סכרת

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• סכרת
    אילנה
    27/01/2008

שלום,
    התגלתה אצלי סכרת לפני כחצי שנה, במקרה. אני בת 26, בריאה בד"כ.
    הופניתי לבילינסון לאנדוקרינולוגית, ושם חשבו שמדובר בסכרת 2, אבל הפנו אותי לבדיקת נוגדנים בשל קיום צליאק אצל אמי ואחי (לי אין).
    כיום אני מטופלת בגלוקופאג' אחד ללילה, ושומרת על תזונה מאוזנת ולא מתקרבת לסוכר לבן ומוצריו. כמו כן אני עורכת בדיקות דם יומיות לפני ואחרי אחת הארוחות.יש לציין כי משקל הגוף שלי בתחום הBMI ואף ירדתי 5 ק"ג במשקל בחצי השנה האחרונה בשל שינוי הרגלי התזונה. אני לא רזה מאוד ואף לא שמנה.
    בבדיקה בבוקר הערכים שלי יוצאים סביב 120, ואחרי ארוחה, גם שעתיים, נשמרים על 160-200.
    הבדיקות לנוגדנים, שנערכו ביולי, חזרו כעת, ומראות על קיום נוגדנים ללבלב, כך עפ"י שיחה טלפונית עם הרופאה שלי. היא טוענת שאם כך אז ככל הנראה יש לי סכרת 1. מצד שני בדיקות תפקוד לבלב c-peptide מראות על תפקוד תקין שלו.
    בעיה קשה עם השגת תורים כדי לראות רופא שמבין בזה משהו כך שאני מחפשת תשובה במקורות און ליין ולא מוצאת.
    האם זה יתכן, לאור הנתונים, שיש לי סכרת TYPE 1?
    מה המשמעות במידה ואכן זו הסכרת? האם יש בדיקות נוספות שיכולות לאשש או להפריך את הסברה הזו? כל העניין הזה מאוד פתאומי עבורי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סכרת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סכרת

פרופ' רפאל לובושיצקי
    30/01/2008

קיום נוגדנים חיוביים מצביע על סוג 1. יש גם תקופת ירח דבש שבה נראנ כאילו רזרבת הלבלב תקינה אך זה זמני. בשלב זה תמשיכי בטיפול כפי שעד כה כי הערכים תקינים. אם אכן זה סוג 1 זה יתגלה בהמשך על ידי יציאה מהאזון ויחייב טיפול עם אינסולין.
    פרופ לובושיצקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו