פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו סוכרת סוג 1, סוכרת סוג 2, סוכרת הריון, בלוטת התריס, שחלה פוליצסטית, השימוטו, בדיקות סוכר, תזונה נכונה, בדיקות רפואיות ועוד

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום
 
  • שימוש ב-METHIZOL SD 29/M TAB 20MG
    טל
    21/05/2019

    הי,
    בחודשים האחרונים יש מחסור חמור מאוד במרקפטיזול. יש לי פעילות יתר של בלוטת התריס.
    בבית המרקחת נתנו לי תרופה גנרית בשם "METHIZOL SD 29/M TAB 20MG"
    רציתי לשאול האם אכן מותר להשתמש בזה, והאם באותם מינונים **בדיוק כפי שנטלתי את מרקפטיזול**?
    השאלה היא מאחר שעניין המינונים המדויקים במרקפטיזול הוא קריטי.
    האם ניתן להשתמש בכדורים אלו בנפש שקטה?
    תודה
    טל

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לטל

    ד''ר מאיה איש שלום
    21/05/2019

    אכן קיים מחסור בארץ. התחליף אמור לתת מענה זהה .
    לפעמים תרופות גנריות משפיעות קצת אחרת אז אולי לנטר יותר את תפקודי בלוטת התריס בעקבות המעבר.
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אוכל בעייתי ?
    אלברט
    21/05/2019


    מה זה אוכל עם אינדקס גליקמי גבוה ואיך הוא
    משפיע על הסיכויים לקבל סוכרת ?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לאלברט

    ד''ר מאיה איש שלום
    21/05/2019

    ערב טוב
    אנחנו יודעים היום שהאנדקס הגלקמי הוא אישי. באופן די גורף מאכלים שמכילים קמח לבן הם לרב מעלים את הסוכר אצל רב האנשים.
    אך פרט לכך האנדקס הגלקמי הוא אישי, ולכן צריך להתאים באופן אישי את התזונה לכל אחד
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • גורמים למחלה
    גיא
    21/05/2019


    איזה אנשים נמצאים בסיכון לסוכרת + מה הסיבות
    שמזרזות אותה ?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לגיא

    ד''ר מאיה איש שלום
    21/05/2019

    גורמי הסכון ללקות בסוכרת מסוג 2: הם עודף משקל, העדר פעילות גופנית צריכה מרובה של פחמימות וספור משפחתי של סוכרת מסוג 2 בקרוב משפחה מדרגה ראשונה, שחלות פוליצסטיות, ספור של סוכרת בהריון, ופגות.
    פעילות גופנית סדירה 150 דקות פעילות ארובית וכן שעה בשבוע פעילות תנגודת מפחיתים את הסכון ללקות בסוכרת מסוג 2 במעל 50%.
    ערב טוב

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • זמן של סוכרת
    ויקטור
    21/05/2019


    באיזה גיל זה שכיח שמתפרצת הסוכרת ?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לוקטור

    ד''ר מאיה איש שלום
    21/05/2019

    ערב טוב
    מניחה שאתה מדבר על הסוכרת השכיחה סוג 2, בעבר היתה שכיחה בגיל המבוגר, אך מאז הופעת ההשמנה בצעירים ואף בילדים ונוער רואים סוכרת זו בכל גיל, כשגורמי הסכון הם עודף משקל, העדר פעילות גופנית צריכה מרובה של פחמימות וספור משפחתי של סוכרת מסוג 2 בקרוב משפחה מדרגה ראשונה
    ערב טוב

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • רמת אינסולין בדם- בירור
    ענבל
    12/05/2019

    שלום רב,

    בשנים האחרונות רמת הגלוקוז בדם אצלי היא בין 103 ל 108
    ב 3 חודשים האחרונים אני אוכלת לפי דיאטה מותאמת, והערכים התייצבו.
    ערך HbA1C מלפני שבוע 4.7

    נשלחתי לבדיקת אינסולין בדם ויצא מתחת ל-2
    האם זוהי רמה תקינה של אינסולין בדם? (אני מטופלת בדיאטה בלבד)

    אני בת 36, במשקל 45 ק"ג (מאז ומתמיד, לא כתוצאה מדיאטה כלשהיא..)

    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לענבל

    ד''ר מאיה איש שלום
    16/05/2019

    ישנן מעבדות בהן התוצאה של אנסולין מעבדתית כמו בקופת חולים מכבי שם כמעט תמיד התוצאה לא מדידה.
    לא ציינת מה גובהך בכדי לחשב BMI אם יש סוכרת או מחלות אוטואמוניות כגון מחלות בלוטת התריס, צליאק דלקות פרקים אצלך או במשפחה
    בכל מקרה אם בדיקת האנסולין בוצעה במכבי זו הסיבה לתוצאה הנמוכה, בגלל עניין מעבדתי
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך בירור אינסולין

    ענבל
    18/05/2019

    הי ד״ר תודה על התגובה!
    אכן הבדיקה בוצעה במכבי.
    הגובה שלי 1.66
    אין רקע משפחתי או אישי, פרט לסכרת אצל סבתא
    נשמע שאני יכולה להיות רגועה?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לענבל

    ד''ר מאיה איש שלום
    21/05/2019

    קשה לי ליעץ מבלי לראותך
    את מאוד רזה לפי מה שתארת
    יתכן שהבעיה היא דווקא מסת שומן שומן ושריר לא מספקת וזו הסיבה לעליה ברמות סוכר בצום. למרות שסוכר בצום מוגבר לרב נובע מתנגודת לאנסולין ברמת הכבד
    כאמור קשה לי לומר מבלי לראותך
    בכל מקרה מדובר בעליה קלה ברמות הסוכר בצום
    אך כדאי להמשיך לעקוב
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סוכרת האם אחרי כמעט
    אדוה
    20/05/2019

    שלום אחרי 40שנה סכרת נעורין יכולה להיות תוצאה גבוהה של סוכר בדם ולהרזות בעקבות קח כמו שבזמנו מקבלים את הסכרת נעורים ומגלים אותה אחרי שהילד רזה מאוד

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לאדוה

    ד''ר מאיה איש שלום
    21/05/2019

    ערב טוב
    בכל סוכרת לא מאוזנת, יש שתון של הסוכר, אובדן אנרגיה בשתן ובעקבות זאת ירידה במשקל, מתן השתן עתיר הסוכר גורם לצמא וכן רעב בעקבות האובדן האנרגטי.
    לרב כל זאת מתרחש בסוכרים שהם מעל 200-220 בצום
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אחרי ניתוח של בלוטת תריס
    ש.ל
    13/05/2019

    שלום רב
    חודש וחצי אחרי כריתת חצי בלוטה עקב פוליוקלר וריאנט
    מרגישה מצוין פרט לעליה קטנה במשקל
    תוצאות tsh אחרי הניתוח 12.36
    T4 13.2. וt3 4.1 האם יש סיכוי שהtsh ירד ללא טיפול תרופתי? מה עושים? כי פיזית אני מרגישה בסדר גמור ומאד חוששת מתופעות לוואי של הכדור.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לש.ל

    ד''ר מאיה איש שלום
    16/05/2019

    בעקרון אם מדובר בקרצינומה פפלרית וריאנט פוליקולרי קלאסי (ולא NON INVASIVE FOLLICULAR TUMOR WITH PAPILLARY FEATURES) השאיפה היא לTSH בשנה הראשונה לרב שנמוך מ0.5. או לפחות בין 0.5-2. שוב תלוי במאפייני הגידול. הסכוי להגיע לכך ללא אלטרוקסין הוא קטן. תופעות הלואי מנוריות לכן אני לא חוששת שיש ממה לחשוש
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה על תגובך ובבקשה שאלה נוספת

    ש..ל
    17/05/2019

    האם ארמור תאירואיד מומלץ? הבנתי שבארהב זה כדור שנותנים בשגרה והוא מופק מבעלי חיים האם מומלץ אפשרי לקחת אותו להורדת הtsh?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לש.ל

    ד''ר מאיה איש שלום
    17/05/2019

    טפול בתכשירים שמכילים T3 לא מומלץ באופן שגרתי. T3 הוא ההורמון הפעיל יותר. ברקמות שונות מוסרת מולקולה של יוד מהT4 והוא הופך T3 כך שהגוף יודע לווסת לבד את יצור הT3 לרמה שהוא זקוק לה. מתן תכשיר שמכיל T3 עשוי להעלות דופק לחץ דם ולהביא לתופעות לואי נוספות, ולכן אינו מומלץ אלא במקרים נדירים בהם יש בעיה ביצור T3 אנדוגנית. מדובר במצבים לא שכיחים.
    הגישה הארופאית היא להמנע מתכשירים שמכילים T3.
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם סוכר גבוה בדם ובשתן יכול להעיד על גידול בלבלב
    אנונימי
    16/05/2019

    מזה חצי שנה מוגדר כטרום סוכרתי ומטופל בגלוקומין פעם ביום. אושפזתי בשל סוכר גבוה (1000) וקטונים גבוהים (150) בשתן. אין תוצאות עדיין של המוגלובין מסוכרר. סוכר בדם היה 313 בצום. מטופל בינתיים באינסולין להורדת רמות סוכר. CEA - 2.1. שאר הבדיקות תקינות. נלקחו בדיקות לנוגדנים של סוכרת סוג 1 אך טרם התקבלו תשובות. US שלהלבלב ללא ממצא סונוגרפי בולט. לציין גם ירידה במשקל של 8 ק"ג בחצי שנה. האם יתכן שמדובר בסרטן לבלב ולא סוכרת?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לאנונימי

    ד''ר מאיה איש שלום
    16/05/2019

    לא ציינת את גילך כי זה גורם סכון חשוב בנושא סכון לממאירות
    סוכרת לא מאוזנת מביאה לירידה במשקל, מכוון שסוכר מעל 200-220 מתחיל להיות מופרש בשתן ואז יש אובדן אנרגטי של קלוריות בשתן ולכן ירידה במשקל.
    מציעה להתיעץ עם אנדוקרינולוג/רופא סוכרת בכדי להתרשם מהספור הקליני ולהחליט אם יש צורך בברור נוסף
    כמובן שהנוגדנים גם יעזרו בהחלטה
    בברכת בריאות שלמה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שאלה לגבי הפניה לרופא אנדרו
    ניסן
    16/05/2019

    שלום בהמשך הבירור שלי לרופא אנדרו
    רשום אבחנה משוערת
    prescription given without need for int

    לא הבנתי מה זה בדיוק
    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לניסן

    ד''ר מאיה איש שלום
    16/05/2019

    זאת לא אבחנה אנדוקרינית אלא שניתן מרשם ללא צורך בהתערבות
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בלוטת תריס מוגדלת- בירור
    אורית
    09/05/2019

    שלום אני בת48 יש לי זפק בבלוטת התריס עשו לי ביופסיה והכל שפיר.
    בבדיקת דם רמות הTSH T3 T4 תקינות,
    ולמרות זאת אני סובלת מהשמנת יתר ונדודי שינה קשים מזה שנתיים.
    (נבדקתי אצל גניקולוג ואין כל בעיה גניקולוגית ואיני נמצאת בגיל המעבר עדיין-מחזור תקין וכו) .
    לאחרונה התחלתי לחשוב שאולי הזפק חונק אותי בתנוחה של שכיבה ואולי בגלל זה אינני ישנה ,אולי זה מה שמעיר אותי כל שנייה בלילה.
    כיצד אפשר לברר אם אכן הזפק מפריע לנשימה ?
    בדיקת אולטרסאונד לא הראתה דבר ,
    האם בדיקת MRI יכולה לעלות על הדבר הזה?
    תודה רבה!

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לאורית

    ד''ר מאיה איש שלום
    10/05/2019

    אפשר לבצע גם בדיקת שינה. אם יש לך עודף משקל יתכן שיש לך דום נשימה חסימתי בשינה שאינו קשור לבלוטת התריס, ומשתפר בירידה במשקל.
    קיימות כיום תרופות שמסייעות בירידה במשקל במקרים בהם שנוי של הרגלי חיים נכשל. אך גם בנטילת התרופות חשובה הקפדה על תזונה נכונה ופעילות גופנית סדירה ארובית ותנגודת.
    לו הבעיה היתה נובעת מהגויטר היית מרגישה קוצר נשימה כבר כשהיית נשכבת. בכל מקרה CT/MRI צואר חזה, יכולים להראות אם יש הצרות של הקנה. אם מבוצע סיטי עדיף ללא חומר נגוד בכדי לא לעורר פעילות יתר של הבלוטה.
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שאלה נוספת...

    אורית
    11/05/2019

    תודה רבה על התשובה!
    רציתי לשאול שתי שאלות
    1.
    איזה רופא יכול לתת לי הפנייה לMRI או CT צואר חזה ?
    האם אנדוקרינולוג יכול לתת הפניה לכך?
    2.
    שמתי לב שמהיום שהופיע הגוייטר בצוואר התחלתי לא לישון בלילה
    לפני כן הכל היה טוב וגם הייתי במשקל תקין
    אילו עוד בדיקות אנדוקריניות קיימות (שאוכל לבקש מהרופא) שיבהירו אולי את סיבת האינסוניה שלי לדעתך?
    תודה רבה
    אורית

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לאורית

    ד''ר מאיה איש שלום
    11/05/2019

    בכדי להחליט אלו בדיקות להפנות צריך לראותך.
    יש להפריד בין בעיה מכנית לבעיה תפקודית.
    אני מבינה שTSH תקין כך שבעיה תפקודית אין.
    כן אנדוקרינולוג יכול לתת הפניה לבדיקת ההדמיה.
    לגבי הברור לעליה במשקל צריך להתרשם קלינית ולשקול אם יש חשד לתסמונת קושינג (לא קשור לבלוטת התריס).
    לרב אנסומניה היא בעיה שלא מוצאים לה סיבה והטפול בה התנהגותי (בהתאם המלצות של רופאי שינה)
    אם יש דום נשימה בשינה (לא קשור לבלוטת התריס אלא לעודף משקל) והאבחון דרך מעבדת שינה אז הטפול הוא ירידה במשקל
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה רבה רבה !!

    אורית
    11/05/2019

    אברר את כל הנושאים שעלית עם האנדוקרינולוג
    (חבל שאת מטפלת רק באיזור מודיעין לחברי המאוחדת :) קצת רחוק לי.
    תודה שוב
    וכל טוב

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לאורית

    ד''ר מאיה איש שלום
    11/05/2019

    בשמחה
    הרבה בריאות.
    כן במאוחדת רק שם...

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • איך יודעים אם דכאון הוא תוצאה של אלטרוקסין
    שואלת
    09/05/2019

    אני מרגישה בשנתיים האחרונות שינוי במצב הרוח ,מדברים ע'כ שהאלטרוקסין שינה את מרכיביו ויש מי שסובלים בעקבות זה ,איך אני יכולה לוודא שמצב הרוח הקשה תלוי או לא באלטרוקסין ?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לשואלת

    ד''ר מאיה איש שלום
    10/05/2019

    דכאון יכול לקרות כשבלוטת התריס לא מאוזנת במידה והיא מאוזנת לא סביר שזה קשור לכדור וצריך לחפש סיבות אחרות
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אכילת פחמימות וסוכרת- בירור
    מנחם
    09/05/2019

    אני סוכרתי. יש משהו שלא ברור לי... מזהירים מפחמימות. אני נימנע כמעט לחלוטין מפחמימות וזה לא ניראה משפיע במיוחד. עולה אחרי ארוחה לערכים גבוהים ! לדוגמא: ניגשתי לא. צהריים ברמת 130. אכלתי סטייק על האש וירקות מטוגנים בשמן ומעט אגוזים. הגעתי ל- 210. הכיצד ???

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה למנחם

    ד''ר מאיה איש שלום
    10/05/2019

    יתכן שהיה רוטב מתוק לבשר? רטבים הרבה פעמים הם אלו שביאים לעליה ברמת הסוכר
    צריך גם לשלול אפשרות של סוכרת מסוג אחד של המבוגר LADA -לשקול בדיקת נוגדנים ANTI GAD ANTI ISLET
    ואם היתה לאחרונה ירידה לא מוסברת במשקל חלילה, לשקול הדמית לבלב.
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הפרעות במחזור (היפו היפו) - בירור אנדוקריני
    מור
    08/05/2019

    שלום רב! אני בת 36. מגיל 13 קיבלתי מחזורים בדילוגים של שנה שנתיים. לאחר הריון ראשון עם טיפול לפני כתשע שנים הפסיק המחזור. בנוסף הריתי וילדתי שוב לפני כשלוש שנים באמצעות הפריה. מאז פסקה שוב הווסת. הפרופיל ההורמונאלי מראה מצב של היפוגונדיזם היפוגונדוטרופי. עברתי לאחרונה בירור אנדוקריני שכלל בדיקות דם, איסוף שתן, צפיפות עצם ואם אר איי להיפופיזה. באם אר איי הכל תקין. בבבדיקות מעבדה רמת ויטמין די נמוכה והצפיפות עצם הראתה בריחת סידן. שאלתי היא כזאת: האנדוקרינולוג טוען שמשום שהאם אר איי תקין הוא אינו יודע את סיבת הפסקת המחזורים ומעתה הוא יעקוב ויטפל רק בבריחת הסידן. רציתי לדעת האם באמת מוצה הבירור האנדוקריני? אם לא- אשמח לדעת איזה בדיקות נוספות ניתן לעשות ומה יכולה להיות הבעיה? אם לא- האם אני צריכה לחזור להמשך בירור אצל רופא הנשים, כמו שטען האנדוקרינולוג, או אולי רופא אחר?
    אשמח לעזרה והכוונה משום שאני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות. תודה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה למור

    ד''ר מאיה איש שלום
    10/05/2019

    מציעה להמשיך ברור אנדוקריני יש סבות נוספות כגון סטרס, תת משקל, פעילות גופנית ביתר (אמנוראה הפותלמית). .
    אפשר לבצע טסט LHRH בכדי לראות אם הבעיה בהפופיזה או בהפותלמוס. אפשר לשקול ברור גנטי לבעיות שברובן הפותלמיות.
    האם חוש הריח שמור?
    מציעה לשקול המשך ברור אנדוקריני.
    בעקרון בגיל כה צעיר אם לא מצליחים לגרום לשחלות לעבוד עצמונית ואם אין התוית נגד מקובל לתת הורמונים והם שומרים על העצם. לרב לא מקובל לתת טפול נוגד פרוק עצם בגיל זה. חשוב כמובן לאכול מספיק סידן או לקבל תוסף סידן ולשמור על רמת ויטמין D תקינה, לרב בעזרת תוסף
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פרולקטין גבוה שהוא לא גידול
    דור
    06/05/2019

    אהלן
    האם יכול ליהות פרולקטין ממש גבוה שהוא לא קשור לגידול ? ואם כן איך מטפלים בו ? עשיתי mri מוח אם חומר ניגוד והכול תקין באיזור האוכף והבלוטה לא נמצא שום ממצא חריג, מה שכן הפרולקטין אצלי אלף וקצת מפעם אחת שבדקתי( לא בדקתי שוב ) נניח ואבדוק שוב וישאר גבוה מה עושים ? כי גידול שפירי זה בטוח לא אחרי הבדיקת mri .. האם יש טיפול תרופתי או משהו אחר ?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך שאלה

    דור
    06/05/2019

    שלום
    הmri היה תקין מטרת הבדיקה בפרוטוקול היה האוכף הטורקי אני מבין גם שmri מסתכלים על כול המוח...
    הכול היה תקין מהפענוח שקראתי, אבל יכול ליהות שהם יתמקדו בבלוטת יותרת המוח בדבר רק שקשור לפרולקטין ופיספסו ממצא אחר מהיפופיזה ? הכוונה גידול שפיר אחר אולי ?להלן תוצאות:
    Mri אוכף תורכי ללא ועם גדוליניום
    סיבת ההפניה: חום, כאבי ראש, פרולקטין גבוה.
    הבדיקה נעשתה בסדרות משוקללות T2, T1,DWI.
    מודגם אוכף בגודל תקין.
    גבעול הבלוטה אמצעי.
    הבלוטה בגודל תקין. אין עדות לתהליך תופס מקום.
    לאחר הזרקת גדוליניום מודגמת האדרה תקינה של הגבעול והבלוטה.
    היפותלמוס, כיאזמה, ציסטרנה סופרה-סלרית וסינוסים קברנוזים תקינים.
    במח- חדרי המח תקינים.
    רקמת המח תקינה.
    לסיכום:
    אין עדות להפרעה מבנית.
    זה בדיקה מקיפה של המוח ? האם יכול ליהות שפיספסו דברים אחרים בבלוטת יותרת המוח ?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לדור

    ד''ר מאיה איש שלום
    07/05/2019

    לא ראיתי את דיסק ההדמיה ואני גם לא נוירורדיולוגית מומחית על פניו אין ממצא בהפופיזה. והבדיקה בפרוטוקול יעודי לכך
    אפשר לשקול בצוע עקומת פרולקטין בכדי לשלול שהעליה בפרולקטין קשורה לסטרס
    גם חשוב לוודא שהבדיקה נעשת 3 שעות אחרי יקיצה במצב רגיעה
    בנוסף אם אתה מקבל תרופות מסוימות הן עלולות לגרום לעליה ברמה.
    חשוב לראות את רמת הטסטוסטרון LH FSH
    אם תקינות לרב לא מטפלים אם לא אז אפשר לשקול טפול תרופתי גם אם אין ממצא בהיפופיזה כדי לגרום לעליה ברמות הטסטוסטרון
    מציעה לחזור עם התשובה לאנדוקרינולוג המטפל
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • Lh fsh תקינות ושאר הבדיקות

    דור
    07/05/2019

    שלום
    Lh fsh תקינות כמו גם בלוטת התריס tsh ושאר ההורמונים קטכולאמינים מטרפינים קורטיזול שדוכא בדקסטמזון ועוד ועוד... לא בדקתי שוב פרולקטין אני לא יודע אם עכשיו הוא גבוה, מה שכן גידול שפירי נשלל מהצילום, אני התכוותי שאם יש פרולקטין גבוה שהוא לא גידול שפירי האם צריך לעשות מול זה משהו ? אם הערך גבוה אציין ששאר כול הבדיקות תקינות !!!
    טיפול תרופתי או לא יודע מה....

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך שאלה

    דור
    07/05/2019

    שלום
    אשמח שתעני לי על שתי השאלות זאת והקודמת אני נוטל בזמן האחרון הרבה קלונקס כנגד חרדה 0.5 פעמיים לפעמים 3 ביום.
    אבל רק בחודש האחרון. קלונקס מעלה פרולקטין?
    אציין שהפרולקטין שנמצא לי בזמנו גבוה זה היה לפני 3 חודש
    לפני נטילת התרופות ..

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לדור

    ד''ר מאיה איש שלום
    10/05/2019

    קלונקס לא מעלה רמות פרולקטין אך סטרס יכול להעלות
    אם אין ממצא בהדמיה כדאי להתיעץ עם אנדוקרינולוג אם יש צורך בטפול תרופתי בכל זאת הסיבה לתת היא כפי שאמרתי אם יש רושם לחסר קליני ומעבדתי בטסטוסטרון. אם לא אין צורך לטפל
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • T4 מעט גבוה בהריון
    שקד
    06/05/2019

    צהריים טובים
    בהריון שבוע 19 tsh תקין 1.3
    T4 20.5
    אין בעיות בלוטת התריס ברקע.
    האם זה מסוכן לעובר?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הבהרה- ערכים תקינים במעבדה

    שקד
    06/05/2019

    אוסיף שהערכים התקינים של t4 free במעבדה בה פענחו את התוצאות הנם בין 10-20
    קרי, 0.5 מעל הערך העליון התקין.
    כמו כן, אציין ששתי הבדיקות האחרונות בחודשיים האחרונים היו תקינות לחלוטין ובגדר הנורמה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לשקד

    ד''ר מאיה איש שלום
    07/05/2019

    האם את מקבלת אלטרוקסין/איותירוקס?
    אם כן אז זו פשוט המנה של הבוקר שנספגה ויצרה את הרמה המוגברת של T4. ואין צורך לשנות מינון. פשוט לא לקחת לפני הבדיקות הבאות.
    אם את לא מקבלת איותירוקס/אלטרוקסין היתי משלימה גם בדיקת T3 וליתר בטחון מתיעצת עם אנדוקרינולוג
    לא אמור לגרום נזק ערך שכזה של T4
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה
