מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סכרת הריוןעדי25/11/2012
שלום,
אני בשבוע 8 להריוני השני.
בהריון הקודם גילו לי סכרת בשלב מאוחר יחסית ובסופו של ההריון אף הזרקתי אינסולין. בדיקת העמסת סוכר 75 לאחר ההריון הייתה תקינה.
רציתי לשאול מה משמעות הדבר בהריון הנוכחי.
קראתי באינטרנט כי לאחר הריון עם סכרת, אז בהריון שלאחריו יש לבצע העמסת סוכר 100 כבר בשבוע 10. האם זה נכון? או יש לחכות לשלב מאוחר יותר ואם כן למתי? האם רצוי שאפנה כבר עכשיו למרפאת סכרת?
תודה,
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סכרת הריון - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום26/11/2012שלום עדי,
לא ציינת אם יש לך גורמי סכון נוספים ללקות בסוכרת - כגון עודף משקל, ספור משפחתי של סוכרת בקרובי משפחה מדרגה ראשונה, שחלות פוליצסטיות, טיפול בגלוקוקורטיקואידים (תכשירי קורטיזון, בכדורים או משחות לאלרגיה, אסטמה וכד).
הסוכרת בהריון הקודם אכן מעמידה אותך בסכון של 33-50% ללקות בסוכרת בהריון הנוכחי, העובדה שהעמסת הסוכר לאחר הלידה היתה תקינה מפחיתה את הסכוי שבשלב כה מוקדם תהיה סוכרת. למרות זאת, בשל הסוכרת בהריון הקודם, ההמלצה היא לבצע העמסת סוכר כבר במעקב ההריון הראשון. היתי מוסיפה לאותה בדיקה גם רמת המוגלובין A1C.
אני לא חושבת שיש צורך שתפני למרפאת סוכרת כבר בשלב זה.
אני ממליצה לך להקפיד על הרגלי חיים נכונים אשר יכולים למנוע התפתחות סוכרת - להקפיד על פעילות גופנית סדירה, ארובית, כגון הליכה מהירה עד כמה שאת יכולה וכן על דיאטה אשר מוגבלת בפחמימות פשוטות בעלות אנדקס גלקמי נמוך (קמח לבן, תפוחי אדמה, אורז לבן, פסטה ומעבר ללחם שפון/מלא, פסטה מקמח מלא, בטטה, תות שדה במקום מילון). .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

