מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גרייבס והריוןרותם07/10/2012
שלום רב,
אני נשואה בת 29, במאי 2011 עלה בבדיקת דם כי אני סובלת מיתר פעילות של בלוטת התריס.
התחלתי טיפול תרופתי אצל אנדוקרינולוג. מטרת הטיפול לפי הרופא הינה להגיע למצב בו הגוף מאוזן ללא כדורים כלל.
התחלתי לקחת מרקפטיזול (חצי כדור, 10 מ"ג, כל יום) ונורמיטן (חצי כדור, 12.5 מ"ג, כל יום).
במשך השנה וחצי האחרונות, אני בביקורת כל חודשיים, כאשר הרופא מוריד לי מינון לאט לאט וכיום אני מאוזנת ולוקחת חצי כדור מרקפטיזול שלוש פעמים בשבוע וחצי כדור נורמיטן כל יום.
השאיפה של הרופא היא להמשיך להוריד את המינון כל חודשיים עד שאהיה מאוזנת ללא כדורים.
לכל אורך התהליך הרופא המליץ כי לא רצוי להכנס להריון ואף אסר זאת, מחשש לנזק לעובר בעקבות הטיפול/המחלה.
האם אכן לא כדאי להכנס להריון? אני שומעת מגורמים אחרים (רופאי נשים, אנדוקרינולוגים אחרים) שכן אפשר להכנס להריון עם לקיחת כדורים אחרים.
מה ההמלצה לגבי הריון וגרייבס?
תודה רבה על כל תשובה,
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרייבס והריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/10/2012שלום
במידה ואת מתכננת הריון אז כדאי לעבור לכדור אחר אשר נקרא PTU לשליש הראשון של ההריון. במידה ואת מאוזנת זהו נושא לדיון עם האנדקורינולוג שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתרופה מגיעה גם ב-5 מ"ג
מורי18/10/2012מרקפטיזול מיוצרת בארץ (ע"י תרו אני חושב). לי לקח הרבה זמן לגלות שבבתי המרקחת (של כללית) ניתן להשיג גם (בחלקם בהזמנה מיוחדת) מת'ימזול 5 מ"ג (גם תחת השם טפזול) 5X7 = 35 מ"ג שבועי. לי זה נראה עדיף על חצי כדור פעם בכמה ימים. אלה גם המינונים המקובלים של התרופה (מתן יומי).
טיפול אחר לפעילות יתר הוא יוד רדיואקטיבי, סביר שיעביר אותך למצב של תת פעילות (תזדקקי לאלטרוקסין מדי יום ככל הנראה, לדעתי זה ממש לא מסוכן בהריון, אבל כמובן שעדיף להגיע למצב שהמחלה עוברת ללא תרופות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)