פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו סוכרת סוג 1, סוכרת סוג 2, סוכרת הריון, בלוטת התריס, שחלה פוליצסטית, השימוטו, בדיקות סוכר, תזונה נכונה, בדיקות רפואיות ועוד

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום
 
  • השימוטו 13 שנים
    שרון
    23/07/2021

    שלום, ביתי עם תת פעילות בבלוטה כבר 13 שנה ,מטופלת 3 כדורים בשבוע 50 מג ומאוזנת כל השנים,השאלה היא האם הסיפור הזה פתיר מעצמו וניתן להוריד את הכדורים? בזמנו הרופא אמר שזה מגיע מוירוס וכך גם נעלם ..האם מיותר להפסיק הכדור או שדווה לנסות לאחר כל כך הרבה שנים תודה שרון.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    השימוטו 13 שנים

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לשרון

    ד''ר מאיה איש שלום
    24/07/2021

    מבינה שהיא מעל גיל 17? כי אני לא מטפלת בילדים שם השקולים כנראה שונים
    צריך לראות מה היו בדיקות הדם שלה השימוטו זו מחלה אוטואמונית עם נטיה גנטית.
    אם היא מקבלת רק 3 פעמים בשבוע 50 מקג' ולא מתכננת הריון אם הTSH ההתחלתי היה מתחת ל10 אפשר אולי לנסות להפסיק טפול תוך מעקב אחר TSH
    צריך לראות את כל הפרטים בכדי להחליט
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • השימוטו

    שרון
    24/07/2021

    כן,היא בת 23 וכרגע לא מתוכנן הריון
    תודה לך.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • איך להוריד המוגלובין מסזכרר A1C (בגובה 10)
    שירה נ.
    21/07/2021

    בבדיקת דם אחרונה ה- A1C זינק משמונה- ל-עשר.
    מה הצעדים שיש לעשות בכדי להורידו ?
    האם יש קשר לקפיצה בה"ל ולמצב תת הפעילות בבלוטת- התריס ?
    ברצוני לצין כי אני בדיאטה דלת - פחמימות כבר כמה שנים.
    אך בגין מגבלה גופנית מזה כמה שנים, אין ביכולתי לעסוק בספורט.
    שאלתי היא : איך לשפר א המצב ולהוריד את הA1C הגבוה ?
    אודה לתשובתך .

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    איך להוריד המוגלובין מסזכרר A1C (בגובה 10)

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לשירה נ

    ד''ר מאיה איש שלום
    21/07/2021

    קשה לי לענות מבלי לראותך , הקפיצה יכולה להחשיד לקיום של סוכרת אוטואמונית כגון LADA ואז כדאי לשקול בדיקה של נוגדנים לאיי לבלב ANTI GAD ANTI ISELT ואז האזון יהיה אפשרי כנראה בעזרת תוספת אנסולין ארוך טווח.
    אם לא היה שנוי משמעותי בפעילות הגופנית או בתזונה והיתה ירידה במשקל לשקול הדמית לבלב
    תת פעילות של בלוטת התריס לרב לא מעלה את רמות הסוכר אבל פעילות יתר יכולה להעלות
    בברכה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המוגלובין מסזכרר A1C (בגובה 10)

    שירה נ.
    23/07/2021

    אכן מדובר בסוכרת LADA- ולאחר שבדקו את כול בדיקות הלבלב הנדרשות נתנו לי אינסולין -נובורפיד לטווח קצר ,
    וגם אינסולין טרגלודק לטווח הארוך .

    בכול בדיקת דם ל- A1C- התוצאה רק עולה ,וזה מאוד מייאש.

    האם ישנו כדור כולשהו שניתן לשלב בין ההזרקות שייסיע בהורדת הA1C ?
    אודה לתשובתך.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לשירה נ

    ד''ר מאיה איש שלום
    24/07/2021

    אם יש עדין רזרבה לבלבית אפשר לחשוב על כדור/זריקה נוספת שיסיעו. רזרבה לבלבית רואים לפי רמת C PEPTIDE שלא בצום
    בנוסף שנוי תזונתי הפחתת צריכה של פחמימות ופעילות גופנית סדירה יכולים לסייע בהורדת רמות הסוכר
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • HYPOPHOSPHATEMIC RICKETS
    שירן
    23/07/2021

    שלום רב
    האם התרופה CRYSVITA עוזרת ל HYPOPHOSPHATEMIC RICKETS ללא גלוקוזוריה וללא היפומגנזמיה וללא היפוקלמיה וללא היפרקלציאוריה גם בלי למצוא רמת FGF 23 מוגבר ובלי למצוא מוטציה בפנל גנטי או שצריך למצוא מוטציה ורק אז זה עוזר או שמספיק להוכיח שיש רמה גבוהה של FGF 23 .במקרה של הבת שלי לא מצאו מוטציה בפנל גנטי .רמת FGF 23 עדיין בבדיקה .האם במידה וה FGF 23 ימצא גבוה התרופה תוכל לעזור

    תודה רבה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    HYPOPHOSPHATEMIC RICKETS

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לשירן

    ד``ר מאיה איש שלום
    24/07/2021

    בהחלט אם רמת FGF23 גבוהה ויש רככת/אוסטואמלציה התרופה יכולה לעזור. הברור הגנטי בהחלט לא מתאר 100% מהמקרים האם נבדקו גם חסרים ודופלקציות בברור הגנטי. בכל מקרה כדאי לבדוק רמות FGF23 ולהחליט בהתאם ובהתאם לקליניקה
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • TSH שלא בטווח הנורמה - מה דעתך
    מתן
    22/07/2021

    ד"ר שלום

    נדמה לי שכבר שאלתי זאת בפורום בעבר אבל אינני זוכר את התשובה ולא מוצא את השאלה ולכן אשמח לקבל תשובה בשנית ..

    אנדוקרינולוג טוען לגבי מחלת גרייבס-פעילות יתר, שאם TSH לא נמצא בטווח הנורמה, **למרות** שT4 ו-T3 כן מאוזנים, צריך להיזהר מאוד בפעילות גופנית ולא לצאת לטיולים קשים וכדומה...

    אבקש לדעת האם גם את תומכת בדעה זאת. מה הוא ההיגיון הרפואי בכך, הרי ידוע לכל שניתן לחזור לפעילות אירובית וספורטיבית כאשר T4 T3 מאוזנים.

    תודה אשמח להסבר..

    מתן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    TSH שלא בטווח הנורמה - מה דעתך

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה למתן

    ד''ר מאיה איש שלום
    22/07/2021

    זה נופל בתחום האפור, אבל אם T4 T3 מאוזנים ואתה בריא ברקע ללא מחלות לב או הפרעות קצב אפשר לנסות לבצע פעילות גופנית ולראות איך אתה מגיב, מה התגובה של הדופק
    כT4 T3 תקינים וTSH מדוכא זה נחשב תרוטוקסיקוזיס תת קליני כן יכול להעלות קצת את הסכוי להפרעות קצב, אבל פחות סביר בבחור צעיר
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה רבה על התשובה שלך

    מתן
    23/07/2021

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אקנטוזיס ניגריקאנס
    טל
    22/07/2021

    קראתי שאקנטוזיס ניגריקאנס מאפיין תנגודת לאינסולין. האם סביר שזה יופי ברמת סוכר בצום 104 וAIC תקין ? האם זה חייב להופיע במקומות עם קפלי עור כי יש לי כתם שדומה לתסמונת הזו על עור רגיל ליד המרפק למעלה אבל לא בקיפול עור.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    אקנטוזיס ניגריקאנס

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אקנטוזיס ניגריקנס

    אודי
    22/07/2021

    התופעת העור שציינת לא מעידה בהכרח על סוכרת או אפילו על קדם סוכרת אבל בהחלט היא מעידה על "תנגודת לאינסולין" כלומר "טרום טרום סוכרת" אינסולין הינו הורמון אנבולי חזק מאד הואיל וכך כשרמתו בדם עולה עקב התנגדות תאים ורקמות אליו משוב מוח-לבלב מורה להפריש עוד ועוד ממנו האינסולין הרב לבסוף "גובר" על הסוכר(מצבך כרגע) אך אם מצב זה נמשך לאורך זמן תתפתח לבסוף סוכרת של ממש עקב אי יכולת הלבלב לספק את דרישות הגוף...
    כמו כן תסמונת שחלות פוליצסטיות (PCOS) גם היא צועדת יד ביד עם תנגודת לאינסולין ויכולה להסביר את התופעה
    אכן אקנטוזיס ניגריקנס אופיינית ושכיחה הרבה יותר לקפלי העור אולם היא יכולה גם להופיע בכל איזור בגוף
    לסיכום בשורה אחת;
    אקנטוזיס ניגריקנס מעידה על בעיה אנדוקרינית

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • השלמה קצרה

    אודי
    22/07/2021

    הואיל ואינסולין הינו הורמון אנבולי(כלומר בנאי) הוא גורם לשגשוג של תאים ורקמות ומכן גם לתאי מלנין והיפר-פיגמנטציה שתוצאתה אקנטוזיס ניגריקנס בין קפלי העור אולם לא רק כאמור

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך

    טל
    22/07/2021

    תודה רבה על המידע

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה טל

    ד''ר מאיה איש שלום
    22/07/2021

    אם יש עודף משקל פעילות גופנית סדירה והפחתת צריכה של פחמימות והפחתת משקל יעילים בהפחתת התנגדות לאנסולין והופעת האקנטוזיס
    קשה לי לומר אם מדובר באקנטוזיס מבלי לראות.
    כך שמדובר במצב שיכול להיות הפיך
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • חוסר בתחושת שובע ורעב
    דניאלה
    22/07/2021

    שלום. בת 33 מזה שנה לאחר דיאטה לא תקינה שלשולים, ירידה המשקל וחוסר תחושת שובע ורעב ( במוח ) שמפריעה לי מאוד. לא משנה מה אני אוכלת אני לא מרגישה מוחית - רעבה או שבעה ( יכולה לאכול 3 המבורגרים ולא להרגיש. כל בדיקות הגסטרו יצאו תקינות ( קולונו, גסטרו וCT בטן, כולל בדיקות דם ) הומלץ לי לפנות לאנדוקרינולוג. האם יש קשר בין חוסר תחושת שובע ורעב במוח לתחום? הבנתי שההורמונים מופרשים מההיפותלמוס האם יש בדיקה שבודקת זאת?
    אשמח למידע נוסף.
    תודה על המענה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בתחושת שובע ורעב

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לדניאלה

    ד''ר מאיה איש שלום
    22/07/2021

    ככל הידוע לי אין דרך לבדוק בשגרה את הורמוני הרעב והשובע . הם נבדקים רק באופן מחקרי אך לא בשמוש קליני שוטף
    במקרה של עודף משקל חריג מילדות עם רעב מוגבר אפשר לבצע ברור גנטי אך מדובר ב1-4% ממקרי ההשמנה שהם גנטיים.
    בכל מקרה התרופות שמפחיתות תאבון יכולות לסייע.
    בברכת בריאות

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בקשר ל fshותוצאה מבקש תשובה לתוצאה
    נחום
    13/07/2021

    תוצאה1.5 IU/L

    האם fsh נמוך פוגע השפיכה ?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשר ל fshותוצאה מבקש תשובה לתוצאה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בקשר לFSH

    NIV NAHUM
    17/07/2021

    אפשר תשובה?
    הטסטסטרון שלי 19.19 nmol/L
    יש לי ירידה בשפיכה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אפשר תשובה בקשר לfsh

    ניב נחום
    22/07/2021

    אני רוצה לדעת אם הfsh שלי תקין כי אני רוצה ללכת לרופא להתייעצות בקשר לfsh

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לניב

    ד''ר מאיה איש שלום
    22/07/2021

    לא שידוע לי מציעה להתיעץ עם אורולג

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם הבדיקה מעידה על סכרת הריון
    אור
    21/07/2021

    שלום רב, בת 38 בהריון שבוע 29 .ביצעתי העמסת סוכר 100 עקב עובר גדול ואלו התוצאות : 0- 92 60 - 207 120 - 142 180- 122 האם התוצאה מעידה על סכרת הריון ?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    האם הבדיקה מעידה על סכרת הריון

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לאור

    ד''ר מאיה איש שלום
    21/07/2021

    הסוכר בצום בנורמה אך על הצד העליון, הערך אחרי שעה לא תקין השאר תקינים. זה לא מתאים לסוכרת הריון אך העובדה שהסוכר בצום גבולי וערך אחד לא תקין יכולים להחשיד שיש סכון.
    ממליצה בחום להתיעץ עם דיאטנית ולבנות תפריט מאוזן אפשר לצמצם פחמימות ל120 גרם ליום זה כנראה בטוח, היתי שוקלת להמשיך לבדוק סוכר בצום ושעה אחרי האוכל. או להתחבר למד סוכר רציף ככל הנראה באופן פרטי כגון פריסטייל לברה שעלותו נמוכה יותר מכל מדי הסוכר הרציפים
    בברכה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סוכר גבוה בצום מדידות יומיומיות
    ליאת
    21/07/2021

    הי, מה שלומך?
    דברנן בעבר, אני בת 40+. משקלי 63, גובהי 1.72. אין סוכרת במשפחה תודה לאל (לאבי ערכי סוכר בצום כשלי). שנים רבות היה סוכר בצום 100 +. לםני כשנה פעם ראשונה שביצעתי A1C יצא 5.5% ו- דאז סוכר בצום 113. וכעבור שנה כעת, סוכר בצום 113 וA1C 5.8%.
    התזונה שלי לא "רגילה" כבר שנים, בגדול בבוקר קמה לא אוכלת כלום,עושה פעילות הליכון כ- 45 דקות, על בטן ריקה, (פעילות זו אני עושה כ-6-5 פעמים בשבוע), מסימת הליכון שותה קפה על בסיס מים וסוכרזית ומעט חלב סויה, צהריים לא תמיד אוכלת ואפ אוכלת זה מרק (מי מרק בדרך כלל של מרק עדשים, אפונה), בשעה 7 בערב יכולה לנשנש אגוזים, בוטנים, גרנולה ללא סוכר, לא הרבה, ואז ב9 אוכלת ארוחת ערב המורכבת רובה מירקות, סלט וחלבון(סלט רק עם שמן זית חסות שרי) גבינות 5 אחוז, בצד לעיתים ירקות מבושלים דלעת ערמונים וכן הלאה. וזהו! שותה דיאט קולה.
    זה בגדול שגרת חיי כבר המון שנים. לאחרונה לאור העליה בערך ההמוגליבן המסוכרר ולאור זה כי בהריוני השני הייתי גבולית לסוכרת הריון, ביקשתי מהרופא לקנות מד סוכר ורכשתי, כבר כמה ימים עושה לעצמי את הבדיקות. לא עושה את הבדיקות של לפני ואחרי ארוחת בוקר כי לא אוכלת כאמור.
    מהבדיקות- עולה כי הסוכר בצום אכן עולה מהטווח נע בין 100-110. כמו כן הסוכר בטרם הארוחה הראשונה כביכול שהיא הצהריים גם יכול להיות סביב 100 אבל הוא אחרי קפה וספורט כביכול יחסית "צום". כל יתר הבדיקות - בדיקה כאבור שעתיים ממרק- כ- 85-92, לפני ארוחת ערב כשעה 92-85, שעתיים אחרי ארוחת הערב (סביב 2330 בערב) כ- 95-110 - שאם אני מבינה התקין עד 140. משמע הבעיה היא רק הצום. אבל שוב הצום הוא מ2330 בלילה, לא יכולה לאכול "יותר מאוחר עוד"...אז מה הבעיה? איפה פההבעיה ואיך מתקנים אותה כי עובדה שדרך החייםהזו המשלבת המון ירקות וספורט מעט פחמימות, לא מטיבה עם הסוכר בצום ועם המוגלובין מסוכרר שעלה....מה אפשר לעשות? הרי הצום הוא לא צום הוא שינת לילה....
    אנא עזרתך
    תודה רבה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    סוכר גבוה בצום מדידות יומיומיות

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לליאת

    ד''ר מאיה איש שלום
    21/07/2021

    לעיתים משקאות עם ממתיקים מביאים לעליה ברמות הסוכר. תנסי להוריד/להפחית את הדיאט קולה מהערב. אולי מדובר בMODY 2 ואז אין צורך בטפול מעבר למה שאת עושה. האם הסוכר בצום תמיד היה מוגבר? בנוסף היתי בודקת סוכר שעה אחרי האוכל ושוקלת חבור חד פעמי למד סוכר רציף
    מעבר לזה קשה לי להתרשם מבלי לקבל אנמנזה מלאה ולהתרשם קלינית וכן לראות פרופיל מעבדתי מלא
    בכל מקרה מדובר בטרום סוכרת קלה, אפשר לשקול גלוקופאג' אבל אם מדובר בMODY 2 שמאפיין אותה שהיא מולדת ואז לא אמור להיות סוכר תקין בצום בעבר, אין צורך בטפול תרופתי
    מה שעוד מאפיין MODY 2 שאין עליה משמעותית ברמות הסוכר מעבר ל83 מג/דל בעקבות העמסת סוכר.
    בברכה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אוזמפיק ,האם לעלות מינון ?
    שרון
    20/07/2021

    שוב שלום לך ,
    כרגע על אוזמפיק 0.50 פעם שלישית ,קמה עם סוכר 100 לרוב ומרגישה בסדר
    בחודש וחצי של ההזרקות ירדתי רק 4 קילו ,אציין ששיניתי את הרגליי האכילה ב180 מעלות ועושה ספורט יום יומי .
    בעוד שבועיים אמורה להעלות ל- 1 מג ,האם אז אראה ירידה גדולה יותר?
    בנוסף האם כשעלה מינון הסוכר לא יהיה נמוך מידיי בבוקר? כבר הפסקתי את הגלוקומין רק על אוזמפיק .המון תודה לך שרון.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    אוזמפיק ,האם לעלות מינון ?

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לשרון

    ד''ר מאיה איש שלום
    20/07/2021

    בעקרון הירידה במשקל תלוית מנון בארהב אושר מנון של 2.4 מג' לשבוע לירידה במשקל בלי קשר לסוכרת.
    אני מעדיפה ב1 מג' להתחיל בקליקים למשל 40 קליקים למי שעובר מ0.5 מג' וכל שבוע להעלות ב5 קליקים
    הסוכר לרב לא יורד מידי כי ההשפעה על הפרשת האנסולין תלויה ברמות הסוכר אם רמות הסוכר נמוכות לא צפויה עליה בהפרשת אינסולין ולכן התרופה מאושרת גם בלא סוכרתיים במנון של 2.4 מג' לשבוע בארהב. צפוי שגם תאושר בארץ
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • עליה ברמת ה A1C
    אסתי
    19/07/2021

    שלום,
    אני מטופלת בSOMATULINE 120MG כשנה וחצי, לעצירת התפתחות גרורות בכבד, כתוצאה מגידול נוירואנדוקריני שהוסר.
    בבדיקות שבצעתי נצפית עליה ברמת ה A1C ל- 6.7.
    GLUCOSE - 120.
    ה SOMATULINE ידוע כמעלה את רמת הסוכר בדם.
    ברצוני לדעת כיצד מתייחסים לעליה ברמת הסוכר הנובעת מטיפול תרופתי אחר.
    האם העליה ברמת הסוכר הופכת אותי לחולת סוכרת.
    תודה מראש,
    אסתי

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    עליה ברמת ה A1C

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לאסתי

    ד''ר מאיה איש שלום
    19/07/2021

    בעקרון אם יש סוכרת היא קלה, אפשר לבצע שנוי תזונתי, להפחית צריכה של פחמימות (לחם, פסטה אורז, פירות מאפים מתוקים מיצים). לבצע פעילות גופנית כגון הליכה אם אין מניעה מבחינה רפואית.
    אפשר גם לשקול טפול תרופתי להורדת רמות הסוכר אבל בשלב כזה שהסוכרת קלה שנוי תזונתי ופעילות גופנית יכולים לשפר את רמות הסוכר.
    אם התפקוד הכבדי והכליתי תקין אפשר לשקול מטפורמין שיכול להשפיע אולי לטובה על התקדמות המחלה.
    בברכה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הזרקת אינסולין - מתי הכי טוב
    גל
    18/07/2021

    ערב טוב,
    בת אוטוטו 50 בעקבות הרגשה כללית רעה, עייפות, צימאון, רופא המשפחה שלח אותי לבדיקת דם שתוצאותיה חריגות
    A1C - 11.3
    גלוקוז - 313
    הרופא רשם לי INS TREGLUDEC 100U/1ML 5X3ML 0
    (לטווח ארוך)

    הרופא אמר לבדוק סוכר פעם ביום

    בהדרכת אחות לזריקה נאמר לי לבדוק סוכר בבוקר אחרי צום של מינימום 8 שעות ואז להזריק את האינסולין.

    בשיחה שביצעתי עם הרופא כ-11 יום לאחר שהתחלתי להזריק הוא אמר שצריך להזריק בערב.. לא בדיוק הבנתי אך אמר שזה עדיף...

    עלי לציין שהבוקר בבדיקה בצום מדד הסוכר בדם היה 109 ואני מזריקה 24 יחידות.

    כרגע אין באפשרותי לעשות ספורט כי נפצעתי בברך ויש חשד לקרע במיניסקוס ממתינה לבדיקת MRI אך אני שומרת על דיאטה מתאימה ואף ירדתי במשקל.

    מתי בעצם הכי טוב לבצע בדיקת דם (בוקר או ערב)?
    ומתי להזריק?

    תודה מראש.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הזרקת אינסולין - מתי הכי טוב

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לגל

    ד''ר מאיה איש שלום
    19/07/2021

    באנסולין כדוגמת טרגלודק בעל השפעה ארוכת טווח (מכסה אפילו 40 שעות) לא קריטי אם מזריקים ביום או בערב
    אם התרגלת בבוקר זה בסדר להשאיר כך, והתאמת המנון היא לפי הסוכר בצום. אבל אם מבצעים שנוי נותנים לו 3-4 ימים בככדי לראות את השפעתו על רמת הסוכר
    תרגישי טוב

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • איך יודעים לכוון את המינון של אוזמפיק?
    נופר סרורי
    18/07/2021

    היי ד"ר
    שמי נופר בת 28 BMI 34
    רמת גלוקז בדם 98 ללא סוכרת
    היום הרופאה המליצה לי להשתמש באוזמפיק ונתנה מרשם
    OZEMPIC 1.5ML 0.5MG/0.37ML 1PEN
    רציתי לשאול לשאול איך בדיוק מזריקים מינון כזה
    קניתי את זה ממש עכשיו, הרוקח הסביר לי פחות או יותר
    אבל זה עדיין לא ברור. כמו גם כמה מנות יש בזה?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    איך יודעים לכוון את המינון של אוזמפיק?

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לנופר

    ד''ר מאיה איש שלום
    19/07/2021

    מציעה לשוב לרופאה שהמליצה לך על התרופה. בעקרון להתחיל במנה של 0.5 מג' בבת אחת מההתחלה עלול לגרום לתופעות לואי. אני בדרכ ממליצה למטופלי להתחיל מ5 קליקים וכל שבוע לעלות ב5 קליקים בתנאי שאין בחילות או כאבי בטן או שלשולים. ברג'ימן טפולי שכזה מזרק של 0.5 מג' מספיק ל7 שבועות
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סוכרת הריון ערך סוכר בצום
    מיכל
    16/07/2021

    שלום
    לאחר העמסת סוכר בשבוע 24,כל הערכים תקינים מלבד סוכר בצום 103.
    ניסיתי לשחק עם משך הצום בלילה וגיליתי שאם אני צמה 11-12 שעות ערכי הצום יורדים לי בבוקר לסביבות 90.
    האם זה נכון להתנהל ככה ? פשוט עליי לשמור 11-12 שעות צום והגוף יהיה מאוזן? אציין שבמהלך היום הפחתתי סוכר, אך עדיין אוכלת רגיל רק יותר בריא ולא נמנעת לחלוטין.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת הריון ערך סוכר בצום

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סוכרת הריון ערך סוכר בצום מקפיצה

    מיכל
    17/07/2021

    הי
    אשמח למענה בבקשה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה למיכל

    ד''ר מאיה איש שלום
    19/07/2021

    אפשר לנסות אין מידע לגבי בטיחות של צום ממושך. יש רמזים שאולי בטוח...עדיף לנסות להוסיף ספורט כגון הליכה בערב אם אין מניעה. ואם את צמה 12 שעות היתי בודקת קטונים בדם ליתר בטחון בבוקר (אפשר בבדיקה ביתית פרטית שניתנת לרכישה, בדיקה מהאצבע).
    אפשר גם לשקול תוספת מטפורמין בערב עם ארוחת הערב שתסייע להורדת הסוכר בצום ותאפשר לך לותר על הצום
    בברכה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ויטמין d הרופא אמר
    אילן
    06/07/2021

    שלום רב
    בגלל שהרופא ראה ויטמין d נמוך מאוד ממש !
    והסידן תקין.הוא אמר שאין טען לעשות בדיקה לאסטופרויזס
    כי זה יצא חיובי
    האם זה נכון?אז מי שיש לו חוסר חמור זה נקרא אסטופריזס?
    תודנ

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין d הרופא אמר

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אוסטאופורוזיס היא ירידה בצפיפות העצם

    ד''ר מאיה איש שלום
    07/07/2021

    אוסטאופורוזיס היא ירידה בצפיפות העצם היא מושפעת גם מחסר ויטמין D אך לא רק, בעקרון אם יש התויה רפואית (ספור משפחתי של שברים אוסטאופורוטים, שמוש בסטרואידים, גיל, צליאק מחלות דלקתיות, סוכרת, עשון שבר בעבר בטראומה נמוכה ועוד ) אז אפשר וכדאי לבצע את הבדיקה
    בברכה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הרופא אמר

    שוב כותב
    08/07/2021

    שהבדיקה תיצא חיובית בגלל החוסר בויטמין.רק אחרי שתעלה הרמה של הויטמין.זה יתא תקין מה זה אומר?
    עכשיו לגבי תוסף סידן יחד אם d אפשר לקחת גם כאשר הסידן תקין?
    כי לא אוכל מוצרי חלב אבל הסידן תקין מה הכמות המומלצת.ואם כדאי
    תודה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לאילן

    ד''ר מאיה איש שלום
    09/07/2021

    אם אתה לא אוכל מוצרי חלב, רמת הסידן בדם תקינה ולא היו אבנםי בדרכי השתן אפשר לשקול תוסף סידן של 500-600 מג' ליום. הפרעה במנרלזציה בעקבות חסר קשה בויטמין D לוקח לה לפחות שנה לתקון כך כשהרמה תהיה תקינה עדין ההפרעה לא תתוקן, כי כבר אחרי 3-6 חודשים מנטילת תוסף הרמה מתנרמלת..
    אפשר לדעתי לעשות צפיפות עצם אם יש לכך הצדקה רפואית כגון ספור משפחתי של אוסטאופורוזיס שבר בעבר בטרואמה נמוכה או גורמי סכון נוספים כגון חשיפה לסטרואידים דלקת פרקים עשון וכו.
    בברכה,

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ייתכן שאצטרך לקחת תרופה נוספת?

    אילן
    09/07/2021

    מה הכוונה הפרעה שאת אומרת בתיאור?
    עשינו בדיקות לדלקת פרקים וכו חוץ מצפיפיות עצם שאני לא יודע מה זה אומר זה המון קרינה.אז יתכן שאצטרך עוד תרופה כדור מעבר תוספים?אין היסטוריה של אוסטפרויזס ברוך השם.מעשן כן .
    כרגע אני במינון d
    4אלף ליום הוספתי עוד טיפה בכדי לעלות תרמה במהירות אפשרית !
    אז לא הבנתי כול כך יש בעיה של מינרזולציה בגלל החוסר ב d?
    משהו נוסף ששחכתי לציין אין היסטוריה של אבנים.אבל אכן היה ויש לי תמיד גודש קל בעגנון .הרופא במיון אמר שזה לא משהו חריג
    אז אם אני לוקח תוסף או אוכל גבינות אם המון סידן מה ההבדל?
    תודה רבה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אין הרבה קרינה בבדיקת צפיפות עצם

    ד''ר מאיה איש שלום
    10/07/2021

    בדיקת צפיפות עצם אין בה הרבה קרינה רק אלפית הקרינה מצלום רנטגן רגיל.
    עדיף לא לקחת מנון ככ גבוה של ויטמין D כי הוא יכול להעלות את הפרשת הסידן בשתן ואם יש הרחבה של אגן הכליה שיכול להיות מסיבות שונות בינהן אבן שעברה עדיף לא היתי מגזימה עם כמות תוסף של ויטמין D.
    עדיף סידן מהתזונה מתוסף בכדורים אם אתה מצליח לצרוך מספיק
    מציעה לעשות מאמץ להפסיק לעשן בגלל שעשון מפעיל את התאים שמפרקים את העצם
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לוקח מה שהרופא אמר לקחת

    המשך לדר
    11/07/2021

    כול טיפה 1000 כפול 3 ביטם לחודש ראשון ולרדת חודש 2 ל2 טיפות
    לא הייתי הרחבת אגן .אלה גודש בכליה .יש לציין שאני שותה המון והרופא אמר שיכול להיות זאת הסיבה?
    אני בחסר משמעותי ב d
    תודה רבה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם יש עוד בדיקות לאבחון אבנים

    המשך
    11/07/2021

    עברתי החודש בדיקות מקיפות כולל שתן.וקראטינין וברוך השם יצא תקין !
    יש בדיקה ספציפית חוץ מהדמיה שיכולה לרמז או לבדוק לגבי אבנים?
    בדיקת דם שאוכל לשואל את הרופא שלי
    תודה רבה באמת עושה עבודת קודש

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לאילן

    ד''ר מאיה איש שלום
    11/07/2021

    אתה צודק ששתיה מרובה יכולה להביא להרחבה של אגן הכליה
    אני חושבת שמנון של 2000 יספיק. התקון הוא הדרגתי
    ואין חובה בתוספי סידן אם אתה צורך מספיק מוצרי חלב עתירי סידן למשל רקוטה, או יוגורטים עתירי סידן.
    וככל הידוע לי אין יתרון לדנסיטי במניעת שברים אז גם אם אתה בוחר בתוסף סידן להפחתת שברים אין יתרון בתוסף זה.
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • זה לא אני כתבתי על התוסף מישהו אולי פירסומת

    המשך דר
    12/07/2021

    בעול מיקרה קיבלתי מינון של 3 אלף ביום מתי הרמה תתחיל לעלות קצת?
    משהו נוסף שרציתי לשואל לגבי צפדינה לא עלינו.אני לא נוגע בירקות ופירות .השאלה שלי יכול להיות שאולי חסר לי גם ויטמין c?
    יש איזה בדיקת דם שיכולה לאושש צפדינה? כי אני סובל כמעט מכול הסיפטומים .
    ואם יש אינטראקציה בין סידן לויטמין d זאת אומרת מותר לקחת יחד?
    תודה רבה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • צפדינה היא מחלה מאוד נדירה

    ד''ר מאיה איש שלום
    12/07/2021

    אינני עוסקת בצפדינה...אבל בימינו זו מחלה מאוד נדירה.
    כדאי להתיעץ עם רופא המשפחה
    אפשר לקחת סידן וויטמין D יחד ואין מניעה גם מנטילת ויטמין C
    בברכת בריאות

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ויטמין D ספיגה הכי טובה

    משהו קטן נוסף
    14/07/2021

    אם אפשר 2 שאלתי ששחכתי
    לגבי ויטמין dלמה אומרים גם הרוקיפשל אקוספ נספג הכי טוב?יש קשר בין הדברים.כרגע לוקח מה שנתנו בקופה
    השאלה השניה.זה שדיברתי אם הרופא שלי והוא אמר בגלל שאני מעט רזה.קןדם הויטמין נאגר בשומן.אצל רזים.ואחרי זה מתאזן.והמליץ לי לקחת את זה יחד אם ארוחה חלבית שיספג טוב
    האם הוא צודק?
    תודה רבה פשוט שחכתי לשואל

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לאילן

    ד''ר מאיה איש שלום
    14/07/2021

    לא ידוע לי שהתוסף של אקו סאפ נספג טוב יותר. לגבי הארוחה החלבית וויטמין D לא הכרחי
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אז סתם מנסים לתת לנו מחיר של בקבוק ב 110 שקלים

    תודה רבה
    15/07/2021

    למעשה של הקופה ואקוסאפ אותו הדבר בספיגה?
    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לאילן

    ד''ר מאיה איש שלום
    16/07/2021

    הבעיה שתוספים לא נבדקים מבחינת אכותם והספיגה. לכן קשה לי לענות לשאלתך. אבל לא נתקלתי בבעית ספיגה עם תוספי הקופה
    בברכה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה רבה

    המשך
    17/07/2021

    מודה לך מאוד !

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סידן בהמלצה

    תוסף סידן
    11/07/2021

    אני בהחלט ממליצה לך על הסידן האמורפי של דנסיטי התמורה שלו לגוף אינה מסתכמת בסידן.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה
