קורטיזון סטימולשין

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• קורטיזון סטימולשין
    צבי
    06/12/2011

שלום לבחור בן 28 נעשתה בדיקה על ידי הזרקת 1 מקרוגרם acth בזמן 0 היתה התוצאה 386 רמת הקורטיזון לאחר 20 דקות 525 לאחר 30 דקות 568 לאחר 40 דקות 554 האם זה תקין דבר נוסף בעבר נעשתה לו איסוף שתן לקטכול אמינים ונמצא אפנפרין מתחת לסף הגילוי מספר פעמים, טיפול בתא לחץ העלה את האדרנלין לתחום הנורמה רוב הרופאים טענו שזה תקין וברצוני לשאול אני ועוד שני אנשים שלחנו גם בדיקה כזאת והתוצאה היתה בנורמה וכן מדוע טיפול בחמצן העלה את האדרנלין ובנוסף נלקחה גס בדיקה בדם והאדרנלין היה נמוך ואם זה הנורמה מדוע המעבדות מציינים נמוך ולא נורמה תודה צבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קורטיזון סטימולשין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קורטיזון סטימולשין - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    08/12/2011

שלום,
    גם בדיקת אפינפרין מתחת לסף בדיקה תקינה.
    לא ברור לי מדוע בוצעו כל התבחינים גם לאחר טיפול בתא לחץ
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורטיזון סטימולשין

צבי
    08/12/2011

התבחינים נעשו בגלל שהתא לחץ עזר רק לשלושה חודשים והיום הוא סובל מעייפות קשה שברקע הוא חלה בcmv שגרמה למחלה בי פולרית ובגלל רגישותו הרבה לתרופות נאלצנו לחפש אלטרנטיבות ועדיין אינני מבין כיצד יתכן שאצלו החולה מתחת לסף הגילוי זה תקין ואילו אצל שלושה אנשים אחרים שאינם חולים במחלה דומה או אצלי שבדקתי רק כדי לראות אם זה משפחתי זה היה בתוך הנורמה האם אנחנו החולים והוא הבריא יש גם לציין שהוא לקח גינזנג שהעלה את רמת האדרנלין לנורמה אבל גרם לדופמין לעלות גבוה מעל הנורמה ולמרות שמצבו היה יותר טוב היו לזה תופעות לוואי כמו קושי בהרדמות דבר נוסף שניסינו לקחת אמפולות של אדרנלין ולתת לו מספר טיפות שהועילו במידה מסוימת אבל ההשפעה של זה חולפת מהר אני מחפש עזרה והכוונה כי אנחנו במבוי סתום תודה צבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    09/12/2011

שלום,
    קשה לי להבין את התשלשלות הדברים אך גם לחולים אשר כרתו את האדרנלים לא נותנים טיפול תחליפי באדרנלין .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורטיזון סטימולשין

צבי
    10/12/2011

תודה על התשובה וסליחה על השאלה הנוספת האם יתכנו חיים ללא אדרנלין,כפי שאני מבין הגוף הופך מנור אדרנלין ומחומרי מוצא אחרים שמספקים לו לאדרנלין גם כאשר כורתים את האדרנלים , וזה מביא אותי לשאלה האם יתכן שיש לו חוסר באנזים שגורם להיפוך לאדרנלין ורק כאשר מעלים לו את חומרי המוצא הגוף שלו יכול לבצע את המטלה ושאלה נוספת האם ניתן לבצע בדיקת אדרנלין תחת סטרס כדי לאמת את החשש תודה וסליחה צבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    10/12/2011

שלום,
    נוראדרנלין מיוצר בקצות העצבים. ההיפוך לאדרנלין מתבצע באדרנל בלבד.
    ניתן לחיות ללא אדרנלין עדיין יהיה נוראדרנלין.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו