פרולקטין

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פרולקטין
    דן
    29/02/2008

שלום ד"ר

רציתי בבקשה לשאול, לפני כחצי שנה נשלחתי לבדיקות דם, והפרולקטין היה גבוה מהנורמה 532, כאשר הנורמה היא 50-280 .
    נשלחתי לאנדוקרינולוג והוא נתן לי לקחת חצי כדור של פרילק (2.5 מ"ג) עם המלצה לחזור על הבדיקה לאחר 3 חודשים.
    לאחר 3 חודשים התוצאה היתה רמת פרולקטין - 53, וההמלצה היתה להמשיך בטיפול התרופתי ולחזור על הבדיקה שוב לאחר 3 חודשים.
    הבדיקה שביצעתי היום מצביעה על רמה של 367, שזה מעל הנורמה, אבל יותר מכך זה שינוי משמעותי מהבדיקה הקודמת, ועל אף התרופה שאני נוטל.
    מה המשמעות של זה ?

תודה

דן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרולקטין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרולקטין

ד''ר אודיל כהן-ועקנין
    29/02/2008

שלום דן
    רמת הפרולקטין שלך מאוד גבולית
    במצבים האלה מומלץ לעשות עקומת פרולקטין זאת אומרת כמה בדיקות בהפרש של חצי שעה כדי לוודא שהעילית רמת פרולקטין אמיתית כן או לא. בנוסף יתכן שאתה מקבל תרופה שמעלה את הפרולקטין?
    אני ממליצה לחזור לרופא המטפל שלך
    בברכה
    ד"ר אודיל כהן ועקנין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דן
    29/02/2008

ראשית תודה על תגובתך.
    אני לא נוטל תרופה כלשהי שאמורה להעלות את רמת הפרולקטין, אני לוקח על בסיס יומי אספירין במינון נמוך וכן אלטרולט (בגלל כאבי ראש) 10 מ"ג ביום.
    הרמה היא אכן קצת מעל הנורמה, אבל זה קורה כאשר אני כבר מטופל בפרילק להורדת ההורמון, וביחס לבדיקה הקודמת שגם אתה עשיתי תחת נטילת פרילק, יש עליה מאוד משמעותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר אודיל כהן-ועקנין
    01/03/2008

שלום דן
    שוב ראה תשובתי הקודמת
    תפנה בחזרה לרופא המטפל שרשם לך את PARILAC
    צריך להכנס יותר לפרטים. השאלה הראושנה שנשאלת הינה מדוע הוחל טיפול תרופתי בכלל?
    מה היו התלנות שלך? האם נעשתה הדמיה של היפופיזה?
    בברכה
    ד"ר אודיל כהן-ועקנין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו