בדיקת דם BUN

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בדיקת דם BUN
    ללא תיווך
    25/10/2011

לפני כשנה אובחנה אצלי רמת סוכר מאד גבוהה. הוחלט לטפל ללא תרופות. הורדתי 12 ק"ג, אני הולכת בכל יום, שיניתי תזונה וכבר חצי שנה שהסוכר תקין לחלוטין. בדיקה אחרונה אתמול, אחרי צום- הסוכר היה 83 שזה מעולה וזה בערך הממוצע השבועי שלי מזה חודשים. א ב ל - בדיקות ה BUN מראות ערך 22 כשהרמה התקינה היא בין 4.6-21. האם זה מסוכן? האם זה גבולי? , האם עלי לדאוג?האם אני פשוט צריכה לשתות יותר מים ולהפחית אכילת חלבונים? לא נראה לי שיש בעייה בתפקוד הכבד או הלבלב כי כל הבדיקות האחרות תקינות לגמרי. אני בת 47, משקלי 62 ק"ג. גם כשבעבר הBUN היה תקין הוא היה בערכים הגבוהים יותר- קרוב ל 20. כך שסטייה של 1-2 רמות אולי רק גבולית. אני שותה כ 8-10 כוסות מים ביום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם BUN

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת דם BUN - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    25/10/2011

שלום,
    מה תוצאת CREAT?
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם הכוונה ל CREATININE SER

ללא תיווך
    26/10/2011

אז היא 1.10 (לפני 3 חודשים היה 0.98) שזה בתחום הנורמה לפי קופ"ח מאוחדת (בין 0.50 ל 1.20). אני מרגישה מצויין מכל בחינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו- במאמר באינטרנט ראיתי

ללא תיווך
    26/10/2011

שאצל מבוגרים רמת BUN בין 5-25 נחשב תקין, אז למה בקופ"ח מאוחדת 22 זה מחוץ לטווח הנורמה? זה כמו שפעם רמת סוכר 110 נחשבה תקינה והיום כבר לא. היום רק עד 100 זה תקין. "תזוזת" הערכים הזו די מבלבלת ואולי גורמת לדאגה מיותרת. אז מה הערכים הנכונים המוחלטים לBUN ולסוכר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו