תת פעילות של בלוטת התריס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תת פעילות של בלוטת התריס
    אבי 31
    15/03/2013

בת 29. אמי סובלת מהיפותירואידיזם. אצלי ה- TSH היה כל הזמן בנורמה בגבול העליון סביב ה- 4 משהו. לאחרונה יצא מעל הנורמה 5.77 כשהנורמה עד 4.20. כעת שינו את ערכי המעבדה. פעם אחרונה יצא תקין אך בגבול העליון ומה שיצא מעל הנורמה זה הנוגדנים העצמיים כנגד הבלוטה (תירוגלובולין אנטי בודי) יצא 50.48 כשהנורמה עד 40. כמו כן סובלת מקור שנים (אך תמיד השלכתי זאת לאנמיה...). כמו כן ישנה עלייה במשקל ואני לא מצליחה לרדת במשקל למרות שאני באמת לא אוכלת הרבה. הייתי אצל אנדוקרינולוג שאמר שזו לא תהיה טעות להתחיל לי טיפול תרופתי מכיוון שקרוב לוודאי שבגלל הנוגדנים העצמיים שלי זה ייתפרץ באיזה שהוא שלב. בסופו של דבר הוא החליט לא להתחיל אלטרוקסין וביקש שכל 4 חודשים אבצע בדיקת TSH.
    השאלות שלי הן:
    1. האם הימצאות נוגדנים עצמיים אכן מעידים על התפתחות היפותירואידיזם עתידית בצורה מוכחת או שזה עלול להתהפך ולהיות תקין?
    2.האנדוקרינולוג אמר לי שמספיק רק לחזור על ה TSH ולא על כל יתר הבדיקות t4 ותירוגלובולין. האם זה אכן מספיק לצורך אבחנה וודאית?
    3. מה המשמעות של הימצאות מעל הנורמה של נוגדני התירוגלובולין?
    4. אני עושה כל חודש בדיקות דם בגלל האנמיה והמחסור הקשה בויטמין D . האם 4 חודשים כל פעם לחזור על TSH זה מספיק? הגיוני? או שצריך פחות מ-4 חודשים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות של בלוטת התריס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תת פעילות של בלוטת התריס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    16/03/2013

שלום
    קיימת תת פעילות קלה אך לעיתים בשל תסמינים ניתן להתחיל טיפול . במידה ואת מתכננת הריון אז יש מקום להתחיל טיפול .
    לגבי הנוגדנים הם מצביעים על מחלה דלקתית של הבלוטה (השימוטו) עם נטיה לתת פעילות אך לא ברור מתי תופיע תת פעילות משמעותי ומכאן הצורך במעקב.
    האם נבדקו נוגדנים לCELIAC?
    אני חושבת שכדאי לבדוק TSH FT4 הנוגדנים אינם נחוצים ולאחר מכן תוך טיפול בהחלט מספיק להסתפק בTSH
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו