שחלות פוליציסטיות ותוצאות בדיקות דם

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• שחלות פוליציסטיות ותוצאות בדיקות דם
    יאנה
    28/09/2011

שלום רב, אני בת 25, לפני כחצי שנה אובחנתי כבעלת שחלות פוליציסטיות, ואני סובלת מכל התסמינים מלבד אקנה. חזרתי לגלולות לאחר הפסקה של כחמש שנים. נטלתי חודשיים מינס ולא הרגשתי בשום הבדל, עכשיו מתחילה חודש שלישי עם יסמין, וגם איתו לא מרגישה כל כך הבדל, והדימום בזמן וסת מועט ביותר. החודש בצעתי בדיקות דם, ואלו הן התוצאות:

Progesterone 1.7 נורמה 3.8-50.5
    FSH 5.5 נורמה 1.38-5.47
    Dhea-SO4 12.7 נורמה 1.2-10.3
    Testosterone 5.18 נורמה 0.38-4
    Cortisol 817.0 נורמה 138-690

רציתי לשאול, מה ניתן לעשות בכדי לחזור לערכים נורמליים? כיוון שאת כל התסמינים שנובעים מקורטיזול גבוהה אני חווה גם כן...חולה כל הזמן, ולא מצליחה לרדת במשקל למורות המאמצים וההקפדה על ביצוע פעילות ספורטיבית ותזונה בריאה! בנוסף, אני מבינה שאלו תוצאות שתואמות לפרופיל של תסמונת שחלות פוליציסטיות, השאלה היא האם קיים סיכוי שזה "קושינג"? אם מדובר בפרופיל של שחלות פוליציסטיות האם מעבר לגלולות דיאנה ודקסמטזון או תרופה אחרת שמורידה את רמות הקורטיזול, תעזור לי לחזור לערכים בגבולות הנורמה ולרדת במשקל..

תודה רבה, סליחה על השאלות המרובות ושנה טובה ובריאה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחלות פוליציסטיות ותוצאות בדיקות דם - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    30/09/2011

שלום,
    אני מתארת לעצמי שעברת בירור הורמונלי ונשלל CUSHING'S SYNDROME
    הטיפול בגלולות חשוב וממליצה לחזור על פרופיל הורמונלי תוך כדי קבלת גלולות . במידה ומדובר בשחלות פוליציסטיות, קיים שיפור בפרופיל הורמונלי תוך נטילת גלולות.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו