היפוגליקמיה ריאקטיבית

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• היפוגליקמיה ריאקטיבית
    שני
    06/09/2012

שלום:)
    שמי שני,בת 35.
    לפני מס' שנים (שש כמדומני) אובחנתי ע"י אנדוקרינולוגית כסובלת מהיפוגליקמיה ריאקטיבית.לאחר בדיקת העמסת סוכר רמתו הייתה 65.האנדוקרינולוגית אמרה שיש לי בעיה בהפרשת האינסולין ולבלב מוגדל. לא יחסתי חשיבות יתרה למסקנותיה, מה גם שאין לי היסטוריה של סכרת במשפחה. המשכתי כהרגלי לטרוף שוקולד, עוגות, גלידות...בקיצור ,כל מה שיש בו סוכר.פשוט מכורה(יש לציין כי אין לי בעייית עודף משקל -משקלי 51 ק"ג וגובהי 1.67 מ'. יש לי מספר שאלות :

1. איך הייתה יכולה הרופאה להחליט שהלבלב שלי מוגדל(ומה זה בכלל אומר?) ללא כל בדיקה נוספת?
    2. בבדיקת הדם האחרונה שעשיתי (לאחר צום) רמות הסוכר שלי היו תקינות.אמנם לא כ"כ גבוהות אך עדיין בגדר הנורמה. התוצאות הללו לא מראות שבכלל אין לי בעיה?

3. האם כדאי לעשות שוב בדיקת העמסת סוכר? אולי התוצאות לא היו מספיק מהימנות?

4. האם אני עלולה ללקות בסכרת אם אמשיך לצרוך הרבה סוכר ופחמימות פשוטות?

אשמח מאד לקבל תשובות כי אני קצת מבולבלת...

תודה רבה,
    שני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפוגליקמיה ריאקטיבית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי לציין...

שני
    06/09/2012

בהחלט יש לי תסמינים של היפוגליקמיה לאחר אכילת מתוקים - רעד, חולשה,דופק מהיר, בלבול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין... - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    08/09/2012

שלום
    במידה והתסמינים מופיעים לאחר אכילת מתוקים ניתן לטפל בתופעה ע"י דיאטה. המונח של לבלב מוגדל הוא ציורי, הרי אין כוונה שמדובר בלבלב מוגדל אלא מעין חוסר התאמה לרמות הסוכר והאינסולין, דבר ששכיח יחסית אצל נשים צעירות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכנת סכרת?

שני
    09/09/2012

קודם כל תודה רבה על תשובתך :)
    השאלה היא אם לא אקפיד ולא אשמור על אותה דיאטה אני בעצם עלולה לחלות בשלב יותר מאוחרבסכרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכנת סכרת? - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    11/09/2012

שלום
    יתכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו