מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השימוטו בזמן הריוןגלית12/08/2011
שלום,
אני בהריון שני שבוע 14. בעבר לפני כ 12 שנה, בזמן הצבא אובחנה תת פעילות אז TSH היה בסביבות רמה 6 וטופלתי ע"י אנדוקילוגית באלקטרוקסין, הבלוטה התאזנה וירדתי בהדרגה לחצי כדור ואז הופסק לחלוטין, והבלוטה היתה מאוזנת כל הזמן.
בתחילת ההריון הראשון רמת TSH ורמת T4 היו תקינים. בבדיקות לאחר הלידה וגם הרגשתי שהבלוטה מוגדלת התגלה TSH גבוה 17. נאמר לי שזה אופיני לאחר לידה והיתי במעקב לאט הTSH ירד וכעבור חצי שנה מהלידה התאזן במקביל עשו לי בדיקת דם ואולטרסואנד לבלוטה וגילו שיש לי השימוטו אבל הערכים של TSH היו תקינים, נאמר לי כי אין צורך בטיפול ולקראת כניסה להיריון לבדוק שהבלוטה מאוזנת.
בתחילת ההריון השני שבוע 8 התוצאות היו TSH 4.64 גבולי ו T4 היה 15.5 רופאת משפחה אמרה שאין צורך בטיפול כרגע ולחזור עוד חודש על הבדיקה.
התוצאות מאתמול כעבור חודש TSH ירד לרמה 3.43 ו ANTI THYROID PEROXID הינו 920. כלומר השימוטו קיים והרמת ההורמון תקינה.
מה עלי לעשות, האם יש צורך בטיפול בגלל המחלה למרות שרמת ההורמונים תקינה? או להיות במעקב וכל עוד הרמה תקינה אין צורך לטפל? כאמור אני שבוע 14.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השימוטו בזמן הריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס13/08/2011שלום,
התת פעילות מאד גבולית.
לעיתים בשל הנוגדנים החיוביים נוהגים לטפל אך המקרה שלך ממש גבולי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)