תת פעילות של בלוטת התריס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תת פעילות של בלוטת התריס
    גילה
    13/05/2007

ערב טוב,
    אני חולה במחלת האשימוטו מזה כששה חודשים. גיל: 44.9 משקל: 54 ק"ג (ירדתי כ- 3 ק"ג מאז שהחלתי את הטיפול באלטרוקסין).
    תוצאת בדיקת אולטרה - סאונד - הודגמה הגדלה קלה של הבלוטה, מרקמה גס, היפואקואי, ללא קשרים.
    תוצאות בדיקות:
    ב- 16.11.06 - TSH- 57.78
    T4 FREE- 10.7
    התחלתי לקבל אלטרוקסין במינון של 50 מק"ג - 5 פעמים בשבוע, 100 מק"ג- 2 בשבוע.
    תוצאות בדיקות ב- 7.1.07 :
    TSH- 3.96
    T3- 1.9
    T4-17.7
    המינון התרופתי עלה ל- 50 מק"ג - 4 פעמים בשבוע, ו- 100 מק"ג - 3 פעמים בשבוע.
    לאחר כחודשיים חל שינוי בתפקוד הכללי. קיימת פעילות מוגברת של מערכת העיכול (יציאות תכופות ושילשולים בשבועות האחרונים, השתנה מוגברת, שיבוש במועד הווסת- פעמיים בחודש הקודם, ווסת מועטה וקצרה, עם כאבי ראש עזים, בחילות וחולשה מוגברת. סובלת מכאבי ראש, חולשה ורצון לישון, כפי שחשתי לפני שהחלתי לקבל טיפול תרופתי.
    תוצאות הבדיקות בתאריך 6.5.07 :
    TSH- 1.34
    T3- 1.9
    T4- 18.5
    יש לציין כי הפחתתי בשלושת השבועות שלפני הבדיקה את המינון התרופתי (הורדתי כדור אחד של 50 מק"ג בשבוע), ורק היום אני חשה מעט הקלה (השילשולים נפסקו), אך החולשה והעייפות נמשכים גם כיום.
    רציתי לשאול מספר שאלות:
    א. האם התופעות שפקדו אותי הן תוצאה של מינון יתר? האם מומלץ להפחית את המינון התרופתי?
    ב. מדוע איני מסוגלת לתפקד בימים חמים? אני מרגישה שאין לי סבילות לחום, ואני פשוט קורסת במאמץ גופני קל (כגון: טיול, אף שאינו דורש הליכה מרובה)
    אודה לך אם תשיב על שאלותי
    גילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות של בלוטת התריס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תת פעילות של בלוטת התריס

פרופ' רפאל לובושיצקי
    14/05/2007

גילה שלום,
    הטפול שנתן לך הוא טוב ובדיוק מתאים כפי שמשתקף בערכי FT4,TSH. לא מדובר במנון יתר. לכן גם התופעות שתארת לא קשורות לטפול ולא למחלה אלש מייצגות בעיה אחרת.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו