בעית אקנה הורמונלית

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בעית אקנה הורמונלית
    ורד
    16/04/2012

שלום, כיום אני בת 27, מגיל צעיר אני סובלת מבעיה של אקנה ושיעור יתר, שהייתי ילדה לקחתי ראקוטן שעזר לכמה חודשים ולאחר כמה זמן חזרה האקנה ונוצר שיעור יתר, מגיל 16-17 לערך טופלתי בדיאנה ולקחתי דקסטמטזון לתקופה קצרה והפסקתי את הדקסטמטזון מיוזמתי לאחר- חצי שנה בערך. לפני חצי שנה רציתי להפסיק עם גלולות הדיאנה כדי לנקות את הגוף והאקנה החמיר בצורה ממש לא נעימה באזור הפנים והמחשוף, לפני שבוע וחצי ביצעתי שוב טסט שיבדוק אם עדיין ישנה הבעיה של יותרת הכליה מפני שבבדיקת דם רגילה לאחר הפסקת הגלולות לא נמצאה הבעיה. לבנתיים האנדוקרינולוגית נתנה לי להתחיל אלדוספרון 25 פעמיים ביום (בנתיים עבר כמעט חודש9 וחודש ראשון שוב לגלולות דיאנה. הלכתי לרופא עור מומחה שהמליץ לי להעלות את המינון לאלדוספרון 100 מ"ג + אנטיביוטיקה שתאיץ את הטיפול+ משפחה מקומית ואנדרוקור. השאלות שלי הן: 1. ראיתי באתר האינטרנט שקיבלתי את תוצאות הטסט אך מה רמת הקורטזול הנורמלית ומה הטווח המראאה על הבעיה ההורמונלית? 2. האם יתכן גם בעיה בבלוטת התריס שגורמת לאקנה ושאינה נבדקת בטסט ההורמונלי? 3. בנתיים האקנה החמיר, (לוקחת חודש אלדוספרון 25), האם יתכן שהוא מחמיר את האקנה ולא עוזר? או שזה לא קשור עדיין לטיפול? 4. תוך כמה זמן רואים שינוי באלדוספרון 100+דיאנה 5.הטיפול ההורמונלי דיי מפחיד אותי לטווח הארוך שחס וחלילה בעתיד לא תהיה לי בשל כך בעית פוריות, ברצוני לדעת מה עדיף במידה ושוב הבעיה ההורמונלית ממשיכה? אנדרוקור או דקסטמטזון? אני ממש בדכאון מהאקנה הקיצוני , רוצה טיפול שיהיה כמה שיותר יעיל , מהיר ובטוח לטווח הארוך. אשמח לעצה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעית אקנה הורמונלית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעית אקנה הורמונלית - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    16/04/2012

שלום,
    לגבי בעית יותרת הכליה במידה וקיים חסר אנזימטי זה לא דבר אשר חולף.
    בכל מקרה של ACNE קיים שיפור תוך מתן של DIANE
    האנדוקרינולוגית שלך בטח יודעת מה לבדוק ולגבי יותרת הכליה בודקים הורמונים נוספים פרט לקורטיזול אשר בדיקה בגדר הנורמה אינה שוללת או תומכת במחלה ביותרת הכליה. נדרשות בדיקות גירוי או דיכוי.
    הנושא לא פשוט וכדאי לשבת ולשוחח עם האנדוקרינולוגית שלך.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו