מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תסמינים לסכרתייםאנוכי05/01/2012
שלום,
אני עם סוכר מעט גבוה (בסביבות 140-168 בצום), כאשר לפני כשנה התחלתי טיפול במטפורמין, בהתחלה כדור אחד ואח"כ עליתי לשניים.
מאחר והיו לי יציאות מאוד רכות ונוזליות ונאמר לי שככל הנראה מדובר בתופעת לוואי של התרופה, החלטתי להפסיק את הכדורים לשבועיים שלושה לבדיקה ואכן תופעות היציאה השתפרו.
כעת התחלתי שוב לקחת את הכדורים, ישר 2 כדורים ליום.
רציתי לדעת:
* האם יתכן כי הכדורים גורמים למעט בחילות, צרבות, חולשה ?
* האם יתכן כי התסמינים שהזכרתי יכולים להגרם גם מעצם היותי סכרתי ?
* מהן התופעות/תסמינים שניתן לצפות לבשל היותי סכרתי ? (חולשה ? בחילות ? דפיקות לב ? וכו')
* האם נטילת כדור ראשון בבוקר על קיבה ריקה יכולה לגרום לתופעות כלשהן ?
* האם יש פרופיל תזונה (תדירות אכילה) לסכרתיים ובעת נטילת התרופה שצויינה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים לסכרתיים - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס06/01/2012שלום,
תופעות לוואי במערכת העיכול הן שכיחות בעת טיפול בMETFORMIN ולרוב משתפרות עם הזמן. כדי להקל על המתן רצוי לקחת METFORMIN לאחר האוכל ולא לפני כן.
התופעות לדעתי לא נובעות מהסוכרת עצמה אלא מהכדור או בעיה נוספת במערכת העיכול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)