שחלות פוליציסטיות ושיעור יתר

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• שחלות פוליציסטיות ושיעור יתר
    מיכאלה
    14/07/2011

שלום רב

אני בת 22 סובלת משחלות פוליציסטיות .
    התסמינים שיש לי הם אי סדירות מחזור - מגיע פעם בחודשיים שלושה,אקנה ושיעור יתר.
    אני מטופלת בגלולות דיאנה נגד הריון כשנה ועד כה ראיתי שיפור עצום - המחזור מגיע כל חודש,האקנה נעלם ורמת השיעור ירדה(בשילוב עם טיפול להורדת שיער בלייזר).

לאחרונה אני רואה שהשיעור קצת חוזר וגם האקנה מופיעה מדי פעם....האם ייתכן שלאחר תקופה מסויימת הגלולות יפסיקו להשפיע?
    האם יש דרך טיפול אחרת לשחלות פוליציסטיות שאינה כוללת נטילת גלולות?

דבר נוסף,האם גלולות יכולות לגרום לחולשה ועייפות אם לוקחים אותם לאורך תקופה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיון מרובה שנים עם גלולות

סכרתית + PCOS
    14/07/2011

אני חושבת שיכולתי לכתוב חיבור שלם על הדברים שאף אחד מעולם לא אמר לי על "דיאנה". ההכרח בביצוע בדיקת תקינות לכבד כל חצי שנה, הכאבים האיומים מהם סבלתי בעת המחזור שבין כל חבילה לבאה בתור, השיעור שהחמיר והחמיר והחמיר עד שאפילו לייזר כבר לא עזר לי, ופשוט עוד המון דברים זוועתיים שכאלה. לקחתי דיאנה משנת 1995 ועד שנת 2002, אז עברתי למיקרודיול עד 2006, שגם גרם להמון כאבים במחזור... צריך לזכור, אבל, שהתופעות וההשפעות משתנות בין הנשים. מה שהשפיע עליי בכזו צורה שלילית אולי תהיה התרופה המתאימה לך וההיפך...

האמת שנורא מעניין אותי לדעת אם כבר התחיל מחקר על PCOS ותורשה... לאבא שלי יש עודף אינסולין בדם (מאובחן), לאחותי ולי יש PCOS בדרגות שונות, אך לאחותי השלישית אין... נשמע לי כמו גן רצסיבי... מעניין אם עובר באמת, ואם כן האם רק מהאב? האם אעביר את הזוועה הזו לבנותיי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

מיכאלה
    14/07/2011

יכול להיות שזה באמת משפיע על כל אחת אחרת.האמתי שלי אישית הייתה התחלה טובה...מהרגע הראשון הרופאה דואגת שאעשה בדיקות כל כמה חודשים והיא עוקבת אחרי כל דבר.... ולא היו לי בכלל תופעות לוואי,להפך איכות החיים שלי מאוד השתפרה הפסקתי להאבק באקנה שפשוט נעלם ואין לי בכלל כאבי מחזור.

עדיין לא ייצא לי להתייעץ איתה בתחושה שלי שהגלולות פחות משפיעות ,אני אמורה ללכת אליה אבל תמיד טוב לשמוע עוד דעות של רופאים אחרים כי לא תמיד מציעים לך את כל האופציות.....

זה קצת גורם לי לחשוש שהתופעות מתחילות לחזור כי אני לא רוצה לחזור לתקופה של פעם שכל הזמן יש אקנה ושהשיעור לא נעלם ולא יורד גם אחרי שנתיים של הורדה בלייזר.
    מאוד מעניין אותי לדעת אם יש אלטרנטיבות אחרות שמטפלות מבפנים ולא חיצונית במידה והגלולות לא עובדות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות ושיעור יתר - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    17/07/2011

שלום,
    ההשפעה המיטיבה של הגלולות לא אמורה לפוג אלא אם חל שינוי הורמונלי (כדאי לבדוק) או קיימת עליה משמעותית במשקל אשר בעקיפין תחמיר את המצב ההורמונלי.
    כדאי להתייעץ עם הרופאה שלך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו