מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעית אקנה הורמונליתורד16/04/2012
שלום, כיום אני בת 27, מגיל צעיר אני סובלת מבעיה של אקנה ושיעור יתר, שהייתי ילדה לקחתי ראקוטן שעזר לכמה חודשים ולאחר כמה זמן חזרה האקנה ונוצר שיעור יתר, מגיל 16-17 לערך טופלתי בדיאנה ולקחתי דקסטמטזון לתקופה קצרה והפסקתי את הדקסטמטזון מיוזמתי לאחר- חצי שנה בערך. לפני חצי שנה רציתי להפסיק עם גלולות הדיאנה כדי לנקות את הגוף והאקנה החמיר בצורה ממש לא נעימה באזור הפנים והמחשוף, לפני שבוע וחצי ביצעתי שוב טסט שיבדוק אם עדיין ישנה הבעיה של יותרת הכליה מפני שבבדיקת דם רגילה לאחר הפסקת הגלולות לא נמצאה הבעיה. לבנתיים האנדוקרינולוגית נתנה לי להתחיל אלדוספרון 25 פעמיים ביום (בנתיים עבר כמעט חודש9 וחודש ראשון שוב לגלולות דיאנה. הלכתי לרופא עור מומחה שהמליץ לי להעלות את המינון לאלדוספרון 100 מ"ג + אנטיביוטיקה שתאיץ את הטיפול+ משפחה מקומית ואנדרוקור. השאלות שלי הן: 1. ראיתי באתר האינטרנט שקיבלתי את תוצאות הטסט אך מה רמת הקורטזול הנורמלית ומה הטווח המראאה על הבעיה ההורמונלית? 2. האם יתכן גם בעיה בבלוטת התריס שגורמת לאקנה ושאינה נבדקת בטסט ההורמונלי? 3. בנתיים האקנה החמיר, (לוקחת חודש אלדוספרון 25), האם יתכן שהוא מחמיר את האקנה ולא עוזר? או שזה לא קשור עדיין לטיפול? 4. תוך כמה זמן רואים שינוי באלדוספרון 100+דיאנה 5.הטיפול ההורמונלי דיי מפחיד אותי לטווח הארוך שחס וחלילה בעתיד לא תהיה לי בשל כך בעית פוריות, ברצוני לדעת מה עדיף במידה ושוב הבעיה ההורמונלית ממשיכה? אנדרוקור או דקסטמטזון? אני ממש בדכאון מהאקנה הקיצוני , רוצה טיפול שיהיה כמה שיותר יעיל , מהיר ובטוח לטווח הארוך. אשמח לעצה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית אקנה הורמונלית - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/04/2012שלום,
לגבי בעית יותרת הכליה במידה וקיים חסר אנזימטי זה לא דבר אשר חולף.
בכל מקרה של ACNE קיים שיפור תוך מתן של DIANE
האנדוקרינולוגית שלך בטח יודעת מה לבדוק ולגבי יותרת הכליה בודקים הורמונים נוספים פרט לקורטיזול אשר בדיקה בגדר הנורמה אינה שוללת או תומכת במחלה ביותרת הכליה. נדרשות בדיקות גירוי או דיכוי.
הנושא לא פשוט וכדאי לשבת ולשוחח עם האנדוקרינולוגית שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)