף הרגל
    שרית
    11/03/2008

שלום, איך נפטרים מפטריה בציפורן הרגל ומה הטיפול הכי טוב לעור יבש בכף רגל?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפוח כף הרגל

הוספת תגובה

• טיפוח כף הרגל

איה הוד
    11/03/2008

שלום שרית,

למורז (כפתן) יש מוצרים נהדרים ו\טובים לעור יבש בכף הרגל, ולטיפוח הרגל בכלל, כולל תכשיר לפטריות בציפורן בצורת שמן. המוצרים שלהם הם על בסיס צמח הפוליגונום.

בהצלחה,
    איה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרית

שירי חבקין
    11/03/2008

שרית היקרה
    שמן עץ התה הוא הידוע והיעיל ביותר לטיפול בפטרת זו של צפורניים
    ובשיבוש עקבי מצליחים בדרך כלל להיפטר גם מפטריה עקשנית.
    לי.ד.שלוס שבתחנה המרכזית בתל אביב יש שמן מיוחד לטיפות
    בפטריות רגליים והוא עובד מצוין .
    בהצלחה
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרם בסיס, שיקומית
    ראובן
    08/03/2008

שלום לכולם מהאורח החדש :) בפורום!!!
    אני מתעניין בביוכימיה של השמנים
    האם יש מישהו שיכול לעזור לי למצוא את המירשם המדוייק לקרם בסיס וכמו כן את המירשם של השיקומית
    שיהיה אחלה חודש טוב ושבוע טוב
    ראובן

לקביעת תור
    סגירה
    קרם בסיס, שיקומית

הוספת תגובה

• קרם בסיס

איה הוד
    09/03/2008

הי ראובן,

צר לי - לא התחום החזק שלי :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרם בסיס של דרורה חבקין ז"ל

שירי חבקין
    11/03/2008

ראובן היקר
    להלן מתכון קרם פנים בסיסי מתוך ספרה של אמי דרורה חבקין ז"ל
    על תבלינים וצמחי מרפא. באם מעניין אותך להעמיק בתחום זה של
    הכנת הקוסמטיקה הטבעית ורקיחות מצמחים יש בספר עוד המון
    מתכונים מעניינים.
    ממיסים שתי כפות שעוות דבורים עם 120 מל שמן שקדים להוסיף רבע כוס
    מי ורדים ועשר טיפות שמן אתרי לפי בחירה,
    מומלצים הם לבנדר גרניום סנדלווד וקלנדולה
    מקציפים את כל אלה במקצפת יד ומוזגים לצנצנות מזכוכית.
    אורך החיים של הקרם הוא בין שנה לשנה וחצי.
    בהצלחה
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות אדומות
    דליה
    08/03/2008

שלום רב לכן ,
    שמי דליה בת 43 , בעייתי היא בעור הפנים,
    אני מאד משתדלת על עור פנים מטופחות, פניי לא נראות לגילי הן נראות צעירות יותר,אך לפעמים
    מופיעות לי נקודות אדומות כעין נימי דם,האם יש בתרופות הסבתא איזו שהיא טיפול להעלמת הנקודות,לפעמים זה מציק לי מאד....
    יש לציין שאני מטפחת את פניי יום יום ולמרות זאת תופעה זו מופיעה,
    אשמח לקבל חוות דעת
    בברכה
    דליה

לקביעת תור
    סגירה
    נקודות אדומות

הוספת תגובה

• קופרוז

שירי חבקין
    09/03/2008

לדליה שלום רב
    התופעה שאת מציינת נקראת קופרוז והשמנים שבדרך כלל
    מסייעים להפחית ולטפל באדמומיות הזו הינם קלנדולה ולבנדר.
    תוכלי להכין לבד שמן בסיס עם שמנים אלה במינון של
    20 טיפות לבנדר ו-20 טיפות קלנדולה על 100 מל שמן שקדים.
    יש להוסיף גם כפית של שמן נבט חיטה למניעת התחמצנות השמן
    כמו כן קיימות בשוק משחות המבוססות על שמנים אלה באם
    אין לך את החשק להתעסק ברוקחות בייתית.
    בהצלחה
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושיח אברהם PCO
    אגדה
    07/03/2008

שלום
    רציתי לדעת האם שיח אברהם הינו מועיל לעניין שחלות פולציסטיות ?
    כמו כן, בחליטה מהי הכמות והתדירות המומלצת בד"כ?
    האם יש עוד צמחים שיכולים לעזור?
    שבת שלום ותודה

לקביעת תור
    סגירה
    ושיח אברהם PCO

הוספת תגובה

• שיח אברהם

איה הוד
    07/03/2008

שלום אגדה,

התשובה היא בהחלט כן!!!
    אך לצערי זה רק כחלק מהפורמולה ורק חלק מהטיפול.

שחלות פוליציסטיות יכולת להתפתח גם עקב הפסקה בבת אחת של גלולות למניעת הריון וניתן לתת טיפול מונע.

ב- PCO , יחד עם שיח אברהם, אני לוקחת בחשבון שילוב של צמחים כגון
    paeonia
    glycyrrhiza - מועשרת בגליצריזין
    serenoa
    angelica sin
    ועוד צמחים בהתאם למצב האישי.

כמובן שיש להקפיד על מה שנכנס לפה.

אני לא ממליצה על שיח אברהם בעת נטילת הורמונים, כולל גלולות למניעת הריון מאחר ולא ,תהיה לו השפעה מלאה.

אני שולחת לך כאן קישור על שיח אברהם:
    [a href='http://www.bara.co.il/sections/catalog/index.asp?catalogID=3&productsGroupID=36&productID=533' id='link']http://www.bara.co.il/sections/catalog/index.asp?catalogID=3&productsGroupID=36&productID=533[/a]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיח אברהם

טל
    07/03/2008

היי,
    אני נטלתי אנגליקה סינית (דונג קוואי) בכמוסות לתופעות קדם מחזור ולא עזר לי, לדעתי אפילו הזיק לי.
    בנוסף כשהייתי בחנות שאלתי לגבי החליטה של שיח אברהם, נאמר לי שהשפעתו בחליטה כמעט אפסית. כלומר החליטה מאד חלשה והאפקט הוא רק בכמוסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

איה הוד
    07/03/2008

הי לי,

ובכן יש לי עבורך כמה דברים:

1. נכון - ישנם צמחים שהשפעתם בחליטה אינה חזקה כמו במיצוי צמחים אלכוהולי מרוכז המכונה גם "טינקטורה" או כמו אקסטרקט יבש מרוכז של צמח מרוכז בכמוסות.

2. הרבה אנשים קונים דברים בבתי טבע או בתי מרקחת (בדרך כלל מעדיפים את הדברים היותר זולים) ואחר-כך מתפלאים למה זה לא עזר. חשוב מאוד להבין שבצמחים יש חומרים פעילים שהם עושים את העבודה. כאשר קונים צמח בחנות - אף פעם אין לדעת מה עבר על הצמח הזה עד שהוא הגיע לכמוסה או לבקבוק וכמה חומרים פעילים נשארו בו בכלל. לפעמים חברות לתוספי מזון מעדיפים חומרים זולים יותר ולא בהכרח חומרים איכותיים, הצמחים יכולים לעבור בתנאי חום או אחסון קשים ועד שהם מגיעים למוצר הסופי לא נשאר מהם כלום פעיל.

מה שאי מנסה לומר - שורה תחתונה:
    צריך לדעת מה לקנות ואיפה לקנות. האיכות של הצמח קובעת מאוד.
    אבל אני אומר יותר מכך, יש מקצועיות רבה וחשיבות רבה בקטיפת ומיצוי הצמח: צריך לדעת מתי לקטוף אותו, כלומר באיזה עונה - כי לכל צמח יש זמן שיא שבו הוא מכיל הכי הרבה חומרים פעילים ואחרי שיודעים מתי לקטוף אותו צריך לדעת איך למצות אותו כדי שהחומרים הפעילים שבו לא יהרסו וכדי שהוא ישמור על איכות מצויינת ובאמת ישפיע על הגוף.

3. מי שמטפל בצמחי מרפא ברוב המקרים יודע שאין להשתמש בצמח בודד אחד כדי לטפל בבעיה. אנשים שעושים זאת על דעת עצמם הם אנשים שחושבים שצמחי מרפא עובדים כמו הרפואה הקונבנציונלית כלומר: כואב לך הראש? - קח אקמול....כאבי מחזור? - קחי אנג'ליקה סינית...
    זה לא עובד כך ברפואת הצמחים.
    יש להרכיב פורמולה מכמה צמחים שמותאימים בשיא המקצועיות לאדם עצמו לאחר תשאול נרחב ומקיף. הצמחים בפורמולה משלימים זה את זה ומעצימים את ההשפעה.

4. זמן, זמן, זמן, מינון מינון מינון -
    אנשים רבים שבאים אלי אומרים לי: "לקחתי צמח כזה וכזה או ויטמין כזה וכזה וזה לא עשה לי כלום"
    בבירור של שנייה מסתבר שהם נטלו מינון מגוחך (לא תמיד מה שרשום על הקופסא זה המינון שצריך להלקח - מינון מותאם אישית לבעיה ולאדם וההנחיות על הקופסא הן מאוד כלליות) ובנוסף נטלו את הצמח חודש-חודשיים - שלושה. והרי ידוע שצמחי מרפא לא בהכרי עובדים במיידי - שוב, אין זה רפואה קונבנציונלית. בייחוד כאשר מדובר במערכת ההורמונלית שאת ההשפעה של הטיפול אפשר להתחיל לראות גם אחרי מספר מחזורים. לכן יש להעזר בהמון סבלנות ולדעת מה לקחת , וכמון כמובן לא פחות חשוב - כמה ומתי לקחת (גם לזמן הנטילה יש חשיבות והוא הומתאם אישית לאדם).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון

טל
    07/03/2008

מסכימה עם כל מילה!!!!

1. אני נוטה לקנות מהחברות הידועות, המוכרות ולא מחברות קטנות ואנונימיות.
    2. קניתי בהמלצת הנטורופתית בחנות.
    3. היא הדריכה אותי לגבי המינון.
    4. תמיד עדיף נטורופתית בטיפול אישי, טיפול משולב עם יעוץ תזונתי ודיקור.
    ולא תשאול על רגל אחת בחנות. דרך אגב , לא תמיד המוכרים / המוכרות בפארמים "מומחים" בצמחי מרפא. יש הבדל בין ידע בתוספי מזון, וויטמינים, הכרת המוצרים לבין לימודי צמחי מרפא בצורה רצינית ומעמיקה.

בכל אופן, מחזקת את דברייך שיש להגיע ליעוץ אישי ולא לחפש קיצורי דרך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :-)

איה הוד
    07/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוגלה קטנה מתחת לריסים
    מלכה .ת.
    06/03/2008

אתמול התגלה לי מוגלה קטנה באיזור העין בצד שמאל
    וזה משפיע עליי גם בכאבי ראש באותו צד (שמאל)
    וזה נראה כמו שעורה

מה אני יכולה לעשות כדי שזה יעבור לי?!?

לקביעת תור
    סגירה
    מוגלה קטנה מתחת לריסים

הוספת תגובה

• הכי פשוט

שירי חבקין
    09/03/2008

שלום מלכה היקרה
    הכי קל ופשוט להכין תמצית מרוכזת של תה קמומיל/בבונג
    אפשר גם מהתיונים של החברות המוכרות או מתפזורת פרחים
    שקונים בחנויות טבע.
    כשהתמצית מתקררת לחום הגוף טובלים צמר גפן ומניחים על העין
    לכמה דקות.
    אני ממליצה על טיפול כזה לפחות פעמיים ביום ואם יש לך זמן וסבלנות
    גם יותר.
    בהצלחה
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך ...
    אניקה
    05/03/2008

איך אפשר להבהיק את השיער בשיטות סבתא? כי אין לי כימעט את כל המיצרחים

לקביעת תור
    סגירה
    איך ...

הוספת תגובה

• הבהרת שיער

איה הוד
    05/03/2008

הי אניקה,

שאלה זו נשאלה כאן בפורום יותר מפעם.
    את מוזמנת לראות את התשובות שניתנו ובנוסף תוכלי להעזר גם בפורום שיער כאן באתר.

בהצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקת אורן סיני
    עידו
    04/03/2008

שלום איה ,
    בבקשה מצרף לך חומר על האבקה.

1. אבקת אורן סיני

מה היא אבקת אורן סיני?
    אבקת אורן סיני היא אבקה טהורה וקדומה הידועה בעולם ללא מוצא דבורים אשר משומשת כמזון אנושי וכן כאמצעי טיפול רפואי במשך אלפי שנים.
    אבקת אורן סיני כוללת תאי ריבוי האורן, שהנו החלק היקר ערך של עץ אורן.
    ניסיונות מדעיים הוכיחו, כי אבקת אורן סיני יכולה לכלכל את גוף האדם במידה רבה ולהגביר את חסינותו. האבקה היא מוצר בריאות מאוזן, המעושר בחומרים תזונתיים.

מה הן התכונות הפיסיולוגיות החשובות של אבקת אורן סיני?

1. מגבירה כושר עבודה, מורידה עייפות
    אבקת אורן משפרת חילוף חומרים בגוף במידה רבה, מחזקת תפקודם ופעילותם של מערכות ואיברים שונים, מפחיתה סימנים רבים כגון: אפיסת כוחות, סחרחורות, שכחנות, פיזור הריכוז וסימנים אחרים של תסמונת עייפות כרונית. כמו כן שימוש במוצר זה מעודד הרגשת נוחות נפשית ומשפר את מצב הרוח.
    בנוסף, במשחקים אולימפיים עברה אבקת אורן סיני בדיקות לחומרים כוללים אנבוליקים, אין בה שום חומרים מסוכנים ומסיבה זאת יכולים גם ספורטאים לנצל אותה כמרכיב נוסף לתזונתם.
    2. קוסמטיקה טבעית
    האבקה כוללת כמות גדולה של ויטמינים ויסודות קורט, אשר משפרים חילוף חומרים בעור ובכך משפיעים לטובה על עור הסובל מסימני אקנה (פצעי התבגרות), נמשים, קשקשים וכדומה.
    3. מגנה על הלב, מונעת מחלות בלב ובמערכת כלי הדם
    אבקת אורן סיני מסייעת להוריד את רמת הכולסטרול בדם, מפחיתה שקיעת כולסטרול על דופנות כלי הדם, מגבירה את אלסטיות כלי הדם – דבר שמאפשר לייצב לחץ דם ומונע מחלות לב ומחלות כלי דם רבות.
    4. מגבירה חסינות, מונעת מחלות זיהומיות שונות וגידולים
    אבקת אורן סיני עשירה בתרכובות כימיות מגוונות, אשר מגבירות את חסינות הגוף, משפרות –במידה רבה – פעילות כוחות הגנה של הגוף נגד גורמים פתוגניים, דהיינו, היא משפיעה לטובה על המערכת החיסונית כולה וגם מורידה את סיכון הופעתן של מחלות זיהומיות, גידולים ומחלות אוטואימוניות.
    5. היא משפרת תהליכי עיכול ומגבירה תיאבון
    האבקה כוללת כמות רבה של חומצות אמינו ותססים פעילים אשר מסעיים בשמירת תפקוד תקין של מערכת העיכול, מזרזים הפרשת מיץ קיבה, ומגבירים תיאבון. במקביל, הם יכולים גם לבלום התרבות מיקרואורגניזמים בקיבה ובמעיים, ומגנים מפני מחלות דרכי עיכול שונות.
    6. היא מאיטה הזדקנות
    מחקרי רוקחות גילו כי אבקת אורן סיני כוללת כמות גדולה של נוגדי חמצון כגון ויטמין ?, קרוטן, יסוד קורט סלניום, שהם כולם מעכבים תגובת חמצון בשומנים וחלבונים, מגבירים את יכולת טיהור הגוף מרדיקלים חופשיים, יכולים לבלום הזדקנות תאי הרקמות, ממריצים חילוף חומרים ברקמות ולכן מאטים ובולמים את הזדקנות הגוף.
    7. היא מעודדת פיתוח גופני תקין בילדים
    בתקופת גדילה והתבגרות הילד, גופו זקוק במיוחד לחומרי תזונה שונים. אם בשלב זה לא סופקה לגוף הילד תזונה מספקת, הדבר יכול להשפיע לרעה על התבגרותו

לקביעת תור
    סגירה
    אבקת אורן סיני

הוספת תגובה

• המשך

עידו
    04/03/2008

ובריאותו בעתיד. אבקת אורן סיני כוללת את כל חומרי התזונה הנדרשים אשר מוטמעים בקלות ואשר מבחינה מדעית הינם "הקיצור דרך" להספקת כל הנדרש לגוף הילד.

לאילו סוגי מחלות יעילה אבקת אורן סיני?
    1. מחלות קיבה ומעיים, ירידה בתפקיד ספוגי של מערכת העיכול:
    אבקת אורן סיני כוללת כמות גדולה של חומצות אמינו ותססים פעילים אשר מסעיים להתחדשות הקיבה והמעיים הפגועים, מעודדים הפרשת מיץ קיבה ובכך תומכים בתפקוד תקין של מערכת העיכול, משפרים תיאבון, ובו זמנית מעכבים היווצרות, התפתחות והתרבות מיקרואורגניזמים לא שפירים בקיבה, וכמו כן מונעים הופעות עצירות ושלשול.
    2. סוכרת:
    יסודות קורט – כרום, אבץ, מנגן, ברזל, ויסודות כמו מגנזיום, סידן, וזרחן הנכללים באבקה, משפיעים לטובה בטיפול הסוכרת. אבקת אורן סיני עשירה בויטמינים מקבוצת ?, אשר מסעיים בשיקום הלבלב הפגוע, מעודדים הפרשת אינסולין, שומרים על תקינות תהליכי חילוף חלבונים, שומנים וחומרי תזונה אחרים, משפרים מצב כללי בחולי סוכרת, וגם מונעים היווצרות של מחלת הסוכרת בגוף. כמו כן, ביכולתה של אבקת האורן הסיני להשלים חומרי תזונה הנדרשים לחולה סוכרת ולהגביר את יעילותם.
    3. אנמיה:
    אבקת אורן סיני כוללת כמויות רבות של ברזל וחלבונים אשר במידה רבה מגבירים המטופויזה (ייצור תאי שורש הדם) בגוף, שגורם לגדילה ניכרת בכמות אריתרוציטים (תאי דם אדומים) ולעלייה ברמת ההמוגלובין בדם, כלומר לשיפור מצב הבריאות אצל חולי אנמיה.
    4. אלרגיה:
    שימוש באבקת אורן סיני במשך זמן רב משפר את מצבם של אנשים אלרגיים, מפחית התקפות דלקת האף האלרגית, אסתמה אלרגית וסימני אלרגיה אחרים. בנוסף, האבקה, בניגוד לתרופות אחרות, לא גורמת לנמנום ולא משפיעה על פעילות יומיומית של אדם.
    5. מחלות כבד:
    אבקת אורן סיני יכולה לספק תזונה משופעת לתאי הכבד (למשל חולין, חמצות אמינו, ויטמינים, מגנזיום, אבץ, סלניום ויסודות קורט אחרים), יכולה להגביר תפקוד הכבד במידה נכרת, יכולה להמריץ את התחדשות קטעי הכבד הפגועים, וכן לווסת הפרשה תקינה של מיץ המרה, כלומר לשפר את כל ההיבטים של פעילות הכבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחורים
    נעמה
    04/03/2008

היי,

לאחרונה שמתי לב שיש לי טחורים...זה מגרד ויש לי בליטה..

האם יש טיפול טיבעי שיכול לרפא את הבעיה?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    טחורים

הוספת תגובה

• הממליס וטחורים

שירי חבקין
    05/03/2008

שלום רב לנעמה
    צמח ההממליס ידוע ויעיל לטיפול חיצוני בטחורים.
    בדרך כלל משחות המכילות הממליס מקלות על אי הנוחות המלווה
    בתופעה זו ואף מסייעות לכיווץ הטחורים.
    כמו כן מאוד חשוב להקפיד על תזונה נכונה ועשירה בסיבים תזונתיים
    בכדי לעזור לגוף להוציא את הרעלים וכמו כן למנוע כאב בעת היציאות.
    באם את סובלת מעצירות יש מספר תרופות סבתא יעילות לכך.
    להוסיף פשתן טחון לסלט וליוגורט בבוקר.
    עגבניה מרוסקת עם כף שמן זית ולימון בבוקר
    שתיה מרובה של תה צמחים והמנעות מקפאין ועוד. זאת כבר סיבה לתשובה
    מפורטת ונפרדת.
    בהצלחה
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה איה
    עידו
    04/03/2008

WOW תודה רבה רבה איה,פעם ראשונה שנתקל באנשים כה טובים (-:
    תודה רבה על הטיפ התרגיל.את במקצוע הנכון ,תודה על הסבלונות והעזרה.
    היש לי שאלה לשנייכם.האם אתם מכירים את אבקת אורן סיני?
    קראתי מידע על האבקה שהיא טובה גם נגד לחצים וגם טובה לבעיות עיכול .
    אך לא יודע היכן אפשר להשיג אותה.

לקביעת תור
    סגירה
    תודה רבה איה

הוספת תגובה

• אבקת אורן סיני

איה הוד
    04/03/2008

הי עומרי,
    הנה גם אני למדתי היום משהו חדש ממך - כי אין לי מושג מה זה אבקת אורן סיני.
    אשמח ללמוד עליה עוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה
    עידו
    04/03/2008

לשירי ואיה
    תודה על התגובה המהירה,הכאבי ראש זה לא דבר חדש לי כי אני מפעיל יותר מדיי את המחשבות
    ובחור שנמצא בחרדות ולחצים.אין סיבה לקחת אקמול על כל כאב ראש.
    הסחרורות גם כן יכולות לנבוע מן החרדות,אבל לא כמו שתמיד היו לי.ולכן חושד שזה או מבעיות העיכול או מוירטיגו שיש לי ומברר זאת.

לקביעת תור
    סגירה
    תודה

הוספת תגובה

• בבקשה

איה הוד
    04/03/2008

הי עומרי,

אם כך, אני ממליצה על תרגיל שנקרא "מחברת מדברת".
    המטרה של התרגיל היא לשפוך (או כמו שאני נוהגת לומר - "להקיא" - סליחה על המילה :)) את כל המחשבות על דף.
    כשבאים אלי מטופלים עם עומס מחשבתי ומנטלי אני נותנת להם לשיעורי בית את התרגיל הזה וזה משחרר לחץ. יש משהו מאוד חזק בכתיבה שמסייע לשחרר את המחשבות. וגם ברמה הפסיכולוגית, ברגע ששמים את המחשבות על הדף ובעצם מרוקנים אותן מהראש לדף, זה עוזר ומקל מאוד להוריד את מפלס הלחץ והמחשבות.
    (משום מה זה תמיד עושה לי אסוציאציה מהסרט הארי פוטר שסנייפ מוציא לו ב'הלטת הכרה' את המחשבות מהראש לגיגית חחח.חחח...)

בכל אופן, יש 3 כללים לתרגיל והדבר היחיד שמכשיל אנשים בתרגיל הזה זה עצלנות - לא תמיד בא לנו לכתוב.
    1. הדף או המחברת צריכים להיות חלקים. בלי שורות ובלי משבצות (זה מגביל את המחשבות וצריך משהו חלק ונקי בעין)
    2. התרגיל נמשך 3 דקות ואפשר לעשותו או בלילה לפני השינה במיטה, או דבר ראשון בבוקר במיטה לפני שקמים להתארגן ולצחצח שיניים.
    3. מתחילים לכתוב מחשבה, ובכל פעם שמחשבה משתנה יורדים שורה חדשה.
    (לפעמים זה מדהים לראות כמה מחשבות עוברות לנו בראש רק ב-3 דקות)

את הדף או המחברת אפשר לשמור במקום פרטי או לזרוק לאחר התרגיל.

נ.ב
    לא הייי מוותרת על צמחי מרפא נוגדי חרדה ומרגיעים או על טיפול הומיאופתי ואפילו על עיסוי או רפלקסולוגיה פעם בשבוע - מאוד עוזר להרגעה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטופיק דרמטיטיס לתינוק
    דורית
    03/03/2008

שלום לכם, האחיין שלי בן חודשיים וחצי סובל מיובש באזור הקרקפת שמלווה בקליפות עור יבשות
    וגם בפריחה ברב חלקי גופו. האם יש טיפול טבעי שניתן לתת לו בכדי שיעזור לבעיה זו?

לקביעת תור
    סגירה
    אטופיק דרמטיטיס לתינוק

הוספת תגובה

• אטופיק דרמטיטיס

איה הוד
    04/03/2008

אם הוא יונק, הטיפול צריך להיות בתזונה של האם!
    אם הוא שותה תחליפי-חלב - להפסיק מיד תחליפים על בסיס חלב פרה!
    מעבר לכך, אני ממליצה בחום לגשת לטיפול בהומוטוקסיקולוגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוני ורפואה סינית

שירי חבקין
    04/03/2008

שלום רב דורית
    אכן מומלץ ביותר להפסיק שימוש במוצרי חלב ובאופן כללי להתייחס לתופעה
    כאל תופעה אלרגית וכשל במערכת החיסונית אותה ניתן לחזק בדרכים שונות.
    מאוד מומלץ הטיפול ברפואה הסינית וגם בדיקה של תזונת האם והתינוק בכדי
    לאתר את האלרגן .
    ניתן להקל מעט את התופעות המעיקות של גרד ואף זיהום עקב הגירוד ע"י שימוש
    במשחות טבעיות מרגיעות עור כגון משחת רסקיו, משחת קלנדולה או משחת הנוני.
    אולם יש להתייחס אל הטיפול החיצוני כעזרה ראשונה וכטיפול מקומי מרגיע בלבד.
    חשוב לציין כי שום טיפול חיצוני אינו יכול לפתור את הבעיה באופן יסודי וסופי .
    בהצלחה
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש,סחרורות
    עידו
    03/03/2008

אלו צמחים או מאכלים יכולים לעזור במקרה של כאב ראש,כבדות בראש,וסחרורות?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש,סחרורות

הוספת תגובה

• צמחים לכאבי ראש

שירי חבקין
    03/03/2008

עומרי שלום רב
    הצמחהעיקרי שידוע כמסייע להפחתת כאב ראש ומיגרנות הינו בן חרצית,
    feverfew
    שאף הוכח במחקרים רבים כמטפל בבעיה זו וכיום מופק בכמוסות לטיפול בכאבי ראש.
    תוכל להכין חליטה משולבת של לבנדר, זעתר ועלי מנטה ולהוסיף לה את בן החרצית
    ולשתות מספר פעמים ביום .
    כל זאת לטיפול שהינו מעין עזרה ראשונה. באם כאב הראש כרוני וחוזר על עצמו
    מומלץ לעשות בדיקות מקיפות ולהבין מאיפה הוא מגיע.
    בהצלחה
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש

איה הוד
    03/03/2008

שלום עומרי,

אני מצטרפת לעצתה החשובה של שירי - גש להיבדק!
    כאבי ראש וסחרחורות יכולים לנבוע מבעיות באוזניים (רופא אף אוזן גרון יכול לבדוק אותך), מאי שתייה מספקת, מפסיחה על ארוחות, ממשהו ויראלי, מאלרגיה למזון שאתה לא מודע להשפעתו כך על גופך, ואף חס וחלילה מגורמים חמורים יותר.

אם כאב הראש מלווה בסחרחורות והוא לא מרפה תקופה ממושכת, אל תזלזל בבדיקות ואל תדחה אותן - גש לרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    מיטל
    03/03/2008

שלום רב,
    שמי מיטל ואני בהריון שבוע 34 זהו הריון שלישי שבשני ההריונות הקודמיים לא לקחתי אפידורל והיה לי לידה עם הרבה סבל וכאבי תןפת אני שמעתי ממשהי שהיא לקחה איזה הומופט כדוריים שנקראים ארניקה משהו כזה עם אני לא טועה היא אמרה שזה הוריד לה את הכאב מה זה הכדוריים האלו ואיך לוקחיים ואיפה משיגים אולי יש משהו יותר חזק בבקשה עם תוכלו לעזור לי אני גרה באילת תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• לידה טבעית ולא כואבת

שירי חבקין
    03/03/2008

מיטל שלום רב
    לידה טבעית יכולה להיות חוויה עוצמתית ולכאוב פחות. יש מספר דרכים להקל
    על סבל היולדת למרות ששום שיטה אינה פלאית במובן שתעלים את הכאב לגמרי!
    ארניקה הומאופטית במינון של עזרה ראשונה 30 סי עוזרת לכאבים וגם להחלמה מניתוח
    קיסרי או מתפרים.
    קמומיל הומאופטי עוזר ללידה שאינה מתפחת כשיש צירים חזקים ללא פתיחה. כמו כן כיש כאב
    המלווה בעצבנות ואין רצון למגע תומך.
    פולסטילה הומאופטי עוזרת לכאב שמלווה בהמון רחמים עצמיים וצורך בתמיכה וחיזוק חיצוני.
    עוד שיטות שמסייעות להפגת הכאב- שיאצו ועיסוי יולדות, דיקור סיני והיפנוזה ליולדות.
    בהצלחה רבה ושיהיה במזל ובקלות
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה קלה

איה הוד
    03/03/2008

שלום מיטל,

ארניקה היא רמדי הומיאופתית שלעיתים עושים בה שימוש במצבי חירום אקוטיים כמו לידה.

הנה קישור למאמר שיתן לך את כל המידע שאת רוצה לדעת עליה, כולל היכן קונים (לא צריך מרשם):

[a href='http://www.homeopathy-israel.co.il/Index.asp?ArticleID=170&CategoryID=96&Page=1' id='link']http://www.homeopathy-israel.co.il/Index.asp?ArticleID=170&CategoryID=96&Page=1[/a]

בהצלחה ולידה קלה קלה קלה....

נ.ב
    ממליצה לך בחום להחזיק בעת הלידה אבן קריסטל בשם קריסוקולה! עוזר גם למי שלא מאמין!!!
    השימוש האנרגטי באבן זו הוא למצבים רגשיים סוערים מאד כאשר רוצים להביא לרגיעה ואיזון.
    בהיבט הפיזי, האבן מצוינת לכל הנושאים שקשורים למחזוריות הנשית. גם להרגעה מהירה של כאבי מחזור וביו וגם ניתן לאחוז אותה ביד בזמן צירי לידה. היא משרה תחושה של שלווה ורוגע, ומעבירה לגוף תחושה של שלמות!
    תוכלי לקרוא עליה עוד באינטרנט. מומלץ אפילו להחזיק אבן אחת בכל יד בזמן הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש תרופות סבתא לכמה דברים
    עומרי
    02/03/2008

שלום רב,
    אני בן 24 כן צעיר וכבר סובל מכל מיני דברים (-:
    מעוניין בצמחי מרפא ,תרופות סבתא וכ"ד
    לחיידק ההילובקטר
    לחרדות מתחים לחצים
    רגיעה
    ולבעיות עיכול .
    בתודה רבה רבה
    עומרי.

הוספת תגובה

• דר' קמומיל

שירי חבקין
    02/03/2008

עומרי היקר
    דווקא בגלל שאתה צעיר זה בדיוק הזמן
    לחזק את המערכת החיסונית ולחסל את המחסומים
    האלה שעלולים חלילה לגרום למחלות בעתיד.
    אני מאוד ממליצה לך לשתות הרבה תה קמומיל
    במשך היום. להמנע מקפה סיגריות וכל מה שאנחנו
    כבר יודעים שרעיל לנו. אוכל מתועש , צבעי מאכל
    הרבה סוכרים ובצקים.
    הקפדה על דיאטת בריאות כזו של המנעות מהחומרים
    המזיקים ושתיה מרובה של תה קמומיל שהוא מנקה
    מרגיע ומחזק את המערכות, יביאו ללא ספק לחידוש ותחושה
    חדשה של בריאות.
    נשמע פשוט ואפילו זול ועדיין אנחנו בדרך כלל בוחרים
    במוכר ובידוע שאינו טוב עבורינו.
    מלבד זאת להרגעת חרדות ולחצים תוכל לפנות אלי באופן
    פרטי לקבלת ייעוץ לתמצית פרחי באך .
    בהצלחה
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה