מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ניקור בלוטת התריסנעמה3720/05/2012
שלום רב,
ברצוני להתייעץ בנוגע לניקור בלוטת התריס. במישוש עצמי הרגשתי בלוטה מוגדלת ונשלחתי לאולטרא סאונד גרון.
התוצאות -
האיסטמוס אינו מעובה.
אונה ימנית בגודל 1.7*2*4.2 ס"מ
מרקמה בלתי אחיד מגורגר, בנוסף קשרית 1.1*0.7 ס"מ איזו אקוגנית.
ומספר קשריות מסויידות בקוטר עד 0.5 ס"מ
בלוטות לימפה מעט מוגדלות עד 1.5*0.8 ס"מ שומרות על צורתן בתחנה 2 מני צדדים.
אונה שמאלת בגודל 1.9*3*4.2 ס"מ, מרקמה בלתי אחיד. מכילה קשר מעורב בגודל 2.2*1.8 ס"מ, בנוסף מספר קשריות היפו והיפר אקוגניות בקוטר 1 ס"מ.
בלוטות רוק תת לסתיות ללא ממצא
בפגישה עם אנדוקרינולוג הוא שלח אותי לבדיקות דם -
התוצאות -
TSH - 2.27 mIU/L
T3- FREE - 4.4 pmol/L
T4- FREE - 11.8 pmol/L
THYROGLOBULIN - 19.60 ng/mL
THYROGLOBULIN Ab - <20.0
ANTI THYROID PEROXID - 56.10 IU/ml
TSH לאורך כל השנים היה תקין
ההפניה לניקור נעשתה לפני שהתקבלו תוצאות בדיקות הדם וכעת אני מתלבטת וצריכה את עזרתכם. האם לאור בדיקות הדם והממצאים בא.ס. האם עליי ללכת לניקור או שניתן לוותר עליו ולהשאר במעקב בלבד?
אני יודעת שההחלטה הסופית היא שלי אבל ממש חשוב לי לשמוע דיעה נוספת.
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקור בלוטת התריס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/05/2012שלום
הניקור כאן מומלץ רק במידה והTSH היה נמוך אז היה מקום לבצע מיפוי בלוטת תריס לפני הניקור אך במקרה שלך אין צורך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה...אבל לא הבנתי
נעמה3720/05/2012את חושבת שכן יהיה נכון לעשות את הניקור לאור התוצאות והממצאים בבדיקת האולטרא סאונד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה...אבל לא הבנתי - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/05/2012כן לאור הUS והבדיקת דם רצוי לבצע את הניקור ואין צורך בביצוע מיפוי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)