איזה סוג סוכרת יש לי

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• איזה סוג סוכרת יש לי
    דני
    10/04/2013

מידי שנה ערכתי בדיקות דם, רמת הסוכר בדם נעה בדרך כלל בין 65 ל-95.
    השנה התוצאה היתה חריגה : 121.
    בעקבות התוצאה נערכו לי בדיקות נוספות, הנה חלק מהתוצאות :
    HEMOGLOBIN A1C % : 6.6 %
    CREATININE- U SAMPLE : 47.70 mg/dL
    MICROALBUMIN-U SAMP : מתחת לסף הרגישות
    C-PEPTIDE : 0.28 nmol/L
    GAD-II : <1

העמסת סוכר (75)
    בצום : 125
    לאחר שעתיים : 279

אני בן 55, לפני 13 שנה עברתי התקף לב, עברתי פתיחת עורקים (ללא סטן), מאז המצב תקין. רמת השומנים בדם טובה.
    אוכל תזונה בריאה : הרבה ירקות, קטניות, דגנים, אגוזים, לא אוכל דברי מתיקה.
    איזה סוג סוכרת יש לי ? איזה טיפול מומלץ ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איזה סוג סוכרת יש לי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזה סוג סוכרת יש לי - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    10/04/2013

דני שלום,
    אני מתקשה לענות לך לגבי סוג הסוכרת בגלל שחסרים לי פרטים, כגון הגובה שלך ומשקלך, האם אתה פעיל גופנית, האם יש סיפור משפחתי של סוכרת ובקרב מי באיזה גיל התפתחה והאם הם סובלים מעודף משקל
    לא הצלחתי להבין אם הANTI GAD שלילי.
    בכל מקרה אני ממליצה לך להועץ ברופא סוכרת בכדי להחליט על טיפול על סמך התמונה המלאה.
    שנוי בהרגלי חיים הוא השלב הראשון באזון סוכרת מכל סוג שהיא- חשוב להקפיד על משקל גוף תקין, להגביל צריכת פחמימות בדיאטה לאכול הרבה ירקות, דגים גבינות רזות, בשר רזה- עוף, לצמצם צריכת פירות מתיקה מאפים, ולצרוך קמח מלא/שפון או כוסמין במקום מצרכים עם קמח לבן. כלומר לצרוך מזונות עם אנדקס גלקמי נמוך אשר ספיגת הסוכר שלהם איטית יותר. וכן להקפיד על פעילות גופנית סדירה 150 דקות בשבוע כגון הליכה מהירה חצי שעה 5 פעמים בשבוע בשלוב עם פעילות של תנגודת כגון משקולות 20 דקות 3 פעמים בשבוע, זאת בתנאי שאין התוית נגד מבחינת מחלת הלב.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת + תודות

דני
    11/04/2013

תודה רבה על התשובה המהירה.
    כן ה-anti gad 2 הוא שלילי (קטן מ-1).
    הנה השלמת הפרטים. אני בן 55, גובהי : 171 ס"מ, משקלי : 64 ק"ג (משקל יציב וללא שינוי מזה שנים רבות). אין רקע סוכרתי במשפחה שלי.
    לגבי מזון - המזון שציינת הוא זה שאני אוכל. אין אצלנו בבית גבינות מעל 5% שומן, אוכל רק בשר עוף.
    כעת אקפיד על האינדקס הגליקמי שלא הייתי מודע אליו עד לאחרונה.
    אינני עושה פעילות גופנית, למרות שאין לי מגבלה רפואית וזה נושא שברור לי שאני צריך לשנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת + תודות - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    11/04/2013

ערב טוב דני,
    בהיותך רזה ובהעדר ספור משפחתי יש סכוי שאכן מדובר בסוכרת הדומה לסוכרת נעורים במבוגרים, אך סוכרת זו מתקדמת לרב לאט במבוגרים ולכן בשמירה על הרגלי חיים נכונים - דיאטה ופעילות גופנית יש סכוי טוב שהסוכרת תתאזן בשלב זה לא משנה מה סוגה.
    ממליצה בחום להתחיל גם פעילות גופנית. ולהקפיד על האנדקס הגלקמי
    ניתן לבדוק נוגדנים נוספים כגון anti insulin ו anti islet בהקשר של סוכרת אוטואימונית, למרות שanti gad הוא הנוגדן השכיח ולכן זה לא הכרחי
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על ההמלצות

דני
    12/04/2013

תודה על התשובה.
    כמובן שאני לוקח בראש ובראשונה את ההמלצה לפעילות גופנית.
    אני לומד את האינדקס הגליקמי (שחייב לציין שהופתעתי ממספר ערכים באינדקס שלא חשבתי עליהם).
    אתייעץ עם רופאת המשפה לגבי הבדיקות הנוספות.
    בינתיים קבלתי את התרופה גלוקופז' במינון 850 מ"ג - כדור וחצי ביממה.
    האם נכון לקחת אותו גם אם יש אפשרות שמדובר בסוג של סוכרת נעורים למבוגרים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על ההמלצות - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    20/04/2013

שלום דני,
    כדור הגלוקופאג' לא יועיל הרבה אם מדובר בסוכרת נעורים במבוגרים, אך גם לא צפוי לגרום נזק. הגלוקופאג' מפחית את התנגודת לפעילות האנסולין בעיקר ברמת הכבד כנראה גם בשריר. בסוכרת מבוגרים יש בעיה של תנגודת מוגברת לפעילות האנסולין בסוכרת נעורים הבעיה היא הרס של תאי הבטא בלבלב שמייצרים אנסולין
    מכוון שלגלוקופאג' יש מעוט תופעות לואי ולעיתים יש גם שלוב של שני סוגי הסוכרת צפוי שתהיה יותר תועלת מהנטילה מאשר נזק.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו