סימפטומים לא ברורים

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• סימפטומים לא ברורים
    צחגםחקתי
    22/10/2011

שלום, אני בן 22 מטופל בחוסמי בטא וARB עקב יתר לחץ דם וטכיקרדיה מגיל צעיר. מבדיקות אנדוקרינולוגיות נשלל גידול באדרנל למרות הפרשה חד -דו פעמית מוגזמת(פי 2 -3 מערך מקסימלי של הסקלה) של קטכולאמינים(בהמשך בוצעה סריקת MIBG תקינה).
    בשנים האחרונות אני חווה על בסיס יומי ורב פעמי תחושה של הצפת אדרנלין, תחושה שמאוד קשה לי להסביר אך היא מאוד דומה לתחושה של מהלך\יציאה מסכנה.
    דפיקות לב כבדות איטיות ומאוד חזקות, פני העור בידיים ובעורף ובגב מרגישים קרירים, תחושה של "ריקון" והצפה מאזור החזה העליון לכיוון מטה, כנ"ל מאזור הגב ולכיוון הידיים ורגליים והראש. - כמו שאמרתי, מאוד קשה לי לתאר את התחושה.
    בדיקות TSH יצאו בנורמה אם כי קרובות לקיצון המינימלי של הסקלה.
    עד לפני כמה שבועות חשבתי שמדובר בחרדה(ויתכן כי זה גם קשור לחרדה מכיוון שאני כן מרגיש חרדתי) אך מאחר וזה קורה גם כאשר אינני עסוק בדבר או במחשבות זה מעלה תהיות.
    אשמח אם ניתן לחדד את התיאור מצב ולהפנות אותי לגורמים הרלוונטיים.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סימפטומים לא ברורים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ד"א - קורטיזול 8 בבוקר גם בנורמה למ

צחגםחקתי
    22/10/2011

למרות שנלקח ב9 בבוקר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתן לקבל תגובה?

צחגםחקתי
    25/10/2011

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימפטומים לא ברורים - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    25/10/2011

שלום,
    אני מבינה שבוצע בירור אנדוקריני . קשה לי לחוות דעה אך תסמונת חרדה יכולה לגרום לתופעות דומות לPHEOCHROMOCYTOMA ובמקרה זה טיפול פסיכיאטרי יעזור. מצד שני ל"ד גבוה לא תומך באחבחנה שמדובר רק בחרדה.
    קיימת בדיקת דם למטנפרינים אשר הנה יותר רגישה מאחר בדיקת הקטכולאמינים ומטנרפינים בשתן.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו