מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תרופות שמפריעות לפעולת האינסוליןרותי ג.12/07/2011
דר', שלום רב,
אני בת 55, סכרתית (סוג 2) מלפני כ-15 שנה, מזה כשנה אני מזריקה אינסולין, מאחר ויש לי רגישות גבוהה להיפוגליקמיה, לנטוס לא התאים לי והרופאה שלי העבירה אותי ללבמיר, לפני כשנה התחלתי ב-8 יח' וכיום אני מזריקה כבר 44 יח' בערב בשעה קבועה פחות או יותר, לפני השינה, עד לפני כשבוע מדידות הבוקר לפני ארוחת בוקר עמדו על
כ-104 עד 115,בצהריים על ממוצע 100 ובערב ממוצע 150-160.
פתאום, מזה כשלושה ימים (לפני 3 ימים פתחתי מזרק חדש), מדידות הבוקר זינקו
ל-140 עד 160, צהריים ממוצע 100 ובערב כ-200 עד 210 (בדיקת ה-A1C האחרונה שביצעתי לפני כ-3 חודשים עמדה על 8).
בנוסף אני נוטלת גלוקומין 3 ביום, ג'נוביה בבוקר, כמו כן, ליתר לחץ דם בבוקר 1 לוטן פלוס ו-1 אמלו 10, לאוסטאופרוזיס 1 קלציום ציטראט ו-10 טיפות ויטמין D3 ולכולסטרול 1 סימבסטאטין בערב.
שאלתוי הן
1. האם יתכן שהחומר במזרק הלבמיר לא תקין (תאריך תוקף תקין) ?.
2. האם יתכן שחלק מהתרופות הנוספות שאני נוטלת, מפריע לפעולת האינסולין ?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות שמפריעות לפעולת האינסולין - תגובה
ד''ר זהר לנדאו12/07/2011שלום רב,
במידה והאינסולין שהה בחום רב יתכן ופעילותו אינה תקינה.
מציעה לנסות מזרק חדש.
במידה והערכים גבוהים עליך להתייעץ עם הרופא שלך לגבי הטיפול.
אנו יודעים כי המהלך הטבעי של הסוכרת היא כי יש ירידה של תפקוד הלבלב במשך השנים ולכן יש צורך לעדכן את הטיפול (מבחינת סוג התרופות והמינון שלהן).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' תודה רבה...רק רציתי להוסיף...
רותי ג.12/07/2011דר' לנדאו, המון תודה על תשובתך המהירה,
רק רציתי להבהיר שאני שומרת במקרר את המזרקים המלאים (בתוך קופסאת הקרטון, בה הם מסופקים), כשאני צריכה להוציא מזרק חדש לשימוש, אני מוציאה אותו מהמקרר כשעה-שעתיים לפני ההזרקה ולאחר מכן בהתאם להנחיות בעלון לצרכן - מזרק בשימוש צריך להישאר בטמפרטורת החדר, כנראה שטמפרטורות הקיץ חמות מידי, לכן, מעתה
אשמור מזרק בשימוש במקום קריר יותר.
בכל מקרה אני מקבלת בהערכה את עצתך ואנסה להזריק ממזרק חדש מסידרה חדשה
שאותה אני עומדת להוציא היום בבית המרקחת.
שוב תודה ויישר כוח על תרומתכן/ם בייעוץ באינטרנט. בהוקרה, רותי ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)