חוסר איזון קיצוני בבלוטת תריס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• חוסר איזון קיצוני בבלוטת תריס
    מיה
    07/11/2012

שלום,

אני בת 34, מזה 7 שנים נוטלת אלטרוקסין בשל מחלת השימוטו.

פניתי אל הרופא שלי על מנת שיפנה אותי לבדיקת בלוטת תריס בעקבות הרצון שלי להכנס להריון (שלישי). יש לציין כי כרגע אינני בהריון.

בספטמבר הייתי מאוזנת, אני לוקחת 850 מק"ג בשבוע. בתוצאות האחרונות יצאתי לגמרי מאיזון והתוצאה מראה על 12.43 MIU/L, וה- T4 עומד על 12 PMOL/L.

התחלתי לקחת בנוסף פרנטאל (מולטיויטמין לקראת הכניסה להריון) וויטמין D, מזה כ- 3 חודשים.

האם יתכן שיש קשר בין הפרנטאל או ויטמין D לחוסר האיזון הקיצוני (אני נוטלת הכל ביחד בבוקר) ?

האם יש קשר לכך שהתחלתי ליטול את הכדורים החדשים של 50 מק"ג (עד כה נטלתי את הנוסח הישן יותר של כדורי 50 מק"ג ואת כדורי ה-100 מק"ג החדשים אני נוטלת כבר תקופה לא מבוטלת) ?

הרופאה טענה שהבלוטה מתנוונת וכי עלי להעלות את המינון ל- 1000 מק"ג בשבוע. האם הגיוני? נשמע לי מינון מאוד גבוה! עד לאן אגיע עם העלייה הזו במינון ?

אודה לכם מאוד על תגובתכם המהירה!

מיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר איזון קיצוני בבלוטת תריס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    10/11/2012

שלום
    חשוב ליטול את התכשיר THYROXINE בצום בבוקר או בערב. את הויטמינים אסור לקחת יחד עם הTHYROXINE מאחר והברזל בתוכו מפריע לספיגה של THYROXINE
    יתכן ונדרש העלאת מינון.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו