שתי הפלות נדחות רצופות

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• שתי הפלות נדחות רצופות
    יפעת
    11/01/2008

שלום רב. אני בת 36.5 סובלת מתת פעילות בבלוטת התריס כנראה מלידה, לוקחת כבר שנים רבות אלטרוקסין (נראה לי ש- 24 שנה). המינון 750 מיקרוגרם בשבוע. בנוסף לפני כחודשיים הבינו שיש לי סכרת אחרי ששנתיים התוצאות של הגלוקוז היו בין 100 ל- 112 ואף רופא לא התריע בפני. נקלטתי להיריון ב- 23 לאפריל 2007 , בשבוע 5.5 הבינו שלא יהיה יותר משק היריון, הפלה עשיתי ב- 11.6.07. ב- 23 לדצמבר נקלטתי שוב להיריון ושוב חזר על עצמו אותו הסיפור אבל באותו היום גילו שאני חולת סכרת, עשו לי העמסת סוכר וביקשו שאתחיל למדוד, אחרי 4 ימים התחלתי להזריק אינסולין והשבוע חיברו אותי למשאבה ואמרו שאני צריכה להיות על סוכר בין 80 ל- 110. כאמור נכנסתי להיריון לפני 3 שבועות ורק ביומיים האחרונים אני מאוזנת פיקס. בנתיים גם עשיתי ביום שלישי האחרון בדיקת TSH שתוצאתה הייתה 20.70 (הרופא שלי אמר שאינו מתרגש כי אולי התבלבלו בבדיקה עם הורמון היריון כלשהו) ה- T4 היה 11.3. לפני ההיריון (חודש לפני) ה- TSH היה 1.43. אחרי 10 ימי היריון הבינו שכנראה לא יהיה עובר, שבוע הבא עוד הפלה. אני מתחילה להבין שיש פה בעיה הורמונלית. בלוטת התריס יוצאת משליטה עם התחלת ההיריון, הסוכר השתולל (הגיע עד 220 ואף ירד ל- 50), כנראה שזה קרה גם בהיריון הראשון אבל אז לא מדדתי כלום. מה עלי לעשות כדי שכל זה לא יקרה שוב מעבר לכך שאני אחכה מספר חודשים ואז אוודה A1C של 5.5% ו- TSH מאוזן. אבל אני מפחדת שאני יוצאת משליטה עם ההורמונים של ההיריון ולכן העובר לא מחזיק, האם הגיוני? עשיתי בדיקה ועוד לא קיבלתי תשובה בקשר לנוגדני הבלוטה. קופת חולים לא הסכימה לתת לי טופס 17 למחלקה להיריון בסיכון גבוה. אני מטופלת אצל גניקולוג של הקופת חולים, רופאת סכרת של הקופה ורואת משפחה אבל אף אחד לא מומחה לבעיה באמת. איך אני יכולה כמעט להבטיח שעובר יקלט אצלי? דרך אגב יש לי סוג דם RH- ותמיד קיבלתי זריקה אחרי הפלות (הייתה עוד אחת שהייתי בת 17). אין לי ילדים עדיין ואני כמובן מאוד רוצה. אני כנראה נקלטת להיריון מהר אבל לא מצליחה להחזיק. עוד דבר קטן, עשיתי פרופיל הורמונלי באוגוסט 2006 ואני לא זוכרת אם הפרוגרסטרון היה נמוך מהבדיקות של היום ה- 21 או ה- 3 (כי עושים בשניהם) נראה לי ב- 21, הפרוגרסטרון היה 1.6 שזה נראה לי נמוך. יכול להיות שזה גם קשור לבעיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי הפלות נדחות רצופות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי הפלות נדחות רצופות

פרופ' רפאל לובושיצקי
    13/01/2008

יש לך 2 בעיות של תת תרייסות ושל סוכרת שמחייבות ידע של אנדוקרינולוג כדי ש2 גורמים אלו לא יהיו גורמי סיכון להפלות. קל מאד לעשותזאת אך אני ממליץ רופא מקצועי לשם כך
    פרופ לובושיצקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו