יוטירקס ???

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• יוטירקס ???
    נירה
    18/07/2012

בת 52 בריאה בדרך כלל פרט לMVP קל וMR קל. מזה כשלוש שנים עם השימוטו טופלת באלטרוקסין החדש בגלל TSH סביב ה4.0 רופאה רצתה ,שיהיה סביב 2-3 נתנה לי יוטירקס לוקחת 100 ליום.אחרי כמה חודשים של טיפול ,נכון להיום יש לי TSH=0.6 FT4=20(לציין שאף פעם לא היו לי ערכים כאלו) . בתקופה האחרונה אני חשה דפיקות לב חזקות עם לחץ וכאבים בחזה , ולחץ דם בגבול העליון ,לעיתים כאב בטן עם שלשול בבדיקות קרדיולוגיות שבצעתי ,יש מעט הפרעות קצב ,ולחץ דם בארגומטריה בשיא מאמץ 200/80 (הגבוה הסיסטולי) ולחץ דם ריאתי מעט מוגבר בבדיקת אקו. . שאלתי. האם ייתכן .שאני מרגישה תופעות אלו בגלל הירידה בTSH מה עושים? האם צריך להחליף לי תרופה או להוריד מינון? האם יוטירקס עלולה לגרום לעליית לחץ דם גם למי, שהיה לו תקין?האם מינון יתר של התרופה עלול לגרום לשיבושים בתוצאות של ארגומטריה, אקו והולטר לב ? המון תודה על העזרה והסבלנות!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יוטירקס ???

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יוטירקס ??? - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    18/07/2012

שלום
    יתכן והדפיקות לב נובעות ממעט מינון יתר של EUTHYROX והפתרון לא לעבור לכדור אחר אלא להוריד מינון .
    לגבי עלית ל"ד בארגומטריה לא נראה לי קשור.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו