tsh 9-10, T4 15 -17

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• tsh 9-10, T4 15 -17
    יובל
    25/07/2012

(בן 50, בריא) לאחר אירוע טונסליטיס קשה (acute) ואנטיביוטיקה (10 ימים), מעט לאחר סיום האנטיביוטיקה הרגשתי חולשה קיצונית. רופאה הפנתה לבדיקות (תוצאותיהן בכותרת, שני ערכים כי נעשו שתי בדיקות בהפרש 4 ימים). 1. האם יש קשר בין האירועים (רופאת המשפחה שלי טוענת שאין; רופא אחר, שגם מטפל בדיקור טוען שיש, ואף ייתכן שהבלוטה יצאה מאיזון בדיוק בגלל זה). 2. האם מוכרות לך תוצאות טיפול בדיקור (רופאת המשפחה שלי אינה מכירה, אך אינה מתנגדת לניסיון). 3. תחושתי השתפרה מאד לאחר תחילת הדיקור, אך עדיין לא רגילה לגמרי. חולשה (בעיקר ביום, שעוברת בערב), מידי פעם עור יבש, והיציאות עדיין לא בדיוק כשהיו (אך אינן ממש "עצירות"). יש לציין שאני רגיש דווקא לחום, ונמשך ואף מרגיש טוב יותר בחלל ממוזג. האם משהו מאלה קשור לערכי ה T4 הנורמליים (עד גבוהים מעט), למרות ה- TSH הגבוה? עדיין אין תוצאות נוגדנים (נערכה בדיקה חוזרת, ותוצאותיה יגיעו רק בעוד שבוע או יותר) - האם תוצאה חיובית כזו תהיה מכרעת בהחלטה אם להתחיל באטרוקסין? רופאת המשפחה שלי סבורה כך, אך כאמור עדיין לא הגענו לשלב ההחלטה. הערה: אם עניין הדיקור זר לך, אעריך תשובה כנה בנושא. אני בהחלט מבין את התהום שיש בין שתי העולמות, ואת הקושי לקחת אחריות על מה שיעילותו לחלוטין לא ברורה מן הדיסציפלינה האחרת. בכל מקרה, ברור לי שייצוב הבלוטה צריך (ולא בעתיד הרחוק) להתבטא בערכי TSH בטווח התקין (אחרת - אטרוקסין). תודה רבה, וסליחה על ה"התקלה".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    tsh 9-10, T4 15 -17

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• tsh 9-10, T4 15 -17 - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    27/07/2012

שלום
    יתכן והעליה של הTSH נובעת מהתאוששות מן הדלקת גרון.
    בכל מקרה כדאי לחזור על הבדיקה כעבור חודש חודשיים ורק במידה וTSH נשאר גבוה לטפל.
    לא ידוע לי שדיקור עוזר לתת פעילות בלוטת תריס אך כל שיפור במצב סטרס יכול להשפיע על מחלה אוטואימונית.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו