פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו סוכרת סוג 1, סוכרת סוג 2, סוכרת הריון, בלוטת התריס, שחלה פוליצסטית, השימוטו, בדיקות סוכר, תזונה נכונה, בדיקות רפואיות ועוד

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום
 
  • ממצא אנדוקרינולוגי
    אתי
    27/02/2024

    היי
    קיבלתי הפנייה לאולטרסאונד צוואר רקמות רכות ובלוטות צוואר עקב הממצא הבא:
    "בלוטת מגן נמושה קצת נוקשה ולא אחידה משמאל, ללא קשר בולט"..
    מה זה אומר? האם יש סיבה לדאגה?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    ממצא אנדוקרינולוגי

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אלי שוב מעמוד 3 לדר הנכבדה והיקרה
    אלי עמוד 3
    27/02/2024

    שלום דר
    קודם רציתי להודות לך על התשובה המון תודה,פשוט לא היה ניתן להגיב שם ,
    מצטט את ההודעה שלך
    אין בדיקת דם שמאבחנת אוסטאופורוזיס אלא צילום שקובע את צפיפות העצם. לגבי בדיקות הדם צריך להתרשם בדיוק במה מדובר. אבל הבדיקות הבסיסיות שקשורות לעצם/מאזן הסידן הן תפקוד כליתי קלציום פוספור אלבומןי מגנזיום ALK PHOS.


    עכשיו לשאלתי הספציפית ,מה עלי לבקש בבדיקות הדם לפחות שיתן רמז לאוסטפורזיסט,כי ממש מרגיש בעיות בעצמות לא חסר סידן ולא ויטמין d
    אשמח לקבל פירוט על בדיקות הדם שעלי לבצע והרופאה הסכים שאני יעביר לה
    הרבה תודה רבה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    אלי שוב מעמוד 3 לדר הנכבדה והיקרה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לאלי

    ד''ר מאיה איש שלום
    27/02/2024

    ציינתי את בדיקות הדם חשוב לבדוק בנוסף להן גם רמת ויטמין D
    כאמור אבחון אוסטאופורוזיס על סמך הסטוריה של שברים טיפוסיים כגון שבר בצואר ירך, שברי דחיסה עמוד שדרה מתני/חזי תחתון, שורש כף יד, זרוע בקרבת הכתף בטראומה מנמלית או צפיפות עצם נמוכה בבדיקת צפיפות עצם
    בברכה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הזרקה מקומית של סטרואידים
    רונית
    27/02/2024

    שלום

    מבוגרת עם רקע של יתר לח"ד וסכרת, וירידה בתפקוד כלייתי
    סובלת מאוסטאוארטריטיס בשתי הברכיים.
    אחת מאפשרויות הטיפול זה הזרקות לברכיים, יש הזרקה של חומצה היאולורונית או זריקה של סטרואידים.
    האורטופד חושב שבגלל שהשחיקה במצב מתקדם אז הזרקה של חומצה היאלורונית לא תהיה יעילה, ועדיף הזרקות של סטרואידים, וציין שזה יכול להעלות זמנית את הסוכר ולחץ הדם.

    הסכרת מאוזנת, לחץ הדם לא כ"כ.

    1. מבחינת הכליות יש בעיה עם הזרקות של סטרואידים?
    2. מבחינת הסוכר, האם יש בעיה או שמדובר בעליה קלה זמנית שאינה בעלת משמעות?
    3. מבחינת לחץ הדם מה ההשפעה של הזרקה מקומית? האם יש סיכון משמעותי?

    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הזרקה מקומית של סטרואידים

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לרונית

    ד``ר מאיה איש שלום
    27/02/2024

    אם מדובר בסטרואיד פוטנטי ארוך טווח אכן עשויה להיות עליה ברמות הסוכר ולחץ הדם שיכולה להמשך כשבועיים שלושה.
    אך לרב ניתן להתגבר עליה בשנוי תזונה/טיפול תרופתי גם לסוכרת וללחץ הדם.
    בברכת בריאות

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תופעת לוואי גרדיאנס דו -האם זה הגיוני
    ראובן
    16/02/2024

    מזה חודשיים מטופל בכדור גארדיאנס דו 12.5 כל בוקר ,כדור בערב מטפורמין 850 וזריקת אוזמפיק אחת לשבוע, לפני כן לקחתי כדור גנואט בבוקר וכדור בערב וזריקת אוזמפיק,עם ביצוע ההחלפה בטיפול התחילו לי צריבות בעור מסביב לאיבר המין ועליו,נשללה אפשרות לדלקת בדרכי השתן (אומת ב-2 בדיקות ) ביקור אצל רופא עור ניתנה מישחה שמרגיעה את הצריבה ולאחר מספר שעות הצריבה חוזרת,האם יתכן שזאת תופעת לוואי של הכדור גארדיאנס דו? וכיצד ניתן לאבחן זאת ? תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעת לוואי גרדיאנס דו -האם זה הגיוני

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לראובן

    ד''ר מאיה איש שלום
    23/02/2024

    כדור הגרדיאנס יכול להביא לפטרת באיבר המין. מבינה שלא נמצאה תפרחת? פטרת אצל גברים הרבה פעמים מתבטאת באודם עורי. היתי מתיעצת שוב עם רופא עור. אם הסוכר מאוזן אולי אפשר להפסיק זמנית את הגרדיאנס דואו לטול מטפורמין בוקר וערב, כמובן רק לאחר התיעצות עם הרופא/ה המטפל/ת
    בברכה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם לדעתך לחזור לגרדיאנס פרו

    ראובן
    25/02/2024

    אכן רופא העור מטפל במקרה כפטרת /אלרגיה והטיפול כולל משחה Triderm ו כדור Telfast180 mg ישנה הקלה לאחר 4 ימים כדור הגרדיאן דו הוחלף בכדור מטפורמין (2 ביום),האם היית ממליצה לאחר 14 יום לחזור לטיפול השוטף של 1 כדור גרדיאנס דואו 1 בבוקר כדור מטפורמין בערב וזריקת אוזמפיק נתוני הסכרת הם A1C משוער 5,6. רמת סוכר ממוצעת ל-90 יום 115 mg/dl ,זאת על בסיס LibreLink 2. תודה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לראובן

    ד''ר מאיה איש שלום
    27/02/2024

    קשה לי ליעץ מבלי לראותך
    אם יש בריחת שתן הפטרת עלולה לחזור, וגם בלי קשר אם אין גורם מעורר הפיך היא עשויה לחזור
    כך שהיתי שוקלת החלפה של הטיפול (ג'רדיאנס) ביעוץ עם הרופא/ה המטפל/ת
    בברכה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ירידה במשקל במהלך חודשיים וחצי
    אל
    25/02/2024

    שלום
    אני בן 45. לפני כחודשיים וחצי עשיתי בדיקות דם וסוכר שלי היה גבוהה מהרצוי - 110. באותו זמן שקלתי כ-77 קג. נרשמתי לחדר כושר לפעמיים בשבוע (שעה כל פעם) והקטנתי מאוד את צריכת המתוקים. במהלך תקופה זו הורדתי כ 2.5 -3 ק"ג. האם זה מספר הגיוני או שאני אמור לדאוג ולחפש סיבה נוספת מעבר לירידה טבעית?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    ירידה במשקל במהלך חודשיים וחצי

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לאל

    ד''ר מאיה איש שלום
    27/02/2024

    לא ציינת מה גובהך. קשה לי לחוות דיעה מבלי לקבל פרטים אנמנסטים מלאים, בדיקה גופנית, הסטוריה רפואית
    על פניו עם השנוי שבצעת בהחלט נשמעת ירידה סבירה במשקל
    בברכה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ווגובי סל התרופות, מי זכאי?
    דניאל
    25/02/2024

    שלום רב דוקטור נכבדה,
    הבנתי שהתרופה אושרה בסל 2024. האם ידועות לך אמות המידה לזכאות?

    מקדים תודה לתשובתך

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    ווגובי סל התרופות, מי זכאי?

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לדניאל

    ד''ר מאיה איש שלום
    27/02/2024

    ווגובי לא נכנסה לסל התרופות לצערי
    אוזמפיק וריבלסוס נכנסו לסל התרופות לסוכרתיים בלבד
    אני מקוה שווגובי תכנס לביטוח המושלם של הקופות בחודשים הקרובים, היא טרם הגיעה לארץ
    בברכה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פענוח תוצאות בדיקות דם
    אריה
    24/02/2024

    שלום,
    אני בן 30, BMI תקין, רזה. בבדיקת דם עלה כי הגלוקוז בדם לאחר צום הינו 104, אך ההומוגלובין המסוכרר תקין ועומד על 5.1.
    מה המשמעות של צירוף הבדיקות האלה, בהתחשב בזה שאחת תקינה ואחת לא?
    יש לציין כי אבי לוקח כדורים לסכרת.
    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח תוצאות בדיקות דם

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לאריה

    ד''ר מאיה איש שלום
    27/02/2024

    הסוכר בצום מוגבר ממש במידה קלה, לפעמים המוגלובין A1C לא מיצג בפרט כשהכדוריות האדומות חיות פחות מ3 חודשים בשל למשל פירוק מוגבר. במידה ויש אנמיה או שאתה בכל זאת רוצה לוודא את מצב רמת הסוכר, אפשר לשקול בדיקות סוכר מהאצבע או להתחבר חד פעמית להולטר סוכר (מד סוכר רציף למשל שבוע עד שבועיים) וכך לקבל אומדן טוב יותר של רמות הסוכר.
    פעילות גופנית סדירה והפחתת צריכה של פחמימות בפרט פשוטות יכולות להפחית את הסיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2 מעל 50%.
    אם רמות הסוכר בצום עולות באופן עקבי למרות הקפדה על הרגלי חיים (מעל הרמה הנוכחית) היתי שוקלת בדיקת נוגדנים לאיי לבלב לשלילת LADA
    בברכה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מקרה של שיבוש במערכת האוטונומית
    גלעד
    17/02/2024

    שלום
    אני בן 47
    לפני כחצי שנה מאורע של מאמץ יתר וגם סטרס משמעותי.
    מאז סובל מהזעות ממאמצים קטנים כמו עמידה
    לפני כן הייתי מישהו שבקושי מזיע.
    מזיע מהתרגשות הכי קטנה בשיחת טלפון
    או ויכוח. כמו כן לא יכול להיות במקום חם אני מרגיש שעלול להתעלף. בעבר לא הפריע לי. אציין שאני רזה.
    במקביל הדופק שלי מהיר כבר חודשים וכשאני עומד הוא מאוד מהיר.
    אקג תקין
    ספירה כימיה TSH תקינים סוכר תקין
    קורטיזול בבוקר בקצה העליון של הנורמה
    צילום חזה תקין

    רופא המשפחה אמר שאולי השתבש לי משהו במערכת האוטונומית ולחכות כמה חודשים ולראותל ואם לא ישתפר יחשוב הלאה
    האם בנושא כזה כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג?
    אם לא אז עם איזה סוג רופא?
    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    מקרה של שיבוש במערכת האוטונומית

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגוגבה לגלעד

    ד''ר מאיה איש שלום
    23/02/2024

    יש רופאים פנימאים שעוסקים במערכת האוטונומית כגון פרופ' יונתן שרעבי, פרופ' ג'ריס ועוד. לרב פחות קשור לאנדוקרינולוגים. האם לחץ הדם תקין בעת הארועים? האם יש הסמקה? . אם הארועים מלוים בעלית לחץ דם היתי שוקלת אסוף שתן למטנפרינים עם חומר משמר ודיאטה מתאימה ואם אין עלית לחץ דם אפשר לשקול אסוף ל3 מתוקסיטירמין שוב עם חומר משמר ודיאטה מתאימה. עם יש הסמקה לשקול אסוף שתן ל5IAA. אנדוקרינולוג/ית רלוונטי רק אם יש חשד לגידול נוירואנדוקריני/פאוכרומוציטומה מדובר בגידולים מאוד נדירים לרב שפירים.
    בברכה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דופק מהיר הזעה

    גלעד
    23/02/2024

    שלום
    ממש תודה על תשובה כל כך מפורטת.
    בשל דופק מהיר והזעה המלצת על בדיקות מטנפרינים שלפי מה שבדקתי זה לפיאוכרומציטומה ו 5IAA לקרצנואיד

    לגבי בדיקת איסוף ל 3 מתוקסיטירמין שכתבת. היא אולי הכי מתאימה לי כי אין עליית לחץ הדם.
    מה מטרת בדיקת מתוקסיטירמין ? לאבחן איזה בעיה?

    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לגלעד

    ד''ר מאיה איש שלום
    27/02/2024

    3 מתוקסיתירמין קשור יותר לפרגנגליומות שיכולות להפריש דופמין ו3 מתוקסיתירמין הוא תוצר הפירוק שלו. לדעתי אפשר לשלב את הבדיקה יחד עם האסוף למטנפרינים.ישנם מקרים של פאוכרומוציטומה ללא יתר לחץ דם.
    בברכת בריאות

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • TSH די גבוה, אבל FT4 נורמלי, TPO חיובי - מה לעשות?
    נעם
    21/02/2024

    אני בן 42
    גובה 175 משקל 82
    הכל התחיל בתקופת הקורונה, פוטרתי מהעבודה, ישבתי בבית שנתיים. התחלתי לעלות במשקל, מ-75 עליתי ל90 כמעט.
    בתקופה הזאת אכלתי הרבה, כאבי ראש כמעט יומיומיים, לחץ דם גבוה, דופק גבוה. ירדתי במשקל ל-82 שזה משקלי היום.
    עייפות קשה בכל התקופה הזאת, חוסר אנרגיה.

    בדיקות דם הראו TSH - פעם 6.62 , בדיקה אח"כ 8.8
    ובשנה האחרונה בדיקת TSH נעה בין 9 ל-10.

    FT4 כל התקופה הזאת בטווח התקין , בסביבות 15.5

    TPO שהבנתי שזה נוגדנים לבלוטת התריס - חיובי
    כל התקופה מעל 90, חוץ מפעם אחת שיצא 64.

    האם להתחיל טיפול? אני לא בטוח שאני באמת צריך
    כי קראתי שבתוצאות שלי זה נקרא SUBCLINICAL

    רופא אחד ממליץ על טיפול, אחר רק על מעקב, רופא נוסף ממליץ התחלה של טיפול במינון של 25mg
    כל מומחה שאני פונה אליו אומר משהו אחר.

    אני כן מרגיש עייפות, תשישות, שינה ארוכה מהרגיל
    הפרעות שינה, תיאבון מוגבר, קר לי יותר מהרגיל

    מה דעתך?

    מה הסיכון אם לא מתחיל טיפול?
    מה הסיכון אם מתחיל טיפול? האם יכול להיות גרוע יותר?
    האם יכול להיות מצב שבו שנתיים שלמות ה-TSH נע בערך בסיבבות 10 וה-FT4 תקין, האם יכולות להיות סיבת אחרות ל-TPO חיובי?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    TSH די גבוה, אבל FT4 נורמלי, TPO חיובי - מה לעשות?

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לנועם

    ד''ר מאיה איש שלום
    27/02/2024

    אכן הערכים שאתה מתאר מתאימים להיפותירואדזם תת קליני. לרב טיפול במצב הזה לא משפר תסמינים
    אך אפשר גם לנסות במנון נמוך, לרב במצב כזה נדרש איזה 1 מקג'/קג ליום כך ש25 מקג' ליום לא יעשה כלום.
    הייתי מחפשת סיבות אחרות לתסמינים כגון אנמיה חסר ברזל חסר B12 בודקת גם רמות טסטוסטרון וקורטיזול.
    לא בטוחה שיש הכרח לטפל בגלל שלא צפוי שיפור, אך גם נסיון טיפולי לא יכול להזיק.
    בברכת בריאות

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • התכווצות שרירים
    יחזקאל ברעם
    27/02/2024

    שלום.
    אני סוכרתי תלוי אינסולין, לאחרונה התאבלתי על נכדי (חרבות ברזל), הסוכרת לא מאוזנת בזמן הנוכחי.
    האם בעקבות מדדים גבוהים מאד, אפשרי שיהיו התכווצוית שרירים בזמן הירידה במדד לאחר זריקה מתאימה ?
    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    התכווצות שרירים

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • נטילת שני כדורי יוטירוקס 50 מק״ג במקום כדור אחד 100 מק״ג
    אור
    17/02/2024

    שבוע טוב, אני נוטלת יוטירקס באופן קבוע 50 מק״ג * יומיים בשבוע ו-100 מק״ג * 5 פעמים בשבוע. נותרו לי יותר אריזות של 50 מק״ג (מהפורמולה הישנה, אם זה משנה) של יוטירקס ותהיתי אם אני יכולה ליטול שני כדורים של 50 מק״ג ביום שבו עליי לקחת 100 מק״ג, במקום כדור אחד של 100 מק״ג. או שעדיף לזרוק אותן ולרכוש במקום אריזות חדשות של 100 מק״ג בפורמולה החדשה של התרופה. תודה רבה מראש! :)


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לאור

    ד''ר מאיה איש שלום
    23/02/2024

    בהחלט שאפשר לטול 2 כדורים של 50 מקג'. חשוב שהנטילה תהיה על הבוקר צום של לילה עם מים בלבד ולחכות לפי חצי שעה לקפה/תה/כדורים אחרים/תוספים אחרים/אוכל. וליטול את הכדור עם מים בלבד
    בברכה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה!

    אור
    24/02/2024

    תודה רבה, עזרת לי מאד!

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ג'נואט - מחפש דרך לתרופה זולה ויעילה
    איתן גל
    20/02/2024

    AIC שלי 5.1 כבר זמן רב
    עוסק הרבה בספורט - אופני שטח
    האם יש תרופה תחליפית זולה יותר?
    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    ג'נואט - מחפש דרך לתרופה זולה ויעילה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לאיתן גל

    ד''ר מאיה איש שלום
    23/02/2024

    יש היום גנריקה לג'נואט שהיא בטח זולה יותר. הA1C שאתה מציין שמתאים לממוצע סוכר של 90 שאינו אופייני לסוכרתיים. יש פעמים שההמוגלובין המסוכרר אינו אמין כי הוא תלוי במשך החיים של כדוריות הדם, משהו הסוכר בצום? האם יש לך לעקוב אחר ערכי סוכר
    אם אכן ערכי הסוכר תקינים עד 100 בצום עד 160 שעה אחרי האוכל עד 140 שעתיים אחרי האוכל אולי אפשר להפסיק ג'נואט ולעבור לגלוקופאג'. אך היתי עושה זאת רק ביעוץ עם הרופא/ה המטפל/ת
    בברכה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הסתיידות בלוטת האצטרובל
    מיכאל לוי
    20/02/2024

    מה גורם להסתיידות בלוטת האצטרובל ואיך מונעים את זה?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הסתיידות בלוטת האצטרובל

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה למיכאל לוי

    ד''ר מאיה איש שלום
    23/02/2024

    בלוטת האצטרובל אמנם מפרישה מלטונין שהוא הורמון אך אינה בתחום עיסוקי. להבנתי הסתיידויות בבלוטת האצטרובל קשורות לגיל. ואינן הפיכות. לגבי מניעה שוב לא תחום עיסוקי כך שקשה לי לענות. יתכן שבפורום נוירולוגים ידעו.
    בברכת בריאות.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סחרחורת קלה לאחר מאמץ
    שרון
    19/02/2024

    שלום,
    בת 51 עם סכרת מאוזנת ע"י אוזמפיק 1 מ"ג,
    לאחרונה כאשר עושה הליכה מאומצת וגם לאחר עליה
    מרגישה סחרחורת קלה אשר עוברת לאחר מנוחה
    אשמח לדעת מדוע תודה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    סחרחורת קלה לאחר מאמץ

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לשרון

    ד''ר מאיה איש שלום
    23/02/2024

    לא חושבת שיש קשר לאוזמפיק, האם בדקת לחץ דם בעת הסחרחרות? היתי שוקלת ברור לבבי כמו אקו לב במאמץ מכוון שלעיתים מחלה טרשתית מתבטאת בסחרחורת במאמץ זה נקרא equivalent angina.
    מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת
    בברכה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • גרדיאנס ותפקודי כליה
    ל
    13/02/2024

    שלום ותודה על התשובה בת 60 לוקחת גרדיאנס שנה. לפני 10 חודשים לקחתי ארקוקסיה למשך שבוע, שותה 1.5 ליטר מים ליום, לחץ דם מאוזן, קריטנין 1.04, כעת גי אף אר 58 ערך רצוי מעל 60, בבדיקות קודמות לפני פחות משנה גי אף אר יצא 88, 82. האם הגרדיאנס פוגע לי בכליות יש סיכוי גי אף אר יעלה מה לעשות?אשמח להסבר

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    גרדיאנס ותפקודי כליה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לל

    ד''ר מאיה איש שלום
    16/02/2024

    כאמור כפי שהסברתי הגרדיאנס מביא לירידה בקצב הסינון הכליתי בעיקר בחודש הראשון, אך ההתאוששות לאחר החודש הראשון לא מלאה. לאורך זמן קצב הדרדרות התפקוד הכליתי הוא איטי יותר בנוטלי גרדיאנס לעומת אלו שלא נוטלים את התרופה. חשוב לראות שהקריאטנין יציב . לא הבנתי מאיזה ערך לאיזה ערך עלה. ירידה של עד 30% בEGFR נחשבת מתקבלת על הדעת. אם התפקוד הכליתי ממשיך להדרדר לאורך זמן בתקופה קצרה אז כדאי לשקול הפסקה של הגרדיאנס. חשוב להקפיד לשתות לפחות 1.5 ליטר (עדיף מים) ליום אם אין סיבה להגביל שתיה. עדיף להמנע מתרופות ממשפעת הNSAIDS כגון ארקוקסיה , נוירופן אדויל כי הן עלולות לפגוע בתפקוד הכליתי. עדיף לטול אקמול/אופטלגין.
    חשוב גם לוודא שלחץ הדם מאוזן באופן אופטמלי. ערכים רצויים פחות מ130/80 ויש השואפים אף לערכים נמוכים מאלו.
    מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת
    בברכה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה
