מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תת פעילות של בלוטת התריסאבי 3115/03/2013
בת 29. אמי סובלת מהיפותירואידיזם. אצלי ה- TSH היה כל הזמן בנורמה בגבול העליון סביב ה- 4 משהו. לאחרונה יצא מעל הנורמה 5.77 כשהנורמה עד 4.20. כעת שינו את ערכי המעבדה. פעם אחרונה יצא תקין אך בגבול העליון ומה שיצא מעל הנורמה זה הנוגדנים העצמיים כנגד הבלוטה (תירוגלובולין אנטי בודי) יצא 50.48 כשהנורמה עד 40. כמו כן סובלת מקור שנים (אך תמיד השלכתי זאת לאנמיה...). כמו כן ישנה עלייה במשקל ואני לא מצליחה לרדת במשקל למרות שאני באמת לא אוכלת הרבה. הייתי אצל אנדוקרינולוג שאמר שזו לא תהיה טעות להתחיל לי טיפול תרופתי מכיוון שקרוב לוודאי שבגלל הנוגדנים העצמיים שלי זה ייתפרץ באיזה שהוא שלב. בסופו של דבר הוא החליט לא להתחיל אלטרוקסין וביקש שכל 4 חודשים אבצע בדיקת TSH.
השאלות שלי הן:
1. האם הימצאות נוגדנים עצמיים אכן מעידים על התפתחות היפותירואידיזם עתידית בצורה מוכחת או שזה עלול להתהפך ולהיות תקין?
2.האנדוקרינולוג אמר לי שמספיק רק לחזור על ה TSH ולא על כל יתר הבדיקות t4 ותירוגלובולין. האם זה אכן מספיק לצורך אבחנה וודאית?
3. מה המשמעות של הימצאות מעל הנורמה של נוגדני התירוגלובולין?
4. אני עושה כל חודש בדיקות דם בגלל האנמיה והמחסור הקשה בויטמין D . האם 4 חודשים כל פעם לחזור על TSH זה מספיק? הגיוני? או שצריך פחות מ-4 חודשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות של בלוטת התריס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/03/2013שלום
קיימת תת פעילות קלה אך לעיתים בשל תסמינים ניתן להתחיל טיפול . במידה ואת מתכננת הריון אז יש מקום להתחיל טיפול .
לגבי הנוגדנים הם מצביעים על מחלה דלקתית של הבלוטה (השימוטו) עם נטיה לתת פעילות אך לא ברור מתי תופיע תת פעילות משמעותי ומכאן הצורך במעקב.
האם נבדקו נוגדנים לCELIAC?
אני חושבת שכדאי לבדוק TSH FT4 הנוגדנים אינם נחוצים ולאחר מכן תוך טיפול בהחלט מספיק להסתפק בTSH
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)