מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היפוגליקמיה ריאקטיביתשני06/09/2012
שלום:)
שמי שני,בת 35.
לפני מס' שנים (שש כמדומני) אובחנתי ע"י אנדוקרינולוגית כסובלת מהיפוגליקמיה ריאקטיבית.לאחר בדיקת העמסת סוכר רמתו הייתה 65.האנדוקרינולוגית אמרה שיש לי בעיה בהפרשת האינסולין ולבלב מוגדל. לא יחסתי חשיבות יתרה למסקנותיה, מה גם שאין לי היסטוריה של סכרת במשפחה. המשכתי כהרגלי לטרוף שוקולד, עוגות, גלידות...בקיצור ,כל מה שיש בו סוכר.פשוט מכורה(יש לציין כי אין לי בעייית עודף משקל -משקלי 51 ק"ג וגובהי 1.67 מ'. יש לי מספר שאלות :
1. איך הייתה יכולה הרופאה להחליט שהלבלב שלי מוגדל(ומה זה בכלל אומר?) ללא כל בדיקה נוספת?
2. בבדיקת הדם האחרונה שעשיתי (לאחר צום) רמות הסוכר שלי היו תקינות.אמנם לא כ"כ גבוהות אך עדיין בגדר הנורמה. התוצאות הללו לא מראות שבכלל אין לי בעיה?
3. האם כדאי לעשות שוב בדיקת העמסת סוכר? אולי התוצאות לא היו מספיק מהימנות?
4. האם אני עלולה ללקות בסכרת אם אמשיך לצרוך הרבה סוכר ופחמימות פשוטות?
אשמח מאד לקבל תשובות כי אני קצת מבולבלת...
תודה רבה,
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין...
שני06/09/2012בהחלט יש לי תסמינים של היפוגליקמיה לאחר אכילת מתוקים - רעד, חולשה,דופק מהיר, בלבול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין... - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/09/2012שלום
במידה והתסמינים מופיעים לאחר אכילת מתוקים ניתן לטפל בתופעה ע"י דיאטה. המונח של לבלב מוגדל הוא ציורי, הרי אין כוונה שמדובר בלבלב מוגדל אלא מעין חוסר התאמה לרמות הסוכר והאינסולין, דבר ששכיח יחסית אצל נשים צעירות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכנת סכרת?
שני09/09/2012קודם כל תודה רבה על תשובתך :)
השאלה היא אם לא אקפיד ולא אשמור על אותה דיאטה אני בעצם עלולה לחלות בשלב יותר מאוחרבסכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכנת סכרת? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/09/2012שלום
יתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)