חוסר איזון של בלוטת התריס בהריון

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• חוסר איזון של בלוטת התריס בהריון
    יעל
    13/12/2012

שלום, אני כעת בשבוע 18. בשבוע 6 להריון גיליתי כי אני לא מאוזנת (tsh 5(, הועלה לי מינון האלטרוקסין מ350 ל550 ובחודשיים שלאחר מכן הייתי פעם אחת בהיפר (tsh 0.25( ומאז הוא עולה וכעת על 1. לציין כי הt4 וt3 ירדו משמעותעת בחודשיים האלה, מ19.2 ו4.6 בהיפר ל13 ו3.8 בהתאמה כעת. כמו כן, בשבוע הבא אני עוברת בדיקת מי שפיר. מה לעשות? להעלות קצת את המינון? אני יודעת שערכי הtsh עעדיין תקינים אך העליה בהם פלא שינוי מינון והשינויים בהורמונים מדאיגים אותי. האם העלאת המינון בזמן זה בעייתית לאור המי שפיר? תודה על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר איזון של בלוטת התריס בהריון - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    14/12/2012

שלום יעל
    TSH של 1 הוא תקין לחלוטין בהריון, השאיפה היא לTSH שקטן מ2.5 בטרימסטר ראשון, וקטן מ3 בטרימסטר שני ושלישי.
    רמות הורמוני התריס הפריפריים T4, T3 יורדות בהריון בשל עליה בנפח הדם פי 1.5 ולכן התוצאות שאת מתארת הן תקינות.
    אם רמת הTSH של 1 היא עדכנית מהחודש האחרון, אני לא מוצאת צורך להעלות את המנון.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו