מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היסתיו11/07/2012
שלום, אני בת 22, יש לי סכרת סוג 2, היפרליפדמיה (הטריגליצרידים שלי כבר הגיעו ל1200), אבנים בכיס מרה ועוד בעיות נוספות כמו תת פעילות בלוטת התריס, שחלות פוליציסטיות, דום נשימה בשינה ועוד.
אני יודעת שאני בסיכון גבוה מאוד לדלקת בלבלב בגלל השילוב בין הטריגליצרידים הגבוהים והאבנים בכיס המרה, וחוץ מלקחת את כל התרופות שלי (גלוקופאג', בזפיבראט, ליטורבה ועוד...), אני עוברת בעוד כמה חודשים ניתוח שרוול קיבה שבו גם יורידו לי את כיס המרה.
העניין הוא שיש לי חודשים האחרונים שלשולים בלתי פוסקים (עשיתי בדיקת צואה ולא נמצאו חיידקים ומינון הגלוקופג' שלי קבועה כבר הרבה זמן), אובדן תיאבון הדרגתי שהגיע לרמה משמעותית בשבוע האחרון, בחילות, במיוחד בלילה, והרגשה שהאוכל כאילו לא מתעכל, ובימים האחרונים היו לי כאבים לסירוגין בבטן, מתחת לצלעות בצד שמאל.
השאלה שלי היא האם יכול להיות שהאבנים בכיס המרה גורמות לתופעות הללו, ואיך אני ידע אם מתפתחת אצלי דלקת בלבלב? איפה אני אמורה להרגיש את זה ואיך לדעת אם אני צריכה לרוץ למיון?
תודה מראש, סתיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/07/2012שלום
נראה שהניתוח כאן במקום . אבנים בככיס מרה או דלקת של הלבלב לא יגרמו לשלשולים ולכן יש מקום לבדוק ולבצע בירור גסטרו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)