מתכננת הריון

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• מתכננת הריון
    סימה
    23/09/2012

היי שמי סימה בת 31 נשואה ואם לילדה בת 4.5 לידה רגילה הריון תקין.
    לפני כשנתיים עברתי הפלה בגלל עובר שלא התפתח, לאחר מכן התברר שיש לי היפר תירואיד ומחלת גרייבס. לאחר ניסיונות להתאזן עם כדורים ללא הצלחה החלטתי לעבור טיפול ביוד רדיואקטיבי 15 מילקולארי מה שגרם לי להיות בתת פעילות ולהתחיל לקחת אלטרוקסין 50 מ"ג לאחר 7 חודשים עם אלטרוקסין שלא הייתי מאוזנת עדיין, החלטנו אני והאנדו להפסיק לקחת את הכדורים כיום כבר חצי שנה ללא הכדורים אני מאוזנת ומרגישה טוב להלן תוצאות המעבדה:
    TSH 2.51
    ANTI THYROID PEROXID 1000
    THYROGLOBULIN Ab 25.9
    THYROGLOBULIN 7.7
    ANTI TSH Rc ANTIBODY 0.3

אני רוצה להרות שוב
    השאלה שלי היא מה אומרות הבדיקות הללו והאם הם בסדר להתחיל כך הריון? מה עוד אני צריכה לדעת לגבי כניסתי להריון האם עלי לעבור עוד בדיקות? הבנתי שאני צריכה לעבור איזשהו בדיקה שבודקת את הנוגדנים בגופי בגלל היוד רדיואקטיבי שעברתי אם תוכלי לפרט לי כל כך אודה לך מאוד.

תודה סימה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתכננת הריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתכננת הריון - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    24/09/2012

שלום סימה,
    תפקודי התריס שלך תקינים, אך הTSH בגבול העליון של הנורמה המומלצת להריון, אין צורך בטיפול בשלב זה, אך כדאי להמשיך מעקב. ברגע שתהרי ובמהלך ההריון מומלץ לעקוב אחר תפקודי בלוטת התריס.
    מומלץ לבדוק נוגדנים לקולטן לTSH כפי שכבר בצעת, במהלך הטרימסטר השני עד שבוע 22.
    שיהיה בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו