מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי ה BUN- פעם נוספתללא תיווך05/11/2011
לפני כשנה אובחנה אצלי רמת סוכר מאד גבוהה. הוחלט לטפל ללא תרופות. הורדתי 12 ק"ג, אני הולכת כשעה בכל יום, שיניתי תזונה וכבר חצי שנה שהסוכר תקין לחלוטין. בדיקה אחרונה אתמול, אחרי צום- הסוכר היה 83 שזה מעולה וזה בערך הממוצע השבועי שלי מזה חודשים רבים. א ב ל - בדיקות ה BUN מראות ערך 22 כשהרמה התקינה בקופ"ח שלי היא בין 4.6-21. האם זה מסוכן? האם זה גבולי? , האם עלי לדאוג?האם אני פשוט צריכה לשתות יותר מים ולהפחית אכילת חלבונים? לא נראה לי שיש בעייה בתפקוד הכבד או הלבלב כי כל הבדיקות האחרות תקינות לגמרי. אני בת 47, משקלי 62 ק"ג. גם כשבעבר הBUN היה תקין הוא היה בערכים הגבוהים יותר- קרוב ל 20. כך שסטייה של 1-2 רמות אולי רק גבולית. אני שותה כ 8-10 כוסות מים ביום.
תוצאת הCREATINIE SER היא 1.10. בעקרון- אני מרגישה מצויין מכל בחינה.
בנוסף- ראיתי באינטרנט שאצל מבוגרים תוצאת BUN נורמלית היא בין 5-25 אז למה בקופ"ח מאוחדת התוצאה שלי היא מחוץ לנורמה? למה סתם להפחיד אנשים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ה BUN- פעם נוספת - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס07/11/2011שלום,
הבדיקות מעידות על ירידה קלה בתפקוד הכליתי. בהחלט לא בעיה רצינית.
נדרש מעקב
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)