תרופה ויקטוזה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תרופה ויקטוזה
    ג'ודי
    17/10/2012

לפני כחודש ימים הייתי מטופלת בתרופה ביולוגית סוטנט בשל גידול בסאקרום לאחר שבועיים וחצי של נטילת התרופה שבהן הרגשתי גרוע קבלתי דלקת בלבלב האמילז היה 188 והליפז 120 היום האמילז הוא 170 והליפז 118 יש לי סוכרת ואנ ועד היום הזרקתי ויקטוזה וולואמיר ובמשך התקופה שהזרקתי ויקטוזה הייתי מאוזנת בסוכרת והרגשתי טוב ואפילו רזיתי מעט היום הרופאה אמרה להפסיק ויקטוזה כי אסור לקחת את התרופה הזו אם יש דלקת בלבלב רציתי לשאול האם באמת כך? כי הרגשתי שהויקטוזה ממש שומרת עלי גם על המשקל וגם על רמות הסוכר ומה ניתן לקחת במקום? והאם זה כבר לכל הזמן או שרק לתקופה שהערכים גבוהים? אני רוצה לציין שהיום אני מרגישה מצוין
    למרות הערכים הגבוהים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופה ויקטוזה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופה ויקטוזה - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    18/10/2012

ג'ודי שלום,
    לא מומלץ לטול וקטוזה למי שהיתה פנקראיטיטיס בעברו, בשל החשש שהוקטוזה תגרום לפנקראטיטיס. עיקר ההוכחות לגבי נושא זה הן ממחקרים על בעלי חיים אך תוארו גם תצפיות בבני אדם, מקרים בהם חולים שנטלו וקטוזה פתחו פנקראטיטיס, לכן מומלץ שלא לטול את התרופה. לצערי ההשפעה שלה פגה ללא נטילתה. כדאי לשקול העלאת מנון אנסולין, ואולי להוסיף גלוקופאג' אם התפקוד הכליתי שלך תקין .
    בברכת בריאות שלמה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו