השימוטו

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• השימוטו
    יעל
    08/01/2008

שלום,
    אני בת 36 סובלת כשש שנים מחולשה, תחושת חום מקומי באיזור ראש מצח, נזלת אלרגית.
    בבדיקות דם יצאו ערכים גבוהים של נוגדנים thyroglobulin ab -293 וגם anti thyroid peroxid -87.5. שעל פיהם נקבע כי יש לי השימוטו כאשר פעילות בלוטת התריס תקין.
    האם ניתן על סמך בדיקות נוגדנים אלו בלבד לקבוע אבחנה של השימוטו? האם ישנה בד"כ פגיעה במערכות נוספות עקב מחלה אוטואימונית זו?
    האם יש קשר לכאבי פרקים? (יש לי לעתים רחוקות כאב קל של עצב בפרק כף היד והרגל שחשבתי שזה מספורט האם זה יכול להיות כאב פרקים?)
    האם יש קשר בין השימוטו לנזלת אלרגית?
    האם יש סימפטומים למחלת השימוטו? (המסביר את החולשה ותחושת חום מקומי שיש לי)
    כשפעילות בלוטת התריס נפגע עקב השימוטו וסובלים מהיפותירואידיזם ולוקחים טיפול תרופתי, האם עדיין יכולות להיות השפעות של המחלה כמו השמנה?
    האם יש צורך בטיפול בהשימוטו כאשר פעילות בלוטת התריס תקינה?
    האם מי שסובל מהשימוטו בלוטת התריס תפגע בסופו של דבר, או שיש מצבים שפעילות הבלוטה לא נפגעת?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השימוטו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השימוטו

פרופ' רפאל לובושיצקי
    09/01/2008

נוגדנים חיוביים מצביעים על מחלת השימוטו. במקרה שלך ללא נפרעה תפקודית. פרושו שהסימפטומים שאת מתארת לא קשורים לנושא התירואיד. יש לעקוב אחר תפקודי תריס ולבחון האם בעתיד תתפתח תת תרייסות.
    פרופ לובושיצקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יעל
    09/01/2008

תודה רבה.
    אני מבינה שיש להיות במעקב על מנת לבדוק שפעילות בלוטת התריס לא נפגעת. אך השאלה שלי היא, האם בד"כ מי שסובל מהשימוטו מגיע בסופו של דבר לתת תריסיות? או שלא מחייב פגיעה בבלוטה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

פרופ' רפאל לובושיצקי
    10/01/2008

לא כל מי שיש לו נוגדנים מגיע לתת פעילות.
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה

יעל
    12/01/2008

שוב תודה רבה. נהנתי לקרוא את תשובותיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו