טרום סוכרת והשמנה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• טרום סוכרת והשמנה
    BIGIRL
    19/07/2012

שלום רב.
    אני בת 42. בעברי לידת תינוקת במשקל מעל 4 ק"ג בהיריון השני וסוכרת היריון בהיריון השלישי והאחרון. שמנה (BMI 37.5). לאימא יש NIDDM. בבדיקות הדם האחרונות נמצא גלוקוז בצום 114 ו-A1C 5.9. כבר מס' חודשים מנסה לרדת במשקל ללא הצלחה משמעותית. ברור לי שהסוכרת אורבת לי בפינה ובכל רגע היא עשויה להתפרץ, ואני מרגישה חסרת אונים ובמצוקה של ממש. רופא המשפחה שלל טיפול של פעם ביום במטפורמין (בנוסף לדיאטה ופעילות גופנית) והמליץ על ויקטוזה כתרופה ש"תעזור לך יופי לרדת במשקל אחרת תהיי חייבת ניתוח בריאטרי"...
    מיותר לציין שאני די חוששת מהטיפול הזה.
    אודה לחוות דעתך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טרום סוכרת והשמנה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טרום סוכרת והשמנה - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    22/07/2012

שלום,
    התרופה וקטוזה אכן יכולה לסייע בירידה במשקל, בדרכ עד 10% מהמשקל, אך היו גם מקרים של ירידה רבה יותר במשקל, כאשר התרופה נתנה בשלוב עם שנוי הרגלי חיים. יתרון התרופה הוא שהיא מפחיתה את התאבון, וגם גורמת לירידה במסת השומן הבטני, אשר גורם לתנגודת לאנסולין ולעליה ברמות הסוכר בדם. כמו כן בבעלי חיים נראה שהתרופה מנעה מוות של תאי הלבלב אשר מפרישים אנסולין.
    כיום מקובל לתת את התרופה לטיפול בסוכרת, אך היו מספר מחקרים שהראו שהיא יעילה גם במקרים של השמנה ללא סוכרת. לצערי בהפסקת התרופה, במקרים רבים, מאבדים את האפקט החיובי, ויש נטיה לעלות חזרה במשקל.
    אם את מתכננת הריון נוסף, או מניקה אז אני ממליצה לך להמנע מהוקטוזה.
    היתי שוקלת במקומך אפשרות של נתוח בריאטרי אשר יתכן פתרון דפנטיבי הן לעודף המשקל שלך וגם לערכי הסוכר ויוכל למנוע ביעילות התפתחות של סוכרת (כגון שרוול קיבה).
    מטפורמין הוא אכן כדור טוב לשפור ערכי הסוכר, ולמניעת התפתחות סוכרת, אך השפעתו על המשקל היא מנמלית. יכול לסייע בירידה קלה במשקל בלבד (2-3 קג).
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והבהרה בבקשה

BIGIRL
    22/07/2012

נניח שהשתמשתי בוויקטוזה וירדתי הרבה במשקל (קרוב למשקל גוף תקין) - האם בהפסקת התרופה ייתכן אפקט "ריבאונד" שיגרום להחמרה ואפילו להופעת סוכרת?
    כלומר, מלבד היריון או הנקה - האם אני מסתכנת בנטילת הוויקטוזה?
    שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו