מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סכרת מתפרצת אחרי הריוןאמא של רועי06/07/2011
שלום,
היתה לי סכרת הריון בערכים גבוליים (עד 140 שעה אחרי אוכל ועד 95 בצום), התקשתי לאזן עם דיאטה ולקראת הסוף כבר הזרקתי אינסולין 12 מנות בבוקר.
אחרי הלידה עשיתי העמסת סוכר 75, יצא 100.5 בצום 70 אחרי שעתיים.
הרופא אמר לי שהכל בסדר ושאלך לדרכי.
במשך חצי שנה אחרי הלידה בדקתי מידי פעם בבקרים בצום, תוצאות בין 95 ל100.
לפני חודשיים חזרתי לעבודה. לא מזמן בדקתי (אחרי ארוחת ערב סושי אבל דיי הרבה חתיכות) יצא 122.
נורא נלחצתי והתחלתי לאכול כל בוקר ארוחת בוקר ובערב בעיקר סלט, הרגלי האכילה שלי מזעזעים נורא קשה לי לאכול דברים מלבד חומוס, פסטה, אורז.. אני לא אוכלת כמעט אוכל מבושל והרבה הרבה שוקולדים.
אחרי שהתחלתי לאכול בבוקר (כריך מלחם מלא עם אבוקדו, קנוי) הרמות בבוקר ירדו ל105-110 בצום. אתמול אכלתי בלילה סושי, בבוקר שוב 120.
אני רוצה ללכת להתייעץ עם אנדוקרינולוג שלי (יש תת פעילות בלוטת התריס, 50 מ"ג אלטרוקסין הביום) כי אני חושבת שמתפרצת לי הסכרת, אולי בגלל הלחץ בעבודה.
איזה בדיקות הייתם ממליצים לי לעשות לפני שאלך אליו? נורא קשה להשיג תור והייתי רוצה לבוא מוכנה עם בדיקות לאבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת מתפרצת אחרי הריון - תגובה
ד''ר זהר לנדאו07/07/2011שלום רב,
כדאי לבוא עם בדיקות כימיה כללית, כולל פרופיל שומנים, תפקודי כבד וכו', תפקודי תריס (בשל הטיפול באלטרוקסין) ו - HbA1c (בדיקה המשקפת את רמת הסוכר במשך ה - 3 חודשים האחרונים).
לפי הצורך האנדוקרינולוג יפנה אותך לבדיקות נוספות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)