בדיקת קורטיזול בדם

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בדיקת קורטיזול בדם
    הדס
    12/07/2012

בדיקת קורטיזול בדם לאחר מבחן דקסמטזון (2 כדורים לילה לפני) התקבלה התוצאה: 21
    (האם התוצאה תקינה? (בדף הבדיקה כתוב שערכי הנורמה הם 138-690).
    תודה על תשובתך...
    הדס (:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת קורטיזול בדם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת קורטיזול בדם - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    12/07/2012

שלום הדס,
    אני מניחה שמנון הדקסמטזון שלקחת הוא 1 מג' (סהכ, 2 כדורים של 0.5 מג'), תוצאות הבדיקה תקינות. המטרה היא לראות שמתן דקסמטזון מבחוץ שהוא סוג של קורטיזול גורם לדכוי היצור הפנימי של קורטיזול וזה בכדי לראות לשלול יצור יתר של קורטיזול ע"י הגוף. אי לכך הרמה שאנחנו מצפים לה היא מתחת ל-50 נמול/ליטר, וזה מתחת לרמות הנורמה ללא נטילת דקסמטזון (שהן רמות הנורמה שציינת).
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצאה 220 אחרי דקסמטזון

שלמה ג
    02/09/2012

אצלי אבל מצאו לי אדנומה של 2 סמ עברתי פעמים CT זה -18 2 סמ לא גדל 3 שנים
    אבל אין לי סימנים קלינים של קושינג ? פרט לבעיות קצב לב קלות האם להוציא את האדרנל? אני מרגיש שקשה לי לעמוד בלחצים רזון הדלדלות השרירים והעצם. אני בן 69 לפני 4 שנים הרגשתי צעיר לגמרי ועכשיו לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו