טרום סכרת והריון

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• טרום סכרת והריון
    קטי
    18/04/2013

אני בת 32 עם משקל תקין של 63 ק"ג גובה 1.72 עם טרום סכרת - סוכר בצום 120 והימוגלובין H1C הוא 6. יש לציין שאני שומרת על אורך חיים בריא ועושה פעילות גופנית ומטופלת על ידי דיאטנית עקב מצב טרום סוכרתי. בנוסף אני סובלת ממחלת השימוטו. עברתי 2 הריונות תקינים לפני העליה ברמות הסוכר בגוף. השאלה היא האם הריון נוסף (הבנתי שהסיכוי שלי לסכרת הריון הוא יחסית גבוה) יכול להוות טריגר להתפרצות הסכרת גם אחרי ההריון.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טרום סכרת והריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טרום סכרת והריון - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    20/04/2013

שלום
    כבר כיום קיימת טרום סוכרת עם סיכון לסוכרת הריונית וההשלכות שלו (שמירה על דיאטה או טיפול תרופתי או באינסולין) לגבי העתיד לא ידוע שסוכרת הריונית מחמירה את הסוכרת בעתיד אך ללא ספק מישהי עם סוכרת הריונית הסיכון לפתח סוכרת בעתיד עולה (מעצם העובדה שסבלה מסוכרת בהריון) במצבך, את כבר יודעת שהסיכון לפתח סוכרת גבוה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון

קטי
    20/04/2013

תודה רבה על התשובה.
    רציתי לשאול האם מבחינה רפואית לדעתך כדי לוותר על הריון שלישי במצב זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון - תגובה

ד''ר מאיה איש שלום
    20/04/2013

שלום קטי,
    שאלה קשה. כאמור בהריון יש עליה בתנגודת לאנסולין בעקבות הורמונים שונים המופרשים ע"י השליה, ואי לכך יש "סטרס" על תאי הבטא בלבלב שמייצרים אנסולין. החומרה של תופעת התנגודת לאנסולין וההשפעה על הלבלב שונה מאשה לאישה ולכן קשה לחזות כיצד ההריון ישפיע על תפקוד הלבלב לאורך זמן. הקפדה על דיאטה ופעילות גופנית במהלך ההריו או טיפול באינסולין במהלך ההריון יכולים להפחית את הסטרס על הלבלב במהלך ההריון
    כאמור שאלה שאין לה תשובה ברורה. אך אם הריון שלישי חשוב לך ותקפידי על דיאטה ופעילות גופנית במהלך ההריון או שתקחי טפול באנסולין במהלך ההריון את עשויה להפחית את הסטרס על תאי הבטא בלבלב.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו