מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- DHEAשי10/08/2011
שלום
אני בחור בן 37
מזה כ 7 שנים סובל מעייפות , כאבי שרירים נוקשות בצוואר ובגב
וכאבי ראש עיניים יבשות והתופעות הולכות וגוברות.
לפני כן הייתי עוסק הרבה בספורט אבל עכשיו סובל מעייפות, כיווצי שרירים וכאבי ראש.
עד כה כל בדיקות הדם השגרתיות ( ספירה, שקיעה = 4 כימיה תקין סוכר תקין וכו' )
וגם הראומטיות RF ANA CRP אימונואלקטרופורזיס אימונוגלובולינים וכו' היו תקינות
בבדיקת ראומטולוג הוא אמר שהתפיסות בגב ובצוואר והכאבים והחולשה ללא הסבר ראומטי וזה סוג של תסמונת העייפות הכרונית ובעיית כאב כנראה.
רופא המשפחה מוטרד ממני ונתן לי השבוע בדיקות אנדוקריניות ושלח אותי לאנדוקרינולוג שגם יגיד את דעתו. התור בעוד כחודש...
בבדיקות TSH T3 T4 פרולקטין LH FSH טסטוסטרון IGF1
הכל בנורמה די במרכז
קורטיזול 500
אבל רק ערך אחד בקצה התחתון של הנורמה DHEA
dhea sulphate = 3.31 umol/l והנורמה ( 2.8-15.2 )
זה ערך נמוך ומחיפוש באינטרנט הבנתי שזה נמוך מאוד ביחס לגילי 37 וכנראה הנורמה
היא עבור אנשים עד גיל מבוגר יותר.
יתרה מכך, בדקתי ומסתבר שלפני 7 שנים בדקו לי DHEA ואז התוצאה היתה 7.2
שזה באמצע הנורמה ולא 3.3 כמו עכשיו.
האם לדעתך הערך הנמוך של ה DHEA והירידה החדה בו בשנים האחרונות יכולים להסביר את הבעיה שלי ואת העייפות , יובש בעיניים כאבי שרירים וכו'?
אם כן באיזה בעיה אולי מדובר והאם יש פתרון?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DHEA - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/08/2011שלום
אני לא חושבת שהDHEAS הנמוך מסביר את התופעות עליהם אתה מתלונן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהdhea
שי11/08/2011תודה
כתבת שלדעתך זה ה DHEA הנמוך לא מסביר את התופעות.
שאלה
האם הערך הנמוך של ה DHEA הוא בעייתי ויש לו השפעה עליי?
האם ערך זה דורש מעקב ובירור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהdhea - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס13/08/2011שלום,
לעיתים DHEAS נמוך מעיד על תת פעילות אדרנלית אך עם רמת קורטיזול של 500 לא סביר. קיימת ספרות אשר בגיל מבוגר מתן DHEAS משפר WELL BEING אך הנושא קונטרוברסיאלי ומעט בעיקר בספרות הקונבנציאונילית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDHEA
דני13/08/2011תודה על התשובה המרגיעה...
עכשיו הבנתי ..שהיות והקורטיזול יחסית גבוה 500 ויש בדיקה של 600 ( שתיהן על הבוקר ) אז ה DHEA הנמוך פחות מטריד.
לסיום אשמח להבין האם העובדה שה DHEA ירד תוך כ 5 שנים מאמצע הנורמה
לתחתית הנורמה מעידה על משהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDHEA - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס13/08/2011שלום,
אין לי תשובה לגבי השאלה שלך. מאחר ולא נהוג לטפל בDHEA נמוך צריך רק לשלול מחלות שעלולות לגרום לירידה בDHEA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)