מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תת פעילות התריס בהריוןענבל24/08/2011
אני נוטלת מזה כ-4 חודשים אלטרוקסין לתת פעילות.
לקחתי 50 מק"ג ביום והתחלתי TSH עם 6.5, אחרי חודש ירד ל- 4.5.
אחרי חודש נוסף, זה עלה ל- 4.6 וגיליתי שאני בהריון.
בשבוע 5, שבוע אחרי בדיקת הדם לגילוי ההריון והTSH, האנדו' שלי אמרה לי ליטול 100 מק"ג ביום כדי להוריד את הTSH ל- 0.5-1.
עברו 3 שבועות, עשיתי בדיקת דם והתחלתי עכשיו שבוע 9.
התוצאה- 0.98
למרות הירידה המשמעותית והתוצאה הטובה כשהייתי בטוחה שאתבקש להוריד מינון, האנדו' ביקשה לקחת כרגיל 100 מק"ג ביום למשל 5 ימים ועוד יומיים של 150 מק"ג.
כמו כן, התבקשתי לעשות בדיקה חוזרת עוד 3 שבועות.
האם זה הגיוני ותקין? האם אין סכנה שהמינון הגבוה יגרום לTSH לרדת מתחת לחצי ולהפוך להיפר בלוטת התריס?
האם ישנם תוספי תזונה שלא מומלץ לקחת עם האלטרוקסין? אני כרגע לוקחת חומצה פולית ורוצה לקחת ברזל ואולי מולטי ויטמין כי אני צמחונית ויש לי אנמיה קלה.
מה לגבי אצות? האם מותר? למשל בסושי צמחוני ביתי או בסלט אצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות התריס בהריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/08/2011שלום,
המטרה בטרימסטר הראשון להריון הנו TSH מתחת ל2.5 והגעת לכך.
בהריון מעלים את מינון הELTROXIN בין 20-50% .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון, אבל מה שלא הבנתי הוא
ענבל26/08/2011שנתנו לי 350 מק"ג לפני ההריון
אחריו, נכון לעכשיו 800 מק"ג...
זו עלייה של יותר מ- 100%... למרות שהגעתי כבר אחרי מינון נמוך יותר לערך מצוין (כבר אחרי 700 שזה בדיוק פי 2). בכל המקרים זה לו 50% יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון, אבל מה שלא הבנתי הוא - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/08/2011שלום
מה שקובע היא רמת הTSH ולאו דוקא המינון .יהיו כאלו שכמעט לא יעלו מינון ELTROXIN ומצד שני כאלו שיצטרכו עליה של 100%
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)