בלוטת המגן

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בלוטת המגן
    אודי
    26/03/2012

בבדיקות דם שעשיתי קיבלתי תוצאה של TSH - 8.57, ו- T4 - 14.1. הערך הראשון גבוה (נראה לי שמשמעותית) מהנורמה, והשני כמעט בדיוק באמצע הנורמה.

כמו כן, קראתי על התסמינים של תת-פעילות של בלוטת התריס, ומלבד דיכאון (מג'ורי, קליני, מאובחן הרבה זמן) ועליה במשקל, יש תסמינים שלא מתאימים -- למשל קצב לב מהיר ולא איטי, הזעה יתרה, רגישות לקור (אצלי ההיפך הגמור, תמיד חם לי),

רופאת משפחה רשמה לי Euthyrox 50, הפנתה אותי לאולטרהסאונד, ואמרה לי לחזור על בדיקות הדם אחרי שישה שבועות.

שאלותי:
    - האם יש משמעות לכך שערך ה- T4 נורמלי?
    - האם הכדורים יכולים להתנגש עם הכדורים נגד הדיכאון שאני נוטל? (Ixel, Miro, Seroquel).
    - האם כדאי לי להתחיל לקחת את הכדורים מיד, או לחכות לאחרי האולטרהסאונד?
    - האם רמות ה- TSH יכולות להסתדר מאליהן, או שיהיה צורך לקחת כדורים לשארית חיי?
    - איך מתיישבים התסמינים שתיארתי עם תת-פעילות של הבלוטה?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת המגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטת המגן - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    26/03/2012

שלום,
    לרוב כדאי לחזור על בדיקת TSH לפני התחלת טיפול במידה והערך הנו מתחת ל10.
    בכל מקרה מדובר בתת פעילות קלה של בלוטת תריס (לאור הFT4 התקין)
    דוקא בשל הטיפול בדכאון רצוי לאזן טוב את תפקודי בלוטת תריס ואין צורך לחכות לבדיקת הUS.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, אבל

אודי
    26/03/2012

ישנן כמה שאלות שלא ענית לי עליהן:
    - האם הכדורים יכולים להתנגש עם הכדורים נגד הדיכאון שאני נוטל? (Ixel, Miro, Seroquel).
    - האם רמות ה- TSH יכולות להסתדר מאליהן, או שיהיה צורך לקחת כדורים לשארית חיי?
    - איך מתיישבים התסמינים שתיארתי עם תת-פעילות של הבלוטה?

תודה רבה על ההתייחסות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו