דלקת בלוטת התריס לאחר לידה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• דלקת בלוטת התריס לאחר לידה
    ל
    30/01/2013

שלום רב,

נמצאה אצלידלקת בלוטת התריס עם פעילות יתר כ-4.5 חודשים לאחר לידה. כיוון שסבלתי מדופק מהיר מאוד קיבלתי דרלין אותו אני לוקחת כבר כשבועיים.
    כמה שאלות:
    1. האם יש תזונה מומלצת במצב הזה?
    2. האם אפשר לשתות קפה ותה ירוק?
    3. ירדתי המון במשקל והיום חזרתי בערך למשקל שלפני לידה (אולי מעט פחות). נושא המשקל מאוד חשוב לי. הרופא אמר לי בינתיים לאכול הרבה על מנת לא להמשיך לרדת במשקל. האם מניסיונך, ברגע שתתאזן פעילות הבלוטה, ואף תעבור לפעילות חסר, במידה ואשמור על תזונה נכונה אתחיל לעלות במשקל?

תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בלוטת התריס לאחר לידה - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    30/01/2013

שלום,
    אין מזון ספציפי שמומלץ בשלב זה, קפה ותה ירוק שמכילים קפאין עשויים להחמיר את התסמינים כגון הדופק המהיר אך אם הם בשליטה בעזרת דרלין אין מניעה משתייתם.
    בשלב התת פעילות את עשויה להעלות במשקל, כמובן שפחות אם תקפידי על תזונה מאוזנת. הסכוי לעליה במשקל קטן אם מאזנים מהר את הבלוטה בעזרת מתן תחליף להורמון בלוטת התריס בשלב של תת הפעילות.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    04/02/2013

זה אומר שהדלקת בנסיגה ולכן ההורמונים T4, T3 תקינים. גם הTSH יתנרמל בהמשך. יש צורך בהמשך מעקב מכוון שבמרבית המקרים מתפתחת תת פעילות של בלוטת התריס בסיום הדלקת ויש לשקול מתן אלטרוקסין (הורמון תחליפי לבלוטת התריס) במידה ותת הפעילות היא משמעותית.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו